Ziarul Unirea

Ioan Fulea: Politicienii adevăraţi nu se ”inspiră” din programul electoral al altora

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Apel către Dan Simedru, un candidat fără idei şi fără realizări

 

ELIT

Aş fi vrut o campanie liniştită, în care să am posibilitatea să îmi prezint programul politic pentru zona Cugir – Zlatna şi să discut cu oamenii. Am considerat că în campanie avem datoria să prezentăm programul nostru electoral şi nu să ne luptăm aiurea cu nişte personaje sinistre aflate la finalul “carierei” lor politice. Cu toate acestea, am fost foarte indignat când am citit, cu câteva zile în urmă, câteva ”promisiuni electorale” ale contracandidatului meu, Dan Simedru, în realitate spicuiri din programul meu electoral, reduse la limbajul de lemn al ”foştilor”. Dacă nu ştiaţi, domnul Simedru vrea să ”relanseze” încă o dată (?) industria de apărare. Cum? Nu ştie nici dânsul, dar ştie că ”oamenii au dreptul la un trai decent şi la un viitor pentru copiii lor”. Asemenea clişee, demodate încă din anii 90, când Dan Simedru purta coroana de cel mai ineficient deputat de Alba, servite acum, în anul 2012, nu cred că mai conving oamenii şi dacă o fac, ar fi trist pentru judeţul Alba.
Iar domnul Simedru, neavând suficient interes pentru zona în care candidează, nu s-a obosit să îşi creeze o agendă electorală proprie ci s-a mulţumit să se servească din materialele mele de campanie: domnia sa promite la general sisteme de irigaţii (eu doresc să iniţiez o lege a irigaţiilor de care să beneficieze şi micii producători, la pachet cu o lege a silozurilor), promite sprijin pentru agricultură fără alte detalii (eu propun un program naţional de tip ”rabla” pentru toate utilajele agricole) şi chiar o aberaţie cauzată de faptul că a înţeles greşit: întăbularea gratuită a terenurilor. Aş dori să îi explic stimatului candidat că de fapt era vorba în programul meu despre simplificarea procedurii de punere în posesie a terenurilor şi a procedurilor de obţinere a subvenţiilor pe teren. A înţeles totuşi ideea mea cu legarea Cugirului de autostradă şi a preluat-o ca atare, deşi şi aici mai sunt nişte lucruri care îi scapă, dar despre aceasta, cu altă ocazie.
Cea mai bună parte a articolului lui Dan Simedru este la final: ne spune că ”el este cea mai bună soluţie pentru Cugir – Zlatna!” În realitate, cugirenii ştiu că de fapt el nu este şi nu a fost niciodată ”o soluţie” pentru acest colegiu (deşi a avut ocazii destule să facă ceva bine) ci este mai degrabă o problemă.
Cred că, dacă era corect, Dan Simedru ar fi scris la final altceva, mult mai adecvat: ”acest program electoral al lui Dan Simedru poate conţine idei din programul politic al lui Ioan Fulea!”
Nu aş fi intrat în nici o confruntare cu domnul Simedru, pe care nu doresc să îl jignesc având în vedere şi diferenţa de vârstă dintre noi, dar nici nu pot sta deoparte să îl văd cum doreşte să convingă ”şmechereşte” aceiaşi oameni pentru ale căror proiecte de viitor eu doresc să lupt. În acest arsenal al ”şmecheriei” ieftine intră şi o strategie rudimentară în ştiinţele politice: să răspunzi contracandidaţilor tăi prin interpuşi. Aşa se face că am fost atacat incalificabil de către un apropiat al domnului Simedru căruia nu îi voi răspunde întrucât domnia sa nu candidează nicăieri.
Acest stil demodat, chiar rudimentar de a face campanie, însoţit de ”strategia inteligentă” de rupere a afişelor mele reprezintă tot ce ştie Dan Simedru.
Cugirenii, cel puţin, au mai văzut filmul acesta şi cred că ar fi exagerat ca domnul candidat să obţină voturi spunându-le oamenilor din nou că este din ”Cugir” şi că familia lui este foarte cunoscută şi apreciată. Oamenii vor fapte, vor să vadă că a rămas ceva în urma ta şi dacă nu ai ce să arăţi, te inspiri din programele altora şi le rupi afişele.
Domnul Simedru vrea ca viitorul său mandat să fie ”monitorizat în timp real” de cetăţeni, ”pentru cetăţeni”. De ce să nu îi monitorizăm celelalte două mandate de până acum? În 8 ani de Parlament a avut 4 propuneri legislative în primul mandat şi 12 în cel de-al doilea. Din cele 16, doar una a devenit lege, restul de 15 fiind retrase, respinse sau clasate definitiv. S-a petrecut ceva în biografia sa care, între timp, l-a făcut mai capabil, mai bine intenţionat? Ceva care să justifice o a treia şansă? Nu cred! Vorba aceea: ”dacă mă păcăleşti o dată, să îţi fie ruşine, dar dacă mă păcăleşti şi a doua oară, să îmi fie mie ruşine!”
Domnule Dan Simedru, vă doresc atât de mult succes la aceste alegeri, pe cât meritaţi!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

VIDEO| SÂNZIENE 2021: Tradițiile și obiceiurile care sunt ținute vii atât în județul Alba, cât și în țară

SÂNZIENE 2021: Tradițiile și obiceiurile care sunt ținute vii atât în județul Alba, cât și în țară În ziua de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

10 Comentarii

Jupan Pedelist 7 decembrie 2012 at 11:09

Mai bine mergi si canta pe la nuti si botezuri ca la politica esti cam pe langa. Si Ionute… ai grija cu grasimea acumulata in ultima vreme dupa ce ai consumat atatia ARDeii umpluti ca cumva sa nu te pasca vre-un infarct, Doamne fereste !

mamina 7 decembrie 2012 at 11:26

Bai fratilor, dar voi in afara de a va injura unul pe altul mai stiti si altceva?

Este post,fara cantareti 7 decembrie 2012 at 11:27

Bine ca se termina campania electorala ca ati umplut stalpii,casele,magazinele,florariile,zidurile blocurilor,gardurile…..cu afise si benere al USL ori ARD,dar voi nu stiti ca lumea s-a scarbit de voi ca numai ati promis si apoi ati intors spatele oamenilor.Fiind ,,,post,,sa mai stea inchisi in case si cantaretii ca 70 % din romani s-au facut muzicanti si lautari.Afara cu voi din politica ca multi au facut falcile mari si chiar guse ca Blaga buldogu tau .

Adrian SIMION 7 decembrie 2012 at 12:07

Sigur, putem spune orice, dar este bine sa fim si „pe subiect”. De exemplu, daca nu ma inseala memoria, deputatul Atanasiu a vorbit pentru prima data de ideea legarii Cugirului la autostrada Orastie – Sibiu, iar asta se intampla pe la sfarsitul verii, dupa discutii purtate la Ministerul Transporturilor de deputatul Atanasiu si (prefectul de atunci) Simedru. (Cel putin eu asa imi aduc aminte.) Iar cand ideea a fost expusa de deputatul Atanasiu, unii lideri ai PD-ului din Alba au spus ca ideea nu este fezabila.

Aurelian 7 decembrie 2012 at 17:09

Simioane nu mai intra in poveste, ca musca in fundul calului, ca Eutanasiu, atat a mintit si a promis, ca nici el nu le mai stie pe toate!

Adrian SIMION 7 decembrie 2012 at 17:45

Prietene, ca de obicei, tu esti „musca”. Ideea de baza, pe care ti-o explic ca unui prescolar (oricum, gradul tau de intelegere se pare ca nu este departe de acea varsta a puritatii) era ca, daca ar fi sa vedem cine de la cine ia idei, ideea cu legarea Cugirului la autostrada Orastie – Sibiu a fost enuntata mai intai de reprezentati ai PNL Alba (cel putin eu asa imi amintesc). Dumnezeu sa te lumineze, „informationistule”!

apoliticul 7 decembrie 2012 at 12:15

PDL-isti tocmai pe memoria scurta a alegatorului se bazeaza.De ce credeti ca a cazut guvernul Ungureanu si au lasat USL-ul la putere?Tocmai ca sa-si curete imaginea patata prin atitea masuri nepopulare si aberante.Ei sperau ca lumea sa zica :uite ca nici astia nu au facut nimic.

ulise 7 decembrie 2012 at 13:39

bine inteles ca Atanasiu a spus o minciuna. orice proiect din fonduri europene o data abrobat nu mai poate fi modificat.

calin 7 decembrie 2012 at 17:50

Am citit prezentarile scurte ale fiecaruia , v-am vazut fetele, si mi-a incoltit ,in minte, o intrebare. La intalnirile voastre cu oamenii, nu s-a gasit nici-un roman sa va scuipe intre ochi?

V-a facut Marioara Murarescu cantareti ca si pe Furdui,dar care-i costu 8 decembrie 2012 at 10:53

Canceroasa de Murareasca v-a facut cantareti,mai ales pe alesu sau Furdui pe care saptamanal la Tezaur il baga si oare stiti voi de ce ?Unde-s sotiile unora si voi ii dati cu cantatu parca numai lautari trebuie in parlament.Mai stati si acasa vedetelor ca la legi nu va pricepeti.

Comentariile sunt oprite