Rămâi conectat

Politică Administrație

Ion Dumitrel: marea majoritate a celor 161 de delegaţi din Alba vor vota moţiunea Cîţu,”le cunoaşte opţiunile”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ion Dumitrel: marea majoritate a celor 161 de delegaţi din Alba vor vota moţiunea Cîţu,”le cunoaşte opţiunile”

Liderul liberalilor din Alba, Ion Dumitrel, a declarat, luni, pentru Agerpres, în contextul în care, în şedinţa Colegiului Director al PNL Alba, moţiunea „PNL – Forţa Dreptei” a lui Ludovic Orban a avut mai multe voturi de susţinere decât moţiunea „România Liberală” a lui Florin Cîțu, că marea majoritatea a celor 161 de delegaţi la Congresul din 25 septembrie îl vor vota pe Florin Cîţu.

Întrebat cum comentează rezultatul votului de susţinere din Colegiul Director, unde moţiunea lui Ludovic Orban, „PNL – Forţa Dreptei”, a primit 64 de voturi, iar cea a lui Florin Cîţu, „România Liberală”, 62 de voturi, dintr-un total de 95 de voturi, Ion Dumitrel a spus că „se amestecă acordul dat” pentru ca cele două moţiuni să fie dezbătute în Congres cu ceea ce o organizaţie sau alta va susţine în 25 septembrie.

„În ceea ce priveşte votul de la Congresul din 25 septembrie, este cu totul şi cu totul o altă poveste„, a spus preşedintele PNL Alba.

Ion Dumitrel şi-a exprimat convingerea că marea majoritate a celor 161 de delegaţi din Alba vor vota moţiunea Cîţu, după cum, a spus acesta, le cunoaşte opţiunile.

„Marea lor majoritate, aproape toţi, vor vota moţiunea Cîţu, aşa cum le cunosc eu opţiunile. (…). Colegii noştri din Alba şi noi în Alba avem abordarea de genul «partidul poate să funcţioneze foarte bine după o astfel de luptă şi după alegerile din 25 septembrie dacă ne respectăm opţiunile unora sau altora». Astfel încât să nu avem impresia că suntem două partide într-unul singur. Suntem un singur partid, iar dreptul colegilor noştri de a da dreptul celor două moţiuni să se manifeste în cadrul congresului a fost considerat de colegi ca varianta credibilă…”, a declarat Dumitrel.

„Delegaţii sunt 15 de drept, iar restul, 146, stabiliţi prin votul Colegiului Director, fiind reprezentaţi toţi preşedinţii de organizaţii, toţi membrii Biroului Judeţean, plus militanţi – oameni care au lucrat pentru PNL în ultimii ani”, a explicat Ion Dumitrel.

El a adăugat că sunt liberali în Alba care au o veche relaţie de prietenie cu Orban, de exemplu, şi, ca atare, se aşteaptă ca aceştia să îl susţină pe preşedintele PNL. Dumitrel a susţinut că nu a impus nimănui ceva niciodată şi că respectă opţiunea delegaţilor.

Membrii Colegiului Director al PNL Alba, întruniţi la Sebeş la sfârşitul săptămânii trecute, au acordat 64 de voturi moţiunii „PNL – Forţa Dreptei” şi 62 de voturi pentru „România Liberală”. Asta înseamnă că din cei 95 de delegaţi, unii au votat ambele moţiuni, iar alţii doar câte una, fie cea a lui Orban, fie cea a lui Cîţu. Potrivit statutului partidului, pot fi aprobate mai multe moţiuni de către organizaţii.

sursă: agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea