Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Ion Creangă, sărbătorit de elevii şcolilor cugirene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 27 februarie – 5 martie la Școala Gimnazială ”Singidava” s-a derulat proiectul ”Creangă, simbolul copilăriei”, coordonat de profesor Gabriela Paștină şi profesor Nicoleta Văsuţi, un demers născut din dorinţa de a contribui, cât de puţin, la îmbogăţirea spirituală a elevilor şcolii.

Răspunsul copiilor a dovedit că dincolo de ritmul alert al cotidianului este nevoie încă de Creangă, Eminescu, Caragiale şi alţii. Creangă înseamnă cultură, creaţie şi respect pentru valorile spirituale şi nu în ultimul rând, tradiţiile poporului român.

Proiectul ”Creangă, simbolul copilăriei” a prilejuit întâlnirea elevilor Şcolii ”Singidava” cu cei din celelelte şcoli cugirene la o serie de activităţi inspirate din opera povestitorului. Astfel, ei au participat la concursul de creaţie literară ”Lumea copilăriei oglindită în creaţii personale”, au contribuit la realizarea unei expoziţii cu lucrări inspirate din opera marelui povestitor ”Poveşti…. desenate” sau au participat, în echipă, la concursul ”Mici matematicieni în lumea poveştilor lui Creangă”.

În colaborare cu Casa Orăşenească de Cultură, cei înzestraţi cu har actoricesc, au prezentat câteva puneri în scenă ale poveştilor marelui scriitor: ”Soacra cu trei nurori”, ”Păcală şi negustorul”, ”Prostia omenească”, fiind răsplătiţi cu aplauze de către cei prezenţi la eveniment, printre care s-au aflat: directorul Casei de Cultură, prof. Rodica Florea, directorii unităţilor de învăţământ, profesoarele Monalisa Borza şi Rodica Mihai, părinţi şi colegi ai micilor actori.

Pentru contribuţia lor la manifestare, micii actori au fost răsplătiţi cu dulciuri şi o diplomă.

Constantin PREDESCU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea