Rămâi conectat

Actualitate

Ioan Bocșa are un mare regret profesional: ”Dacă atunci aveam mintea de acum…”

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ioan Bocsa14Solistul de muzică populară ardelenească Ioan Bocșa a vorbit în cadrul unei întâlniri prilejuite de lansarea albumului „Muzică tradiţională din Munţii Apuseni. Bazinul Arieşului şi Văile Aiud, Geoagia Galda”, despre cel mai mare regret profesional.

Astfel, solistul care a ajuns acum la vârsta de 67 de ani regretă cel mai mult faptul nu a început culegerea sistematică a folclorului din județul nostru din anul 1970, după absolvirea Conservatorului de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, acesta fiind cooptat în colectivul Inspectoratului Școlar Alba, după trei ani în care a profesat la Liceul Pedagogic din Blaj.

”Dacă avea atunci mintea de acum… Regretul care îl am este că nu am început culegerea sistematică a folclorului din județul nostru în primul rând, din anul 1970. Orientarea spre acest domeniu s-a întâmplat mai târziu cu 12 ani”, a spus astăzi Ioan Bocșa la Sala Unirii din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație Florin Piersic a suferit o operație complicată la Spitalul Foișor din București. În cadrul procedurii chirurgicale dificile, medicii i-au implantat actorului o proteză temporară dotată cu o pompă de antibiotic, destinată să sterilizeze zona afectată. Evoluția postoperatorie a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea