Actualitate
Ioan Fulea: Legi pentru zone defavorizate, investiţii locale, construcţia de silozuri şi programul Rabla la utilajele agricole
Ioan Fulea propune un program realizabil pentru Cugir şi Zlatna
Ne aflăm într-un moment crucial pentru România: alegerile generale. Un moment care va decide direcţia spre care va merge ţara în următorii patru ani. Vor fi ani grei şi este nevoie de o guvernare responsabilă, care să ne ferească de efectele extreme ale crizei.
Mesajul meu se adresează tuturor celor care înţeleg că atât Cugirul cât şi Zlatna, cu toate localităţile care sunt legate de ele într-un fel sau altul, pot fi din nou motorul economic al judeţului.
Pentru aceasta este nevoie de un program concret, realizabil în patru ani. Sunt multe de făcut la Cugir, la Zlatna şi în satele din jurul acestor oraşe şi o parte dintre acestea, cele pe care le-am considerat realizabile, îşi au locul şi în programul meu electoral. Nu am dorit să particip alături de contracandidaţii mei la concursul de imaginaţie şi creativitate pentru inventarea unor programe politice ”convingătoare”, dar nerealizabile. Tot ce voi încerca eu să construiesc în calitate de deputat al acestui colegiu are rădăcină în lumea reală, tot programul meu a fost construit în urma întâlnirilor cu cetăţenii, cu autorităţile publice şi cu potenţiali investitori interesaţi de zonă.
O atenţie deosebită am acordat Cugirului. Nu le promit oamenilor că oraşul va fi din nou ce a fost odată din punct de vedere industrial, pentru că acest lucru nu mai este posibil, acum. Dar este posibil să ne gândim la strategii noi de dezvoltare. Din punctul meu de vedere este nevoie de înfiinţarea unor centre de producţie pe structura fostelor secţii ale uzinei şi de susţinerea Parcului Industrial Cugir (la a cărui fundaţie am pus şi eu umărul în calitate de consilier judeţean).
Existenţa în Cugir a forţei de muncă bine pregătite, cu experienţă în domeniul industrial reprezintă un avantaj important în sprijinul atragerii producătorilor de echipamente ce urmează să deservească proiectele miniere din munţii Apuseni. În urma unor întâlniri pe care le-am avut cu reprezentanţii companiilor interesate să repornească exploatările miniere, am ajuns la concluzia că multe dintre elementele necesare utilajelor miniere (excavatoare, încărcătoare, camioane, concasoare, mori semiautogene şi mori cu bile, transportoare etc) pot fi produse în Cugir. În urma unei retehnologizari a facilităţilor de producţie existente, acest lucru este posibil. Punerea în practică a acestor intenţii va duce nu doar la păstrarea locurilor de muncă existente ci şi la crearea a aproximativ 300 de locuri de muncă noi.
Şi la Zlatna, esenţiale sunt locurile de muncă. Printre primele mele iniţiative se va număra aceea privind reactivarea statutului de zonă defavorizată a oraşului, pentru a încuraja investiţiile. De asemenea locuri de muncă directe şi indirecte vor fi create prin realizarea la Zlatna a unor depozite destinate viitoarei exploatări de la Roşia Montană. Această investiţie va aduce beneficii importante şi la bugetul local datorită impozitelor pe terenuri şi clădiri şi a altor taxe locale.
Pentru mediul rural propun realizarea unor sisteme de irigaţii prin promulgarea unei legi a irigaţiilor şi a unui program naţional de finanţare. De fapt, este vorba despre nişte microsisteme de care să poată beneficia şi micii producători, proprietari ai unor suprafeţe de teren medii şi mici.
O altă iniţiativă legislativă pe care o voi propune imediat este legată de asigurarea spaţiilor de depozitare a produselor agricole prin promulgarea unei legi a silozurilor. În acest fel, vreau ca oamenii noştri să nu mai fie nevoiţi să îşi vândă recolta în perioada culesului ci să poată aştepta preţuri mai bune pe piaţă pentru a vinde. De asemenea, alături de colegii mei, am în vedere promovarea unui program de tip „Rabla” pentru toate tipurile de utilaje agricole.
Toate aceste lucruri au fost discutate cu oamenii din colegiul Cugir – Zlatna şi toate sunt realizabile. Este însă nevoie de muncă şi de dorinţa de a face bine celor din jurul tău.
În ceea ce mă priveşte, fiecare vot pe care îl voi obţine va fi pentru mine o mare obligaţie de a face ceea ce am promis pentru că de fapt fiecare vot înseamnă încrederea unui om şi aceasta înseamnă mare lucru pentru un om ca mine.
Ioan FULEA, candidat ARD la Camera Deputaţilor

Actualitate
ANAF crește numărul echipelor de control pe teren: Peste 500.000 de contribuabili şi firme vor fi verificați
ANAF crește numărul echipelor de control pe teren: Peste 500.000 de contribuabili şi firme vor fi verificați
În cursul serii de miercuri, 22 iunie, Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, a declarat, că Direcţia de control venituri din cadrul instituţiei pe care o conduce are doar 30 de echipe pe teren, care trebuie să verifice peste 500.000 de contribuabili şi firme, dar că îşi propune ca numărul acestor echipe să crească şi să ajungă în luna iulie la 70. Heiuş a precizat că 80 la sută dintre procesele în care sunt contestate deciziile emise de inspectorii fiscali sunt câştigate de ANAF, potrivit News.ro.
Lucian Heiuş a declarat, miercuri, la Digi24, că este imposibil să fie făcute verificări la peste 500.000 de contribuabili.
”Această Direcţie generală de control venituri a făcut o analiză pe nişte aplicaţii informatice şi au ieşit aceste sume (să fie verificaţi 561.000 de contribuabili şi firme – n.r.). Este imposibil să verificăm pe toţi, bineînţeles că începem de la cele mai mari sume, de la diferenţe mari, semnificative şi coborâm până ne permite resursa pe care o avem. Astăzi, lucrează la această Direcţie efectiv pe teren, cred că vreo 30 de echipe, foarte puţine. Vreau să ajungem în luna iulie să avem 70 de echipe, în lunile următoare să creştem, iar în anii următori, acest departament de verificare a veniturilor să capete o importanţă semnificativă”, a declarat Heiuş.
Şeful ANAF a dezvăluit şi cum explică unii faptul că le-au apărut în conturi anumite sume de bani, fără a putea fi justificate.
”După ce au fost respinse contestaţiile la decizia pe care noi am emis-o, s-au dus în instanţă şi am cerut şi eu colegilor mei să văd care sunt motivele, justificările spuse în general de persoane. Sunt unele chiar hazlii: am cumpărat o casă la ţară şi când am vrut să o repar am găsit o găleată cu aur în fundaţie; am făcut evaziune fiscal, dar în urmă cu 15 ani pentru că 10 ani e perioadă de prescripţie; am făcut în anii 90 bişniţă în Turcia, am adus blugi cu portbagajul, am ţinut banii şi după aceea am cumpărat 10 apartamente. Nu a ţinut nicio astfel de justificare în faţa judecătorilor pentru că judecătorul este cel care decide”, a declarat Heiuş.
ANAF câştigă 80 la sută din aceste procese, a explicat Heiuş.
”Gradul pe care noi câştigăm astfel de procese este 80 la sută”, a mai precizat Lucian Heiuş.
Sursa: stiripesurse.ro
Actualitate
Rezultate Bacalaureat 2022: LUNI se afișează primele rezultate. DESCARCĂ modelul de cerere pentru contestație
Rezultate Bacalaureat 2022: LUNI se afișează primele rezultate. DESCARCĂ modelul de cerere pentru contestație
Bacalaureatul 2022, sesiunea de vară, a luat sfârșit, iar absolvenții de liceu așteaptă notele inițiale. Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2022 vor fi afișate luni, 27 iunie, până la ora 12, potrivit Ministerului Educației. Rezultatele vor fi disponibile pe platforma bacalaureat.edu.ro și la avizierul școlii.
Amintim că numele elevilor vor fi anonimizate. În această situație, codurile individuale înlocuiesc numele și prenumele candidaților și au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.
MODEL CERERE CONTESTAȚIE BACALAUREAT 2022
Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
„Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere, după caz.”, prevede art. 13 alin (1) din Ordinul 5.151/2021.
Actualitate
Sorin Grindeanu, interimar la Ministerul Agriculturii. Propunerea făcută de premierul Ciucă
Sorin Grindeanu, interimar la Ministerul Agriculturii. Propunerea făcută de premierul Ciucă
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis astăzi președintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Prin același document s-a luat act de demisia ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.
Postul de ministru al Agriculturii a rămas vacant ca urmare a demisiei lui Adrian Chesnoiu, aflat în vizorul DNA pentru că ar fi intervenit într-un concurs de angajare.
Conform DNA, „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.
Adrian Chesnoiu a anunţat joi că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD. „Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă”, a mai spus el.
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că apreciază gestul de demnitate politică făcut de Adrian Chesnoiu, iar performanţele profesionale ale acestuia, ca ministru al Agriculturii, sunt dincolo de orice îndoială.
-
Ştirea zileiacum 13 ore
FOTO VIDEO| Vernisajul expoziției Cetatea Dacică de la Căpâlna și Războaiele Daco-Romane, la Sala Unirii din Alba Iulia
-
Sportacum 23 de ore
Optimum Alba Iulia, la Cupa „Il Calcio” la Satu Mare | Alex Zahan, remarcat în „tricolor”
-
Actualitateacum 22 de ore
Cei care dețin funcții de conducere și ies la pensie nu vor mai putea deține funcția și după pensionare: Proiect de lege
-
Sportacum 23 de ore
Sâmbătă, CSO Baraolt – CSU Alba Iulia | Returul, o formalitate pentru studenți, deja promovați în Liga a 3-a!
-
Ştirea zileiacum 17 ore
ATENȚIE: DSP Alba va preda farmaciilor din județ pastile de iodură de potasiu, pentru populație. LISTA farmaciilor
-
Ştirea zileiacum 17 ore
FOTO VIDEO| „RĂSPLATA” primită de oamenii prinși în Alba Iulia, aruncând gunoaiele pe stradă, de către camerele de supraveghere: Cât de mari au fost AMENZILE date
-
Ştirea zileiacum 17 ore
Senatorul Călin Matieș, obligat de Judecătoria Alba Iulia să plăteasca 15.000 de lei daune morale primarului Gabriel Pleșa
-
Ştirea zileiacum 11 ore
Medic legist din Alba condamnat pentru infracţiuni rutiere: Ce pedeapsă au decis magistrații
-
Curier Județeanacum 21 de ore
SPAPL Aiud ANGAJEAZĂ doi muncitori calificați în cadrul Serviciului Tehnic, Întreținere Patrimoniu – Compartiment Reparații, Întreținere drumuri. Condiții de participare
-
Actualitateacum 18 ore
SCHIMBĂRI pe piața energiei: La cât timp se va citi contorul
-
Actualitateacum 23 de ore
Germania anunță iminența crizei energetice, după reducerea importurilor din Rusia
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Acțiune a polițiștilor din Zlatna pentru prevenirea accidentelor cauzate de viteza excesivă: Au fost aplicate 27 de amenzi