Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Rus, ministrul Transporturilor, în vizită de lucru la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus este prezent la Alba Iulia, într-o vizită care potrivit unor informaţii pe surse, are drept scop clarificarea unor probleme legate de declanşarea procedurii de expropiere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul de interes naţional, ,,Reabilitarea liniei C.F.R Braşov -Simeria’’, componentă a coridorului IV paneuropean.  

Hotărârea de Guvern nr. 559/2014, adoptată în acest sens face referire la derularea lucrărilorilor care să asigure circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/oră (pentru călători) şi 120km/oră (pentru marfă), pe secţiunile Coşlariu-Simeria, pentru unităţile administrativ teritoriale: Săliştea şi Şibot- jud. Alba, Geoagiu, Romos, Orăştie, Turdaş şi Simeria -Jud. Hunedoara.

În 2013. Ministerul Transporturilor a semnat cu C:F:R. S.A. un contract de finanţare în valoare de 1,13 miliarde euro pentru reabilitarea unui tronson de cale ferată cu o lungime de aproape 90 km. Contractul este cofinanţat de Uniunea Europeană cu 740 milioane euro şi prevede lucrări de modernizare de linie dublă electrificată, urmând ca investiţia să se încheie în iunie 2015.

Modernizarea celor 31 km din Judeţul Alba presupune lucrări de consolidare, de reabilitare a podurilor şi podeţelor, precum şi construcţia unora noi, lucrări de electrificare, de telecomunicaţii, de rabilitare a clădirilor şi spaţiilor pentru instalaţii tehnologice, a peroanelor ş.a. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea