// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ioan Dîrzu: A fost demarată campania de plată în avans a subvențiilor agricole pentru 2018

A fost demarată campania de plată în avans a subvențiilor agricole pentru 2018. Astfel guvernul PSD-ALDE continuă o practică benefică, care a adus recolte record și face dovada perseverenței în aplicarea măsurilor cheie ale programului de guvernare pentru a acorda fermierilor români șanse egale în competiția cu cei europeni.

Nu ai nevoie de doctorat în Agricultură ca să înțelegi nevoia subvenționării în timp a agriculturii. Cioloș și echipa tehnocrată nu au înțeles nimic și și-au bătut joc de fermieri. Domnul ministru Daea și actuala echipă managerială de la Ministerul Agriculturii au mers din timp la firul ierbii, au luat pulsul de la agricultorii români și asigură astfel, de 2 ani încoace, plata celor mai rapide și utile subvenții în agricultură dintre toate statele europene. Este un lucru demn de laudă și nu trebuie trecut cu vederea. Acest profesionalism cu care ne-a obișnuit MADR ajută zeci de mii de agricultori și asigură hrana cu produse românești pentru milioane de cetățeni.

Plățile se fac de APIA – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Din datele existente, până în prezent sunt aproximativ 450 000 de dosare. În primele 2 săptămâni se estimează că vor fi făcute plăți în avans pentru aprox 100 000 de dosare în sumă totală de 200 de milioane de euro. Între 16 octombrie și 30 noiembrie se pot face plăți în avans de până la 70 % în cazul plăţilor directe, şi de până la 85 % în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale.

Pentru campania 2018 schemele de plată APIA se ridică la 1,7 miliarde de euro. Guvernarea PSD a făcut un obiectiv esențial din acordarea la timp – chiar în avans – a subvențiilor agricole, spre deosebire de perioada tehnocraților lui Cioloș când întârzierile erau majore și puneau în pericol lucrările necesare – atât în privința lucrării pământului cât și în zona de creștere a animalelor.

Deputat

Ioan Dîrzu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419