Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu către politicienii din Alba: „Haideţi să vorbim şi să comentăm mai puţin pe Internet şi să trecem la treabă!”

Publicat

în

După ce anul 2012 a stat sub semnul luptei pentru voturi, în acest an s-a trecut la o altfel de luptă: cea pentru atribuirea meritelor. Cine a făcut mai mult, cine stă mai mult…cu alte cuvinte o dispută din care cel care a votat conştiincios în 2012 nu mai ştie pe cine să creadă. De prea multe ori politicienii noştri uită însă că ceea ce îşi doresc cel mai mult cetăţenii este ca lucrurile să meargă mai bine pentru ei, indiferent cine face acest lucru.

Schimbul de replici dure, de pe o reţea de socializare, dintre vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba Florin Roman şi preşedintele PSD Alba Iulia Ovidiu Jidveian, continuă sub o altă formă. De data aceasta deputatul Ioan Dîrzu critică atribuirea meritelor pentru construcţia drumului Turda – Sebeş de către oameni din CJ Alba.

Într-un comunicat de presă transmis astăzi de către liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu reclamă modul în care, spune el „unii politicieni de dreapta din judeţ rezolvă construcţia drumului Turda-Sebeş din biroul lor de la Consiliul Judeţean Alba, în contextul în care eu mă aflam în biroul celui care a decis, Ministrul PSD al Infrastructurii, Dan Şova”.

Electrica Furnizare Discount

Reamintim faptul că la sfârşitul lunii martie, colegul de alianţă, vicepreşedintele CJ Alba Florin Roman, declara în cadrul unei conferinţe de presă că “Vreau să-i multumesc public domnului ministru Dan Sova. Ca urmare a demersurilor pe care le-am făcut în numele USL Alba, astăzi la Cluj Napoca, domnia sa a declarat că lucrările la autostrada Turda – Sebeş încep în trimestrul III şi se finalizează în 2016. E o bucurie mare când vezi că nu munceşti degeaba!”.

Regionalizarea – o altă temă de dispută

Acelaşi Ioan Dîrzu mai spune că „cel mai mult mă deranjează că anumiţi politicieni din Alba se laudă cum susţin ei aducerea capitalei regionale la Alba Iulia şi îşi arogă munca făcută de PSD şi deciziile luate de Guvernul PSD condus de Adrian Năstase pentru dezvoltarea oraşului şi judeţului nostru. Cu siguranţă aceşti oameni nu înţeleg că în acele vremuri interesul şi pasiunea lui Adrian Năstase pentru istorie îl făcea să considere Alba Iulia o prioritate ca un semn de respect pentru istoria poporului român.”

Toate aceste declaraţii sunt incluse în raportul de activitate al deputatului, în care a ţinut să menţioneze că ” sunt singurul parlamentar şi reprezentant al judeţului Alba care chiar a discutat problema cu premierul Victor Ponta şi ministrul dezvoltării regionale responsabil de proiect, Liviu Dragnea. Mesajul lor a fost clar: decizia privind capitalele regionale va fi luată în Consiliile regionale viitoare, dar din punct de vedere al indicatorilor ce vor fi recomandaţi Alba Iulia are atuuri şi puncte slabe. Practic avem forţa şi experienţa administrativă, având Curtea de Apel şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională, dar nu avem un oraş suficient de dezvoltat economic şi avem deficienţe de infrastructură, de transport. Prin urmare trebuie, aşa cum am spus şi în apelul meu pentru o poziţie politică comună, să fim uniţi în viitorul Consiliu regional.”

Deputatul mai spune că în această săptămână a avut o declaraţie politică în Parlamentul României despre dreptul cel puţin istoric al Municipiului Alba Iulia de a deveni capitală regională şi a iniţiat două interpelări în Parlament privind necesitatea de a dezvolta proiecte turistice la nivelul Ministerului de resort pentru promovarea Municipiului Alba Iulia şi a zonei Munţilor Apuseni.

Cei care se mai întreabă „Eu cu cine votez?” pot sta liniştiţi. Mai e timp destul pentru a ajunge la un răspuns…până la viitoarele alegeri.

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Ziua Marii Uniri este sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, momentul de bucurie și deplină demnitate națională ce ne învață că suveranitatea, independența națională și democrația sunt valori fără de care un popor nu poate exista și nu se poate dezvolta.

Păstrând vie memoria și recunoștința personalităților care au înfăptuit Marea Unire, avem credința că trebuie să ne mobilizăm cu toții pentru a garanta un viitor mai bun tuturor românilor, mai ales că perioada actuală este marcată de provocări cum nu s-au mai văzut. De aceea, aniversarea acestei zile sfinte trebuie să ne găsească sub semnul unității în jurul intereselor naționale și al perspectivelor strategice prioritare ale României; să fim uniți în credința că, deși traversăm vremuri tulburi și primejdioase, suntem pe drumul sigur al unui viitor mai bun.

Electrica Furnizare Discount

Poate că România de acum nu este chiar cea pe care ne-o dorim și, cu siguranță, clasa politică de azi nu este, nici pe departe, la înălțimea generației de aur care a înfăptuit unirea cea mare de la Alba Iulia. Dar tocmai de aceea, trebuie să ne uităm cu luciditate la prezent, să discernem adevărul de falșii profeți și să ne mobilizăm pentru a ne împlini destinul într-o lume în care evenimentele se desfășoară cu o rapiditate nemaiîntâlnită în trecut.

Să prețuim ceea ce ne unește și să ne bucurăm de această zi minunată! Să fim mândri că suntem români!

Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba​

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Dragi români, stimați locuitori ai județului Alba,

Ziua Națională a României să vă găsească voioși și sănătoși, să rămâneți plini de încredere și speranță. Dumnezeu să ne dea înțelepciune, să învățăm din pildele trecutului, iar vicisitudinile zilei de ieri să ne facă astăzi mai puternici și mai uniți!

Avem datoria și responsabilitatea să prindem curaj, să privim spre viitor cu aceeași încredere și mândrie cu care vorbim despre trecut, despre Marea Unire a tuturor românilor într-o națiune liberă și respectată pe plan internațional, așa cum a fost respectată România Mare, din Occident și până în Orientul îndepărtat.

Electrica Furnizare Discount

Orice lucru măreț, neprețuit ca însemnătate, nu se poate realiza ușor, fără mari eforturi și sacrificii din partea oamenilor. Dar istoria ne-a demonstrat că rămân în eternitate doar generațiile care reușesc să pună binele țării și al urmașilor în fața binelui personal, a orgoliilor și ambițiilor de moment.

Victoriile nu se obțin fără suferință, iar marile realizări se dobândesc doar cu mari sacrificii. Haideți să iubim România și pe români, mai mult, în fiecare zi. Iar multe lucruri bune care ni se vor întâmpla apoi vor fi consecințe firești ale faptelor și acțiunilor noastre!

De la Alba Iulia și până la cel mai mic sat din Țara Moților, de la podișul Târnavelor și până pe Valea Sebeșului, de la fostele Ampelum sau Apulon și până la cele mai noi așezări comunitare, transmit tuturor locuitorilor județului Alba: ”La mulți ani!”.

Citește mai mult

Politică Administrație

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Publicat

în

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Membri AUR din întreaga țară s-au reunit în data de 30 noiembrie în Alba Iulia, ca parte a unui schimb de experiență între filiale, a precizat deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, în deschiderea conferinței de presă.

În cadrul conferinței de presă s-au punctat subiecte de actualitate precum vaccinarea, măsurile sanitare și modul în care acestea sunt aplicate în România, în prezent, dar totodată au fost aduse precizări cu privire la prezența membrilor partidului AUR la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României și au fost invocate personalități ce au marcat istoria țării noastre.

Electrica Furnizare Discount

 

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare