Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Fără politruci acum, când ne scufundăm tot mai mult

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atât de mult se vorbește în aceste zile pe același subiect, încât refuz să o mai fac și eu. Mai mult, poate pentru prima dată în istoria modernă a României ar trebui ca noi, politicienii, să îi lăsăm pe experți să vorbească despre SARS-COV2 și despre COVID.

Experiența lor și pregătirea de o viață vor liniști mult mai bine populația decât ar putea vreodată să o facă vreunul ca Ciolacu, Ponta, Băsescu, Orban sau chiar președintele Iohannis. Țin totuși să apreciez că măcar în ieșirile publice, șeful gălbiorilor-portocalii, președintele Klaus a ales să citească de pe prompter ce are de spus, că altfel legenda spune că nici acum nu ar fi reușit să termine primul lui discurs. Ăla în care spunea că anticipatele sunt prioritatea României și că “gripa aia de la chinezi” este doar un zvon alarmist.

Și, dacă din punct de vedere medical nu am nicio calitate de a mă pronunța, ca om de afaceri cu o vechime de peste 25 de ani în acest sector, am toată căderea să trag cel mai mare semnal de alarmă. ROMÂNIA ÎNCEPE SĂ SE SCUFUNDE!! Și chiar dacă nu suntem încă pe Titanic, situația este tot mai gravă.

Văd că este la modă acum ca toate partidele politice să pună Guvernul Orban la zid pentru ceea ce se întâmplă. Și cu siguranță că există multe argumente. Este evidentă o lipsă de experiență și în plus nu trebuie să neglijăm cel mai important aspect: întreaga lume economică este afectată! Această pandemie a prins pe picior greșit toate economiile lumii!

Însă probabil că nicăieri în lume nu ne-a prins în situația în care ne-a prins pe noi. Sunt unul dintre liderii ALDE care au atras atenția Guvernului PSD-ALDE asupra politicii dezastruoase de majorare repetată a nivelului de salarizare în România!! Am atras atenția încă de la început că economia românească nu poate susține aceste majorări susținute, prin care sistemul bugetar a ajuns să sufoce cu totul mediul privat. Nu ai cum să concepi că o economie a României, bazată mai mult pe consum intern decât pe export ar fi putut să ducă la nesfârșit un sistem bugetar atât de supraevaluat și extra-plătit, fără nicio productivitate.

Pot să înțeleg și să accept faptul că ALDE nu a avut suficientă influență politică atunci când PSD se umfla în pene, atunci când lăsa impresia românilor că ne permitem astfel de creșteri salariale. DAR NU POT ACCEPTA CĂ TOT CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM ESTE ÎN FAPT NUMAI VINA GUVERNĂRII ACTUALE! Dacă această pandemie va fi un punct zero, de unde vom începe peste o lună-două reconstrucția acestei țări, atunci ea va trebui făcută pe baze sănătoase!

Peste două-trei luni vom începe să vorbim tot mai mult de problemele economice pe care această pandemie ni le va fi lăsat. Ar fi bine ca măcar cea mai mare disfuncționalitate economică a acestei țări să fie rezolvată încă de acum. Iar starea de urgență este cel mai bun prilej. Trebuie numai curaj și știință. Iar aici pot fi de acord: Guvernul PNL, la fel ca și Guvernul PSD, nu prea dau dovadă că le-ar poseda.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea