Ziarul Unirea

Ioan DÎRZU deschide Ambasada Apuseni-Teiuş, la Bruxelles

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Candidatul USL la Camera Deputaţilor deschide birouri parlamentare în fiecare localitate din colegiu

ELIT

Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba, a iniţiat în această perioadă două proiecte importante pentru zona Apuseni-Teiuş. Primul constă în crearea unei ambasade la Bruxelles, menită să atragă fonduri europene şi să promoveze zona la nivel european. Al doilea proiect este unul de suflet pentru copreşedintele USL Alba şi constă în deschiderea de birouri parlamentare în fiecare localitate din colegiu. „Reprezentarea zonei Apuseni-Teiuş este o prioritate pentru mine, dar doresc să o fac într-o manieră profesionistă şi utilă oamenilor de aici. Deschiderea Ambasadei Apuseni-Teiuş la Bruxelles are un scop precis: atragerea fondurilor europene, deoarece din 2014 fondurile vor fi accesate direct din capitala Europei, şi promovarea zonei la nivel european, pentru atragerea de turişti şi investitori. Sediul va fi ina­u­gurat în cel mai scurt timp, cu europarlamentarii PSD şi pot deja să vă spun că sper ca în curând să poată fi vizitat de oameni din zonă”, a explicat Ioan Dîrzu, candidatul USL la Camera Deputaţilor. Cu privire la proiectul liderului USL Alba, europarlamentarul Victor Boştinaru ne-a declarat: „Este un proiect serios, ambiţios, dar şi extrem de util pentru cetăţenii din zona Apuseni-Teiuş. Dacă mai mulţi politicieni ar avea această deschidere către soluţii concrete şi ar înţelege importanţa Bruxelles-ului pentru dezvoltare atunci cu siguranţă oamenii ar avea mai mult de câştigat de pe urma alegerilor”. Un alt proiect important al preşedintelui PSD Alba, Ioan Dîrzu, este crearea de birouri parlamentare în fiecare din cele 30 de localităţi din Colegiul Apuseni-Teiuş, cu un program de audienţe transparent, oferind servicii gratuite de consultanţă juridică şi pe tema fondurilor europene. „Consider că parlamentarii au datoria şi responsabilitatea să fie prezenţi în localităţile pe care le reprezintă. În Colegiul Apuseni-Teiuş sunt 30 de localităţi şi doresc să reprezint pe fiecare dintre oamenii acestor zone, nu doar anumite localităţi, aşa cum a făcut fostul deputat. În acest sens, în următoarele săptămâni vor fi lansate viitoarele mele birouri parlamentare şi îi invit pe oameni să vină să ne cunoştem în timpul programului de audienţe şi să beneficieze de serviciile gratuite oferite”, a declarat Ioan Dîrzu, copreşedintele USL Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Cristian Oniciu: startul spre mai bine: Experienţă liberală în administraţia locală la Ciuruleasa

Partidul Naţional Liberal mi-a încredinţat onoarea şi responsabilitatea de a candida pentru Primăria comunei Ciuruleasa, de a mă înscrie într-o… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

12 Comentarii

Decat 'ambasade' la Bruxelles 2 noiembrie 2012 at 11:45

mai bine ati fi deschis exploatarile miniere din Apuseni. Asta demonstreaza ca atunci cand nu e putirinta, o dati pe basme de campanie electorala…

un abrudean mintit de USL 2 noiembrie 2012 at 11:59

Ambasada pentru somerii di zona. Numai la 01.10.2012 au fost dati afara 25 de angajati de la Cuprumin Abrud de directorul PeNaL Vasilache pus de voi care si-a adus socrul la munca după ce a iesit la pensie. Bine ca unii mananca cu 2 guri si alti nu au ce pune pe masa. Mai cereti si acum votul Abrudenilor, sunteti niste gunoaie.

Tudor 2 noiembrie 2012 at 12:20

Parca oferirea de consultanta de catre autoritati pentru atragerea fondurilor europene era interzisa.

Propun ca PSD sa construiasca cate un zgarienori la Bruxelles, Washington, Moscova, Beijing si Havana pentru ca fiecare parlamentar socialist sa-si poata reprezenta regiunea.

+ pentru a face lobby eficient, ar fi perfect daca Adrian Severin le-ar tine niste cursuri.

A lu' Cacarau adormitul 2 noiembrie 2012 at 13:00

dE CE NU FACI O AMBASADA LA TINE ACASA SAU LA FABRICA DE CONSERVE SI-L CHEMI LA CONSULTATII SI PE MENTORUL TAU IOAN RUS SAU PE DOAMNA GELA . SI UITE ASA INTRATI IN MAREA FAMILIE EUROPEANA A EXECUTANTILOR DE CONSERVE SI BORS PENTRU CIORBE

A lu' UNGUENT Gauritu' 2 noiembrie 2012 at 16:24

Da ? Si ce te f**e pe tine grija la ce promote ? mai bine vezi-ti de treaba ta „cacaraule” …

Nicu 2 noiembrie 2012 at 16:45

Sunt absolut mirat de cele scrise in aceste copmentarii! Sunt sigur ca un om deschis la minte ar intelege o procedura de genul celei demarate de catre Dirzu! Si inca un lucru, nu cumva voi, PDL-istii erati cei care sprijineau ideea de deschidere fata de UE? Nu voi acuzati PSD-ul ca e apropiat Rusiei? Sa fim seriosi atunci…cand e pentru o idee pro UE nu e bine cand e altfel nu e bine! Voi chiar nu stiti sa apreciati decat ce face PDL-ul si atat!
Si trecand la planul concret, sincer pot sa afirm ca aceasta idee este poate printre cele mai bune! Avand o legatura directa la Bruxelles nu poate constitui decat un avantaj! Si abordand si ideea unor birouri parlamentare, considr ca e ceva absolut necesar atat timp cat va plangeti ca nu va vedeti alesii decat o data la 4 ani!
In concluzie asa e romanul…mereu nemultumit de el si frustrat! Ar fi bine sa refelctati la ceea ce vreti defapt pentru ca asa nimeni nu va face performanta!
Multumesc!

Tudor 2 noiembrie 2012 at 17:34

Inteleg „procedura demarata”: crede ca va atrage voturile oamenilor care nu sunt „deschisi la minte”. Bravo lui, succes la fraierit, material de lucru are.

„Trecand la planul concret”, pentru „legatura directa la Bruxelles” nu avem cumva niste europarlamentari? + Comitetul regiunilor.

Cat despre birourile parlamentare, sa-si faca cate unul pe fiecare scara de bloc/ulita de sat daca ii ajung banii din suma forfetara primita de la parlament (sau daca pune „de la el”).

Domnule Nicu, va rog sa nu mai impartiti cetatenii in usl-isti, pdl-isti sau ddd-isti. Va garantez ca mai exista si oameni rationali in tara asta.

Nicu 3 noiembrie 2012 at 2:15

Dupa cum am scris mai sus…un om deschis la minte ar intelege procedura demarata si i-ar vedea adevarata valoare! Cat despre europarlamentari sau Comitet Regionaleu zic ca o cale directa intre judet si Bruxelles e un lucru benefic! Ideea chiar nu este una rea! Faptul ca tu nu intelegi si ca esti pe contre cu orice, nu ma face decat sa trag concluzia despre deschiderea ta mintala! Cred ca o pot compara cu o MARE gaura neagra!!!
Poate e o gresala impartind cetatenii pe diferite culori politice, o gresala pe care mi-o asum, dar sincer asta e creeata datorita faptului ca in aceasta tara in ultimii 5-6 ani ceea ce nu mergea bine era din cauza opozitiei si ce mergea bine daca mergea era datorita lui Boc, Udrea, Videanu si altii! Am inceput sa am sentimentul ca orice idee a unui PSD-ist sau PNL-ist nu are valoare, iar daca ar veni de la PDL atunci chiar ar fi ceva valoros!
Inca o data imi cer scuze dar acest instinct s-a creeat datorita unei guvernari care acest lucru il sustinea cu tarie!
Multumesc!

Tudor 4 noiembrie 2012 at 22:16

10.000 de parlamentari din statele europene ar trebui sa stea la coada la lins 783 de europarlamentari?
Rolul parlamentarilor nu e de a legifera? Stiati ca legile date la Bruxelles, spre deosebire de ale noastre nu se dau cu dedicatie nici macar pentru o tara sau regiune, daramite pentru o particica de judet (europarlamentarii reprezinta grupurile parlamentare, nu statele care i-au trimis)?
In conditiile in care un parlamentar roman are ocupate 6 zile din saptamana, ar fi normal sa si-o piarda si pe a 7-a?
Institutiile statului trebuie sa-si suprapuna atributiile?
Stiati ca legea romaneasca propusa a lobbyului interzice desfasurarea activitatii de lobby de catre membrii Parlamentului?
Imoral, ilegal, ineficient, nerealizabil, absurd.
Asadar, sa nu mai vorbim de gauri negre.

Costel* 2 noiembrie 2012 at 17:59

Nea Darzule felicitari, dumneata ai idei bune, contracandidatul are gatere. Fa ceva ca acesti hoti de padure triogateristii Olar-Todea-Morar sa ramana numai cu rumegusul ! Ce face marele silvicultor Pasca? Doarme in padurea Margaii, ca actiuni pro USL nu am prea vazut de la dumnealui.

popa 2 noiembrie 2012 at 22:59

Domnule Dirzu
Incercati sa nu va luati dupa gura, oricum plina de rahat al celor de la PDL….
Mergeti pe drumul pe care l-ati apucat ca este Ok.Gunoaie portocalii vor mai fi tot timpul asa ca MULTA BAFTA si sa bagam pdlul in ISTORIE.
Cu bine domnule DEPUTAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tudor 3 noiembrie 2012 at 12:15

10.000 de parlamentari din statele europene ar trebui sa stea la coada la lins 783 de europarlamentari?

Rolul parlamentarilor e de a legifera? Stiati ca legile date la Bruxelles, spre deosebire de ale noastre nu se dau cu dedicatie nici macar pentru o tara sau regiune, daramite pentru o particica de judet (europarlamentarii reprezinta grupurile parlamentare, nu statele care i-au trimis)?

In conditiile in care un parlamentar roman are ocupate 6 zile din saptamana, ar fi normal sa si-o piarda si pe a 7-a?

Institutiile statului trebuie sa-si suprapuna atributiile?

Stiati ca legea romaneasca propusa a lobbyului interzice desfasurarea activitatii de lobby de catre membrii Parlamentului?

Imoral, ilegal, ineficient, nerealizabil, absurd.

Asadar, sa nu mai vorbim de gauri negre.

Comentariile sunt oprite