Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Fără politruci acum, când ne scufundăm tot mai mult

Publicat

în

Atât de mult se vorbește în aceste zile pe același subiect, încât refuz să o mai fac și eu. Mai mult, poate pentru prima dată în istoria modernă a României ar trebui ca noi, politicienii, să îi lăsăm pe experți să vorbească despre SARS-COV2 și despre COVID.

Experiența lor și pregătirea de o viață vor liniști mult mai bine populația decât ar putea vreodată să o facă vreunul ca Ciolacu, Ponta, Băsescu, Orban sau chiar președintele Iohannis. Țin totuși să apreciez că măcar în ieșirile publice, șeful gălbiorilor-portocalii, președintele Klaus a ales să citească de pe prompter ce are de spus, că altfel legenda spune că nici acum nu ar fi reușit să termine primul lui discurs. Ăla în care spunea că anticipatele sunt prioritatea României și că “gripa aia de la chinezi” este doar un zvon alarmist.

Și, dacă din punct de vedere medical nu am nicio calitate de a mă pronunța, ca om de afaceri cu o vechime de peste 25 de ani în acest sector, am toată căderea să trag cel mai mare semnal de alarmă. ROMÂNIA ÎNCEPE SĂ SE SCUFUNDE!! Și chiar dacă nu suntem încă pe Titanic, situația este tot mai gravă.

Electrica Furnizare Discount

Văd că este la modă acum ca toate partidele politice să pună Guvernul Orban la zid pentru ceea ce se întâmplă. Și cu siguranță că există multe argumente. Este evidentă o lipsă de experiență și în plus nu trebuie să neglijăm cel mai important aspect: întreaga lume economică este afectată! Această pandemie a prins pe picior greșit toate economiile lumii!

Însă probabil că nicăieri în lume nu ne-a prins în situația în care ne-a prins pe noi. Sunt unul dintre liderii ALDE care au atras atenția Guvernului PSD-ALDE asupra politicii dezastruoase de majorare repetată a nivelului de salarizare în România!! Am atras atenția încă de la început că economia românească nu poate susține aceste majorări susținute, prin care sistemul bugetar a ajuns să sufoce cu totul mediul privat. Nu ai cum să concepi că o economie a României, bazată mai mult pe consum intern decât pe export ar fi putut să ducă la nesfârșit un sistem bugetar atât de supraevaluat și extra-plătit, fără nicio productivitate.

Pot să înțeleg și să accept faptul că ALDE nu a avut suficientă influență politică atunci când PSD se umfla în pene, atunci când lăsa impresia românilor că ne permitem astfel de creșteri salariale. DAR NU POT ACCEPTA CĂ TOT CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM ESTE ÎN FAPT NUMAI VINA GUVERNĂRII ACTUALE! Dacă această pandemie va fi un punct zero, de unde vom începe peste o lună-două reconstrucția acestei țări, atunci ea va trebui făcută pe baze sănătoase!

Peste două-trei luni vom începe să vorbim tot mai mult de problemele economice pe care această pandemie ni le va fi lăsat. Ar fi bine ca măcar cea mai mare disfuncționalitate economică a acestei țări să fie rezolvată încă de acum. Iar starea de urgență este cel mai bun prilej. Trebuie numai curaj și știință. Iar aici pot fi de acord: Guvernul PNL, la fel ca și Guvernul PSD, nu prea dau dovadă că le-ar poseda.

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Ziua Marii Uniri este sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, momentul de bucurie și deplină demnitate națională ce ne învață că suveranitatea, independența națională și democrația sunt valori fără de care un popor nu poate exista și nu se poate dezvolta.

Păstrând vie memoria și recunoștința personalităților care au înfăptuit Marea Unire, avem credința că trebuie să ne mobilizăm cu toții pentru a garanta un viitor mai bun tuturor românilor, mai ales că perioada actuală este marcată de provocări cum nu s-au mai văzut. De aceea, aniversarea acestei zile sfinte trebuie să ne găsească sub semnul unității în jurul intereselor naționale și al perspectivelor strategice prioritare ale României; să fim uniți în credința că, deși traversăm vremuri tulburi și primejdioase, suntem pe drumul sigur al unui viitor mai bun.

Electrica Furnizare Discount

Poate că România de acum nu este chiar cea pe care ne-o dorim și, cu siguranță, clasa politică de azi nu este, nici pe departe, la înălțimea generației de aur care a înfăptuit unirea cea mare de la Alba Iulia. Dar tocmai de aceea, trebuie să ne uităm cu luciditate la prezent, să discernem adevărul de falșii profeți și să ne mobilizăm pentru a ne împlini destinul într-o lume în care evenimentele se desfășoară cu o rapiditate nemaiîntâlnită în trecut.

Să prețuim ceea ce ne unește și să ne bucurăm de această zi minunată! Să fim mândri că suntem români!

Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba​

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Dragi români, stimați locuitori ai județului Alba,

Ziua Națională a României să vă găsească voioși și sănătoși, să rămâneți plini de încredere și speranță. Dumnezeu să ne dea înțelepciune, să învățăm din pildele trecutului, iar vicisitudinile zilei de ieri să ne facă astăzi mai puternici și mai uniți!

Avem datoria și responsabilitatea să prindem curaj, să privim spre viitor cu aceeași încredere și mândrie cu care vorbim despre trecut, despre Marea Unire a tuturor românilor într-o națiune liberă și respectată pe plan internațional, așa cum a fost respectată România Mare, din Occident și până în Orientul îndepărtat.

Electrica Furnizare Discount

Orice lucru măreț, neprețuit ca însemnătate, nu se poate realiza ușor, fără mari eforturi și sacrificii din partea oamenilor. Dar istoria ne-a demonstrat că rămân în eternitate doar generațiile care reușesc să pună binele țării și al urmașilor în fața binelui personal, a orgoliilor și ambițiilor de moment.

Victoriile nu se obțin fără suferință, iar marile realizări se dobândesc doar cu mari sacrificii. Haideți să iubim România și pe români, mai mult, în fiecare zi. Iar multe lucruri bune care ni se vor întâmpla apoi vor fi consecințe firești ale faptelor și acțiunilor noastre!

De la Alba Iulia și până la cel mai mic sat din Țara Moților, de la podișul Târnavelor și până pe Valea Sebeșului, de la fostele Ampelum sau Apulon și până la cele mai noi așezări comunitare, transmit tuturor locuitorilor județului Alba: ”La mulți ani!”.

Citește mai mult

Politică Administrație

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Publicat

în

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Membri AUR din întreaga țară s-au reunit în data de 30 noiembrie în Alba Iulia, ca parte a unui schimb de experiență între filiale, a precizat deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, în deschiderea conferinței de presă.

În cadrul conferinței de presă s-au punctat subiecte de actualitate precum vaccinarea, măsurile sanitare și modul în care acestea sunt aplicate în România, în prezent, dar totodată au fost aduse precizări cu privire la prezența membrilor partidului AUR la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României și au fost invocate personalități ce au marcat istoria țării noastre.

Electrica Furnizare Discount

 

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare