Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: La APIA Alba s-a muncit în câteva luni mai mult decât într-un an și jumătate. 7.700 de agricultori primesc subvenții în 16 octombrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că în 16 octombrie, 7.700 de agricultori din Alba vor primi, în avans, 70% din subvenții, precizând că la APIA Alba s-a muncit în câteva luni mai mult decât într-un an și jumătate.

”Ceea ce pot să vă spun și, dacă, mai mulți ani la rând am fost unul dintre cei care a criticat o anumită instituție din județul nostru și anume APIA, vin și vă spun că lucrurile s-au îmbunătățit fundamental. Nu aș putea să spun că este doar meritul județean, ci este și meritul ministrului Daea prin demersurile pe care le face pentru ca aceste instituții să intre într-o funcționalitate adevărată, să-și facă datoria față de beneficiar și față de toți cei care ar trebui să se bucure de sprijinul pe care îl dă guvernul față de aceste instituții”, a spus liderul PSD Alba, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

El a precizat că din 16 octombrie se va trece la plata avansurilor, de 70%.

În județul Alba vor fi peste 23.000 de beneficiari de subvenții. 7.700 le vor primi în 16 octombrie, iar ceilalți în perioada următoare.

”O discuție pe care am avut-o cu coordonatorul acestei instituții: din cele 24.000 de controale, mă refer la parcelele din județul nostru, din iunie până în prezent, gradul de realizare este de 100%. În câteva luni s-a muncit în această instituție mai mult decât într-un an jumătate. Trei luni de zile a fost un travaliu cât într-un an jumătate în trecut (…)  Începând cu 16 luna aceasta vor fi peste 23.000 de beneficiari care gestionează aproximativ 215.000 de hectare de teren în județul nostru, respectiv 190.000 de parcele.  O dată cu 16 octombrie, plata se va efectua către 7.700 de beneficiari din domeniul agriculturii. Eu cred că este foarte important ca avansurile de 70%. Părerea mea e că sună foarte bine 70% să vină la timp către agricultori, pentru cultivatori de pământ, pentru că atunci este nevoie de bani nu în primăvară sau în vară să dăm pentru înființarea culturilor care ar trebui să fie înființate cu câteva luni înainte. Felicit pe toți ce lucrează în APIA Alba că au înțeles importanța instituției, au înțeles necesitatea agricultorilor”, a spus Ioan Dîrzu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Alegeri locale la Poșaga, turul doi: Prezență de peste 40% la urne, la ora 12.00

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alegeri locale la Poșaga, turul doi: Prezență de peste 40% la urne, la ora 12.00 Alegerile se repetă în ziua de Rusalii, duminică 23 iunie în comuna Poșaga după ce la alegerile locale din 9 iunie, cei doi candidaţi, Aurelia Popa, propusă de PSD, şi Ionel Bulgăr, propus de PNL, primar în funcţie, au avut […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea