Rămâi conectat

Actualitate

Ioan Fulea: Legi pentru zone defavorizate, investiţii locale, construcţia de silozuri şi programul Rabla la utilajele agricole

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Fulea propune un program realizabil pentru Cugir şi Zlatna

 Ne aflăm într-un moment crucial pentru România: alegerile generale. Un moment care va decide direcţia spre care va merge ţara în următorii patru ani. Vor fi ani grei şi este nevoie de o guvernare responsabilă, care să ne ferească de efectele extreme ale crizei.
Mesajul meu se adresează tuturor celor care înţeleg că atât Cugirul cât şi Zlatna, cu toate localităţile care sunt legate de ele într-un fel sau altul, pot fi din nou motorul economic al judeţului.
Pentru aceasta este nevoie de un program concret, realizabil în patru ani. Sunt multe de făcut la Cugir, la Zlatna şi în satele din jurul acestor oraşe şi o parte dintre acestea, cele pe care le-am considerat realizabile, îşi au locul şi în programul meu electoral. Nu am dorit să particip alături de contracandidaţii mei la concursul de imaginaţie şi creativitate pentru inventarea unor programe politice ”convingătoare”, dar nerealizabile. Tot ce voi încerca eu să construiesc în calitate de deputat al acestui colegiu are rădăcină în lumea reală, tot programul meu a fost construit în urma întâlnirilor cu cetăţenii, cu autorităţile publice şi cu potenţiali investitori interesaţi de zonă.
O atenţie deosebită am acordat Cugirului. Nu le promit oamenilor că oraşul va fi din nou ce a fost odată din punct de vedere industrial, pentru că acest lucru nu mai este posibil, acum. Dar este posibil să ne gândim la strategii noi de dezvoltare. Din punctul meu de vedere este nevoie de înfiinţarea unor centre de producţie pe structura fostelor secţii ale uzinei şi de susţinerea Parcului Industrial Cugir (la a cărui fundaţie am pus şi eu umărul în calitate de consilier judeţean).
Existenţa în Cugir a forţei de muncă bine pregătite, cu experienţă în domeniul industrial reprezintă un avantaj important în sprijinul atragerii producătorilor de echipamente ce urmează să deservească proiectele miniere din munţii Apuseni. În urma unor întâlniri pe care le-am avut cu reprezentanţii companiilor interesate să repornească exploatările miniere, am ajuns la concluzia că multe dintre elementele necesare utilajelor miniere (excavatoare, încărcătoare, cami­oane, concasoare, mori semi­auto­gene şi mori cu bile, transportoare etc) pot fi produse în Cugir. În urma unei retehnologizari a facilităţilor de producţie existente, acest lucru este posibil. Punerea în practică a acestor intenţii va duce nu doar la păstrarea locurilor de muncă existente ci şi la crearea a aproximativ 300 de locuri de muncă noi.
Şi la Zlatna, esenţiale sunt locurile de muncă. Printre primele mele iniţiative se va număra aceea privind reactivarea statutului de zonă defavorizată a oraşului, pentru a încuraja investiţiile. De asemenea locuri de muncă directe şi indirecte vor fi create prin realizarea la Zlatna a unor depozite destinate viitoarei exploatări de la Roşia Montană. Această investiţie va aduce beneficii importante şi la bugetul local datorită impozitelor pe terenuri şi clădiri şi a altor taxe locale.
Pentru mediul rural propun realizarea unor sisteme de irigaţii prin promulgarea unei legi a irigaţiilor şi a unui program naţional de finanţare. De fapt, este vorba despre nişte microsisteme de care să poată beneficia şi micii producători, proprietari ai unor suprafeţe de teren medii şi mici.
O altă iniţiativă legislativă pe care o voi propune imediat este legată de asigurarea spaţiilor de depozitare a produselor agricole prin promulgarea unei legi a silozurilor. În acest fel, vreau ca oamenii noştri să nu mai fie nevoiţi să îşi vândă recolta în perioada culesului ci să poată aştepta preţuri mai bune pe piaţă pentru a vinde. De asemenea, alături de colegii mei, am în vedere promovarea unui program de tip „Rabla” pentru toate tipurile de utilaje agricole.
Toate aceste lucruri au fost discutate cu oamenii din colegiul Cugir – Zlatna şi toate sunt realizabile. Este însă nevoie de muncă şi de dorinţa de a face bine celor din jurul tău.
În ceea ce mă priveşte, fiecare vot pe care îl voi obţine va fi pentru mine o mare obligaţie de a face ceea ce am promis pentru că de fapt fiecare vot înseamnă încrederea unui om şi aceasta înseamnă mare lucru pentru un om ca mine.

Ioan FULEA, candidat ARD la Camera Deputaţilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea