Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ion Dumitrel propune Consiliului Județean accesul gratuit în Sala Unirii pentru toți vizitatorii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, va propune mâine spre aprobare consilierilor județeni, în ședința Consiliului Județean Alba, ce va avea loc de la ora 11.00, în Sala Unirii din Alba Iulia, un proiect de hotărâre prin care, începând de mâine, accesul va fi gratuit în incinta Sălii Unirii pentru toți vizitatorii.

„Sala Unirii este simbolul primordial al tuturor românilor, simbolul unității și al României moderne, așa cum o cunoaștem azi. Cred că fiecare om, fie el român sau străin, care vrea să vizite sala Unirii și să cunoască cea mai importantă pagină din istoria noastră națională, trebuie să o poată face fără a plăti o taxă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Aducem astfel și un omagiu înaintașilor noștri și luptei lor pentru făurirea României moderne, punând mai bine în valoare patrimoniul cultural și tezaurul istoric național. Totodată, sper ca acest gest să-i facă să se gândească încă o dată  pe aceia care susțin că Alba Iulia nu are nici o șansă să fie capitală de regiune.” – a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba, inițiatorul proiectului de hotărâre.

“Sala Unirii face parte din complexul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, muzeu aflat în subordinea Consiliului Județean Alba, finanțarea sa fiind asigurată integral din bugetul județului Alba și din veniturile proprii obținute de muzeu.

La 1 decembrie 1918 în această sală s-a semnat Rezoluția Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia prin care s-a consființit unirea Transilvaniei cu România. Din 1968 sala este deschisă pentru public, vizitatorii putând vedea aici mai multe obiecte de patrimoniu național ce au legătură directă cu Marea Unire din 1918”, se precizează în comunicatul remis presei de George Șinca, purtătorul de cuvânt al CJ Alba.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea