Ioan DÎRZU: ”Urmând exemplul lui Băsescu, PNL vrea să închidă gura presei!”

Libertatea presei, libera exprimare a românilor, toate acestea sunt drepturi fundamentale pentru care semenii noştri au luptat în decembrie 1989, unii plătind chiar cu viaţa pentru ca astăzi să trăim într-o societate democratică. Fiind câinele de pază al democraţiei, presa trebuie să vegheze ca libertatea de exprimare să nu fie ştirbită, să ofere cititorilor o informare corectă, iar atunci când este cazul să tragă un semnal de alarmă dacă românii nu se mai pot exprima liber.

Ioan Dirzu01În urmă cu câteva zile am observat că urmând exemplul lui Traian Băsescu, unii oameni politici liberali din judeţ trag de ureche jurnalişti, hărţuindu-i şi ameninţându-i cu moartea, asta în timp ce anunţă cu surle şi trâmbiţe că… vor să ajungă la putere… Am spus de mai multe ori că nu sunt pregătiţi să preia puterea şi nici nu au oameni care să ocupe funcţii cheie, iar dovezile sunt tot mai clare că aceasta este realitatea.

ELIT

În loc să lupte corect pe scena politică, pentru a-şi atrage susţinători, se pare că liberalii şi-au greşit ţinta. Ei urechează jurnalişti, îi ameninţă, încercând să pună pumnul în gura presei. Oare asta e libertatea de exprimare pe care o promit când vor ajunge la putere? Au nevoie românii de o schimbare pe scena politică, după alegerile prezidenţiale? Cu siguranţă nu asta aşteaptă oamenii, ei nu-şi doresc o presă timorată, nu vor să ajungă să trăiască din nou teama de dinainte de 1990, nu vor să le fie frică să se exprime liber în ţara lor!

O democraţie adevărată are nevoie de o presă liberă, în care jurnaliştii să poată să-şi spună opiniile fără teama de cenzură sau ameninţări. E trist şi îngrijorător cum sub masca democraţiei, PNL vrea să închidă gura celei de-a patra puteri în stat. Ca reprezentant al cetăţenilor judeţului în Parlamentul României, voi continua să susţin necesitatea libertăţii de exprimare în presa scrisă şi on-line pentru că cel mai important câştig al celor 25 de ani care au trecut de la Revoluţia din decembrie 1989 a fost tocmai recâştigarea libertăţii de a gândi, de a ne exprima ideile, de a ne urma propriul destin.

Deputat Ioan DÎRZU, preşedinte PSD Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

Ghiuriii 15 februarie 2015 at 18:27

da… radu ciobotea si iosif gligor sunt „jurnalistii” si asistentul universitar claudiu stefani este amenintatorul. cred ca am spus tot. ar mai fi de adaugat ca „amenintarea” era de fapt o informare: „daca va prin aia va fac si va dreg”. presa din alba a ajuns o troaca plina cu latura, si ca dovada a ajuns darzu sa tina partea „jurnalistilor”.

Nicolae, clop de paie 17 februarie 2015 at 19:04

Ai dreptate Eminenta Ta Giuriiii! Dirzu ar trebui sa tina partea colegilor tai de celula, puscariasii!

Apolitic 15 februarie 2015 at 22:27

Sa va reamintesc rezultatele alegerilor prezidențiale din Alba:
Iohannis: 70 %
Ponta: 30 %.
Ce draq mai caută asta prin politica???!!
Sau ca președinte de partid???

@apolitic 16 februarie 2015 at 14:16

Inca nu te-ai prins ??? Ii reprezinta pe cei 30 %, da` in primul rand vrea sa iti faca tie in ciuda ! De-aia !!!

Apolitic 16 februarie 2015 at 20:14

In nici un caz nu-i reprezinta pe cei 30 %, de fapt, nu cred ca mai reprezinta pe cineva…
Cu o asemenea mentalitate si un asemenea „lider”, nu o sa scapati veci Alba, de „caracatita” PDL-ista !!!

Nicolae, clop de paie 17 februarie 2015 at 19:01

Puscariasii si universitarii liberali mana in mana! Bravos! Halal natiune!

Prometeu 18 februarie 2015 at 9:08

Nicolae, clop de paie? Ucigasul de maidanezi in stil satanic? Iosif Gligor? Chiar tu? Desigur.. Cine altcineva sa tina partea unor persoane de cea mai joasa speta decat elemente de acelasi nivel. Gligoras din cauza ta tara asta sta pe loc. Din cauza mafiei care ai creato in jurul tau institutiile statului nu functioneaza la capacitate maxima. Nu vad ziua cand autoritatile o sa bata la usa ta si la toti cei care iti sustin santajul.

Prometeu 18 februarie 2015 at 9:51

Lasati pe Picos sa dea dreptul la replica in monitorul, infractorilor!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...