Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu către politicienii din Alba: „Haideţi să vorbim şi să comentăm mai puţin pe Internet şi să trecem la treabă!”

Alexandra Mates

Publicat

în

După ce anul 2012 a stat sub semnul luptei pentru voturi, în acest an s-a trecut la o altfel de luptă: cea pentru atribuirea meritelor. Cine a făcut mai mult, cine stă mai mult…cu alte cuvinte o dispută din care cel care a votat conştiincios în 2012 nu mai ştie pe cine să creadă. De prea multe ori politicienii noştri uită însă că ceea ce îşi doresc cel mai mult cetăţenii este ca lucrurile să meargă mai bine pentru ei, indiferent cine face acest lucru.

Schimbul de replici dure, de pe o reţea de socializare, dintre vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba Florin Roman şi preşedintele PSD Alba Iulia Ovidiu Jidveian, continuă sub o altă formă. De data aceasta deputatul Ioan Dîrzu critică atribuirea meritelor pentru construcţia drumului Turda – Sebeş de către oameni din CJ Alba.

Într-un comunicat de presă transmis astăzi de către liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu reclamă modul în care, spune el „unii politicieni de dreapta din judeţ rezolvă construcţia drumului Turda-Sebeş din biroul lor de la Consiliul Judeţean Alba, în contextul în care eu mă aflam în biroul celui care a decis, Ministrul PSD al Infrastructurii, Dan Şova”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reamintim faptul că la sfârşitul lunii martie, colegul de alianţă, vicepreşedintele CJ Alba Florin Roman, declara în cadrul unei conferinţe de presă că “Vreau să-i multumesc public domnului ministru Dan Sova. Ca urmare a demersurilor pe care le-am făcut în numele USL Alba, astăzi la Cluj Napoca, domnia sa a declarat că lucrările la autostrada Turda – Sebeş încep în trimestrul III şi se finalizează în 2016. E o bucurie mare când vezi că nu munceşti degeaba!”.

Regionalizarea – o altă temă de dispută

Acelaşi Ioan Dîrzu mai spune că „cel mai mult mă deranjează că anumiţi politicieni din Alba se laudă cum susţin ei aducerea capitalei regionale la Alba Iulia şi îşi arogă munca făcută de PSD şi deciziile luate de Guvernul PSD condus de Adrian Năstase pentru dezvoltarea oraşului şi judeţului nostru. Cu siguranţă aceşti oameni nu înţeleg că în acele vremuri interesul şi pasiunea lui Adrian Năstase pentru istorie îl făcea să considere Alba Iulia o prioritate ca un semn de respect pentru istoria poporului român.”

Toate aceste declaraţii sunt incluse în raportul de activitate al deputatului, în care a ţinut să menţioneze că ” sunt singurul parlamentar şi reprezentant al judeţului Alba care chiar a discutat problema cu premierul Victor Ponta şi ministrul dezvoltării regionale responsabil de proiect, Liviu Dragnea. Mesajul lor a fost clar: decizia privind capitalele regionale va fi luată în Consiliile regionale viitoare, dar din punct de vedere al indicatorilor ce vor fi recomandaţi Alba Iulia are atuuri şi puncte slabe. Practic avem forţa şi experienţa administrativă, având Curtea de Apel şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională, dar nu avem un oraş suficient de dezvoltat economic şi avem deficienţe de infrastructură, de transport. Prin urmare trebuie, aşa cum am spus şi în apelul meu pentru o poziţie politică comună, să fim uniţi în viitorul Consiliu regional.”

Deputatul mai spune că în această săptămână a avut o declaraţie politică în Parlamentul României despre dreptul cel puţin istoric al Municipiului Alba Iulia de a deveni capitală regională şi a iniţiat două interpelări în Parlament privind necesitatea de a dezvolta proiecte turistice la nivelul Ministerului de resort pentru promovarea Municipiului Alba Iulia şi a zonei Munţilor Apuseni.

Cei care se mai întreabă „Eu cu cine votez?” pot sta liniştiţi. Mai e timp destul pentru a ajunge la un răspuns…până la viitoarele alegeri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș: I-am lansat Excelenței Sale, ambasadorul Statului Israel, invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Călin Matieș: I-am lansat Excelenței Sale, ambasadorul Statului Israel, invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României

Astăzi am avut deosebita plăcere să mă întâlnesc cu ambasadorul Statului Israel la București, Excelența Sa Reuven Azar, ocazie cu care am vorbit despre relațiile bune dintre cele două țări și alte subiecte de actualitate din plan intern și extern.

Am avut ocazia să îi povestesc despre Alba Iulia (de care nu a auzit până acum) despre importanța istorică a orașului nostru, cât și despre Marea Unire de la 1918.

Am profitat de moment să îi lansez Excelenței Sale invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României, oraș cu care ne mândrim peste tot în țară!

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Majorare pensii 2023: Ping-pong cu prețurile la energie și majorarea pensiilor românilor: Ce variante își dispută PSD și PNL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Majorare pensii 2023: Ping-pong cu prețurile la energie și majorarea pensiilor românilor: Ce variante își dispută PSD și PNL

Liderii Coaliției nu reușesc să ajungă la un consens pe tema prețurilor la energie și procentul pentru creșterea pensiilor. PSD și PNL au versiuni diferite atunci când vine vorba de cele două mari teme. Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că o ședință a Coaliției pentru tranșarea problemelor va avea loc miercuri, 9 noiembrie. Până atunci cele două mari partide fac ping-pong mediatic cu măsurile pe care vor să le impună.

Citește și: PENSII 2023: Punctul de pensie se va MAJORA cu 15%. Ce spune premierul Ciucă

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că PSD vrea ca pentru următoarele luni să se mențină plafonarea de 0,8 lei/ kwh pentru cei care se încadrează într-un consum de 255 kilowați, iar cei care depășesc să plătească un preț fix de 1,2-1,3 lei.

De asemenea, social-democrații nu sunt de acord cu plafonarea prețului la 1.3 lei/kwh pentru marii consumatori economici așa cum și-ar dori liberalii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit surselor citate, social-democrații vor să mențină amendamentele la OUG 119/2022 în care să beneficieze de compensarea prețului la energie serviciile publice: spitalele, scolile, companiile de utilități dar și persoanele fizice care folosesc acasă echipamente medicale ce consuma electricitate.

În ceea ce privește reglementarea prețului la energie începând de la 1 ianuarie 2023, liderii Coaliției par să fi căzut de acord că aceasta se va face printr-o nouă ordonanță de Guvern.

PSD și PNL își dispută procentul de majorare al pensiilor

La capitolul pensii, PSD și PNL nu au reușit să ajungă la un consens. Social-democrații pledează pentru o majorare de 11,92% doar pentru pensiile mici de 1.500 lei și acordarea unor ajutoare sociale timp de trei luni pentru toate categoriile defavorizate.

De partea cealaltă, liberalii vor o majorare de 15% pentru toate pensiile dar fără să fie acordate alte ajutoare sociale.

La nivel public, PSD spune că mărirea cu 15% a pensiilor ar duce la un efort bugetar de 16,5 miliarde.

Ce se schimbă când vine vorba de lemnele de foc
Potrivit surselor Hotnews.ro, în Coaliție PSD, PNL și UDMR ar fi ajuns la un acord în ceea ce privește prețul lemnului de foc. Se va renunța la plafonare de 400 lei pe metru cub și se va extinde acordarea ajutoarelor de încălzire cu lemne. Astfel, se vor acorda ajutoare de până la 320 de lei în funcție de venituri.

Potrivit estimărilor, numărul beneficiarilor se va modifica și va crește de la 500.000 la 1,5 milioane de beneficiari.

O ședință a Coaliției pentru tranșarea problemelor va avea loc miercuri, 9 noiembrie.

sursă: hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Doamne cu care judeţul Alba se mândreşte: Femei antreprenor în Apuseni”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Femeia antreprenor în Apuseni

La iniţiativa doamnei Ileana Boncuţ, preşedinte al Organizației Femeilor Liberale Câmpeni, doamne active şi cu iniţiativă în comunitate, cu expertiză, perseverente şi pasionate de ceea ce fac, doamne care au un cuvânt de spus în societate şi in business, au împărtăşit din experienţa lor, în cadrul primei ediţii a evenimentului Femeia antreprenor în Apuseni.

Prezente în sală, peste 80 de doamne din Câmpeni, primarul şi viceprimarul oraşului au urmărit cu interes prezentările susţinute de:

Elit - Gustul Desăvârșit

Chira Livia, SC RIVALY CH.SRL a vorbit despre afacerea familiei, un business ce a debutat acum 30 de ani, acum fiind unul dintre cei mai mari şi importanţi angajatori din Câmpeni. În proiect, s-au implicat direct şi copiii doamnei Chira, Nicoleta Sălăgean și Marius Chira. Domeniul de activitate în care cu succes îşi desfăşoară activitatea este cel al comerţului, compania deţinând restaurante, magazine alimentare şi brutărie proprie.

Gherghel Georgiana conduce o cofetărie cu laborator propriu – SC GEORAMY S.R.L, o afacere de familie, făcută cu pasiune şi inventivitate într-o lume care are nevoie de cât mai mult frumos şi de amintirea senzaţiilor minunate date de gustul copilăriei.

Sectorul turistic al munţilor Apuseni a fost reprezentat de doamna profesor Mocanu Mirela – administrator al pensiunii Valea Brazilor, un loc idilic şi primitor, construit după tradiţia moţească care primeşte cu braţele deschise turiştii care vizitează zona.

Din drag de oameni şi cu dorinţa de a-i ajuta pe cât mai mulţi să îşi recupereze funcţiile motorii, doamna Cotișel Alexandra (studii superioare în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,, Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca, specializarea balneofiziokinetoterapie) – reprezintă domeniul medical prin cabinetul său de recuperare medicală și masaj.

A vorbit despre importanţa imaginii de companie, despre strategii de marketing şi despre o comunicare transparentă în afaceri, Alina Hărăguș- specialist marketing şi comunicare în afaceri – antreprenor, agenţie de publicitate în Alba Iulia, (Tao Media) și președinte al Organizației Femeilor Liberale Alba.

Au fost organizate şi standuri de prezentare ale produselor locale, prin bunăvoinţa doamnelor:

• Sălăgean Nicoleta, brutăria RIVALY, produse de patiserie și produse tradiționale

• Furdui Eta – brânzeturi etc

• Jula Ionela – miere şi produse apicole

• Joldeș Adriana și Mihaela Lobonea – decorațiuni evenimente (AMazing Flowers & Gifts)

Acest eveniment face parte dintr-o serie de evenimente care au ca şi scop valorizarea calităţilor femeii în societate şi in familie şi precede şi alte evenimente dedicate doamnelor cu care judeţul Alba se mândreşte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea