Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ioan Fulea: Politicienii adevăraţi nu se ”inspiră” din programul electoral al altora

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Apel către Dan Simedru, un candidat fără idei şi fără realizări

 

Aş fi vrut o campanie liniştită, în care să am posibilitatea să îmi prezint programul politic pentru zona Cugir – Zlatna şi să discut cu oamenii. Am considerat că în campanie avem datoria să prezentăm programul nostru electoral şi nu să ne luptăm aiurea cu nişte personaje sinistre aflate la finalul “carierei” lor politice. Cu toate acestea, am fost foarte indignat când am citit, cu câteva zile în urmă, câteva ”promisiuni electorale” ale contracandidatului meu, Dan Simedru, în realitate spicuiri din programul meu electoral, reduse la limbajul de lemn al ”foştilor”. Dacă nu ştiaţi, domnul Simedru vrea să ”relanseze” încă o dată (?) industria de apărare. Cum? Nu ştie nici dânsul, dar ştie că ”oamenii au dreptul la un trai decent şi la un viitor pentru copiii lor”. Asemenea clişee, demodate încă din anii 90, când Dan Simedru purta coroana de cel mai ineficient deputat de Alba, servite acum, în anul 2012, nu cred că mai conving oamenii şi dacă o fac, ar fi trist pentru judeţul Alba.
Iar domnul Simedru, neavând suficient interes pentru zona în care candidează, nu s-a obosit să îşi creeze o agendă electorală proprie ci s-a mulţumit să se servească din materialele mele de campanie: domnia sa promite la general sisteme de irigaţii (eu doresc să iniţiez o lege a irigaţiilor de care să beneficieze şi micii producători, la pachet cu o lege a silozurilor), promite sprijin pentru agricultură fără alte detalii (eu propun un program naţional de tip ”rabla” pentru toate utilajele agricole) şi chiar o aberaţie cauzată de faptul că a înţeles greşit: întăbularea gratuită a terenurilor. Aş dori să îi explic stimatului candidat că de fapt era vorba în programul meu despre simplificarea procedurii de punere în posesie a terenurilor şi a procedurilor de obţinere a subvenţiilor pe teren. A înţeles totuşi ideea mea cu legarea Cugirului de autostradă şi a preluat-o ca atare, deşi şi aici mai sunt nişte lucruri care îi scapă, dar despre aceasta, cu altă ocazie.
Cea mai bună parte a articolului lui Dan Simedru este la final: ne spune că ”el este cea mai bună soluţie pentru Cugir – Zlatna!” În realitate, cugirenii ştiu că de fapt el nu este şi nu a fost niciodată ”o soluţie” pentru acest colegiu (deşi a avut ocazii destule să facă ceva bine) ci este mai degrabă o problemă.
Cred că, dacă era corect, Dan Simedru ar fi scris la final altceva, mult mai adecvat: ”acest program electoral al lui Dan Simedru poate conţine idei din programul politic al lui Ioan Fulea!”
Nu aş fi intrat în nici o confruntare cu domnul Simedru, pe care nu doresc să îl jignesc având în vedere şi diferenţa de vârstă dintre noi, dar nici nu pot sta deoparte să îl văd cum doreşte să convingă ”şmechereşte” aceiaşi oameni pentru ale căror proiecte de viitor eu doresc să lupt. În acest arsenal al ”şmecheriei” ieftine intră şi o strategie rudimentară în ştiinţele politice: să răspunzi contracandidaţilor tăi prin interpuşi. Aşa se face că am fost atacat incalificabil de către un apropiat al domnului Simedru căruia nu îi voi răspunde întrucât domnia sa nu candidează nicăieri.
Acest stil demodat, chiar rudimentar de a face campanie, însoţit de ”strategia inteligentă” de rupere a afişelor mele reprezintă tot ce ştie Dan Simedru.
Cugirenii, cel puţin, au mai văzut filmul acesta şi cred că ar fi exagerat ca domnul candidat să obţină voturi spunându-le oamenilor din nou că este din ”Cugir” şi că familia lui este foarte cunoscută şi apreciată. Oamenii vor fapte, vor să vadă că a rămas ceva în urma ta şi dacă nu ai ce să arăţi, te inspiri din programele altora şi le rupi afişele.
Domnul Simedru vrea ca viitorul său mandat să fie ”monitorizat în timp real” de cetăţeni, ”pentru cetăţeni”. De ce să nu îi monitorizăm celelalte două mandate de până acum? În 8 ani de Parlament a avut 4 propuneri legislative în primul mandat şi 12 în cel de-al doilea. Din cele 16, doar una a devenit lege, restul de 15 fiind retrase, respinse sau clasate definitiv. S-a petrecut ceva în biografia sa care, între timp, l-a făcut mai capabil, mai bine intenţionat? Ceva care să justifice o a treia şansă? Nu cred! Vorba aceea: ”dacă mă păcăleşti o dată, să îţi fie ruşine, dar dacă mă păcăleşti şi a doua oară, să îmi fie mie ruşine!”
Domnule Dan Simedru, vă doresc atât de mult succes la aceste alegeri, pe cât meritaţi!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea