Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu către politicienii din Alba: „Haideţi să vorbim şi să comentăm mai puţin pe Internet şi să trecem la treabă!”

Alexandra Mates

Publicat

în

După ce anul 2012 a stat sub semnul luptei pentru voturi, în acest an s-a trecut la o altfel de luptă: cea pentru atribuirea meritelor. Cine a făcut mai mult, cine stă mai mult…cu alte cuvinte o dispută din care cel care a votat conştiincios în 2012 nu mai ştie pe cine să creadă. De prea multe ori politicienii noştri uită însă că ceea ce îşi doresc cel mai mult cetăţenii este ca lucrurile să meargă mai bine pentru ei, indiferent cine face acest lucru.

Schimbul de replici dure, de pe o reţea de socializare, dintre vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba Florin Roman şi preşedintele PSD Alba Iulia Ovidiu Jidveian, continuă sub o altă formă. De data aceasta deputatul Ioan Dîrzu critică atribuirea meritelor pentru construcţia drumului Turda – Sebeş de către oameni din CJ Alba.

Într-un comunicat de presă transmis astăzi de către liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu reclamă modul în care, spune el „unii politicieni de dreapta din judeţ rezolvă construcţia drumului Turda-Sebeş din biroul lor de la Consiliul Judeţean Alba, în contextul în care eu mă aflam în biroul celui care a decis, Ministrul PSD al Infrastructurii, Dan Şova”.

Reamintim faptul că la sfârşitul lunii martie, colegul de alianţă, vicepreşedintele CJ Alba Florin Roman, declara în cadrul unei conferinţe de presă că “Vreau să-i multumesc public domnului ministru Dan Sova. Ca urmare a demersurilor pe care le-am făcut în numele USL Alba, astăzi la Cluj Napoca, domnia sa a declarat că lucrările la autostrada Turda – Sebeş încep în trimestrul III şi se finalizează în 2016. E o bucurie mare când vezi că nu munceşti degeaba!”.

Regionalizarea – o altă temă de dispută

Acelaşi Ioan Dîrzu mai spune că „cel mai mult mă deranjează că anumiţi politicieni din Alba se laudă cum susţin ei aducerea capitalei regionale la Alba Iulia şi îşi arogă munca făcută de PSD şi deciziile luate de Guvernul PSD condus de Adrian Năstase pentru dezvoltarea oraşului şi judeţului nostru. Cu siguranţă aceşti oameni nu înţeleg că în acele vremuri interesul şi pasiunea lui Adrian Năstase pentru istorie îl făcea să considere Alba Iulia o prioritate ca un semn de respect pentru istoria poporului român.”

Toate aceste declaraţii sunt incluse în raportul de activitate al deputatului, în care a ţinut să menţioneze că ” sunt singurul parlamentar şi reprezentant al judeţului Alba care chiar a discutat problema cu premierul Victor Ponta şi ministrul dezvoltării regionale responsabil de proiect, Liviu Dragnea. Mesajul lor a fost clar: decizia privind capitalele regionale va fi luată în Consiliile regionale viitoare, dar din punct de vedere al indicatorilor ce vor fi recomandaţi Alba Iulia are atuuri şi puncte slabe. Practic avem forţa şi experienţa administrativă, având Curtea de Apel şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională, dar nu avem un oraş suficient de dezvoltat economic şi avem deficienţe de infrastructură, de transport. Prin urmare trebuie, aşa cum am spus şi în apelul meu pentru o poziţie politică comună, să fim uniţi în viitorul Consiliu regional.”

Deputatul mai spune că în această săptămână a avut o declaraţie politică în Parlamentul României despre dreptul cel puţin istoric al Municipiului Alba Iulia de a deveni capitală regională şi a iniţiat două interpelări în Parlament privind necesitatea de a dezvolta proiecte turistice la nivelul Ministerului de resort pentru promovarea Municipiului Alba Iulia şi a zonei Munţilor Apuseni.

Cei care se mai întreabă „Eu cu cine votez?” pot sta liniştiţi. Mai e timp destul pentru a ajunge la un răspuns…până la viitoarele alegeri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea