Ioan Rus, ministrul Transporturilor, în vizită de lucru la Alba Iulia

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus este prezent la Alba Iulia, într-o vizită care potrivit unor informaţii pe surse, are drept scop clarificarea unor probleme legate de declanşarea procedurii de expropiere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul de interes naţional, ,,Reabilitarea liniei C.F.R Braşov -Simeria’’, componentă a coridorului IV paneuropean.  

Hotărârea de Guvern nr. 559/2014, adoptată în acest sens face referire la derularea lucrărilorilor care să asigure circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/oră (pentru călători) şi 120km/oră (pentru marfă), pe secţiunile Coşlariu-Simeria, pentru unităţile administrativ teritoriale: Săliştea şi Şibot- jud. Alba, Geoagiu, Romos, Orăştie, Turdaş şi Simeria -Jud. Hunedoara.

ELIT

În 2013. Ministerul Transporturilor a semnat cu C:F:R. S.A. un contract de finanţare în valoare de 1,13 miliarde euro pentru reabilitarea unui tronson de cale ferată cu o lungime de aproape 90 km. Contractul este cofinanţat de Uniunea Europeană cu 740 milioane euro şi prevede lucrări de modernizare de linie dublă electrificată, urmând ca investiţia să se încheie în iunie 2015.

Modernizarea celor 31 km din Judeţul Alba presupune lucrări de consolidare, de reabilitare a podurilor şi podeţelor, precum şi construcţia unora noi, lucrări de electrificare, de telecomunicaţii, de rabilitare a clădirilor şi spaţiilor pentru instalaţii tehnologice, a peroanelor ş.a. (C.P.)

ADEZIUNE PLUS

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DREPT LA REPLICĂ| Beniamin Todosiu: Lansez un apel public la unitate în interiorul USR – PLUS. Îi rog pe colegii de alianță să renunțe la orgolii și la lupta disperată pentru funcții

Locuitorii județului Alba urmăresc cu dezamăgire, în ultimele zile, relatările din presa locală privind presupuse neînțelegeri din interiorul USR –… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 Comentarii

Mariana 11 iulie 2014 at 12:38

Hai sa fim seriosi ! Ce treaba are ministrul cu exproprierile ? Astea s-au facut demult ca altcumva nu se puteau apuca de lucru. Daca se referea la exproprierile autostrazii Sebes-Turda era mai plauzibil. Altul e motivul si asta trebuie sa descifreze presa nu baliverne PSD-iste.

A venit papa-lapte comunistu 11 iulie 2014 at 12:48

A venit la Alba al ce n-a fost instare sa faca reformarea militienilor de politisti…..Daca nu s-a priceput ca la,,alegeri cu numarul votantilor,,oare la mersul trenurilor si problema autostrazilor credem ca e aerian.Ponta de ce n-ati pus un tinerel la transporturi,nu clujan batran…..O sa vedeti autostrada Turda -Sebes peste multi ani sau vorba unora ,,cand zboara porcul,, !

Horea 11 iulie 2014 at 13:03

Pentru papa+lapte

Era mai priceput, la drumuri si cai ferate, AVOCATUL Sova?

„nu clujan”- Doreai mai degraba un regăţean care nici nu stie ce judete fac parte din Ardeal?

unucutrabantul 11 iulie 2014 at 14:26

va dau la toti dreptate

si sova si rus sant niste nulitati.

sova pus in functie de banii lu’ ma-sa, iar rus preluat din activul partidului comunist, un om care nu a lucrat in viata lui nimic.
Din facultate pana in 1989 a fost activist de partid, presedintele asociatiei studentilor comunisti din cluj (functie de extrema raspundere…printre altele aviza si racolarea ca informatori a studentilor membri PCR…deci stie multe si pe multi) iar dupa revolutie s-a facut om politic „democrat” si capitalist cu cateva firme in care lucreaza altii, nu el. Apropos..una dintre firmele lui a castigat in asociere unul dintre loturile autostrazii sebes-turda.
Vorba lu elis pavaje. Totul se leaga

Ghita 11 iulie 2014 at 20:02

AICI MINTI CA UN PORC, „RACOLAREA STUDENTILOR COMUNISTI, CA INFORMATORI AI MILITIEI SI SECURITATII”, se facea in mod normal, cu avizul Primului Secretar PCR , Moguta! Aculo se afla registrele albastru si rosu, si nu la Centrul Universitar! Sañedru si Atanasiu, au fost de fapt recrutati inca de pe bancile Liceului, de catre spionii si contrainformatorii miliutari, care nu aveau nevoie de nici o aprobare in acest sens! Apropo, daca nu stiai, secretara lui Rus la Centrul Universitar, era unguroaica!

Băselu şpriţurelu 13 iulie 2014 at 7:50

Bă, linişte, ce dracu ! Ce aveţi cu Rus ? Ce dacă a fost activist comunist şi informator ? Acum e ministru ! Că, doar ştiţi bine, şi io am fost : şi activist comunist şi informator. Si uite, acum sunt preşedinte ! Că doar în ţara asta, orce tirimplici poate ajunge ministru sau preşedinte !

Ghita 13 iulie 2014 at 12:10

Mi se pare ca Felix Varanul, „a fost, mai tare” ca informator”, si inca unul cu „acte in regula”, date si de CNSAS, si „comfirmate” de justitie”!

Carcotasul 12 iulie 2014 at 12:55

Nu stiu, ce va face Ioan Rus la Alba-Iulia ca ii an electoral si banii sunt putini, dar ce stiu, este ca i-a dat o lectie Piticului Atomic, ca nu o sa o uite toata viata! La scos pe nesimtit afara cu matura din sala de sedinte, cum scoti matza, cand se kk in casa, ca Florinel, cu tupeul lui dus la nesimtire, s-a dus neinvitat, si s-a asezat in mijlocul mesei de prezidiu!

Comentariile sunt oprite