Rămâi conectat

Actualitate

Ioan Adrian Popa și-a lansat a doua serie a poemelor ”Biblicele”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Albaiulianul Ioan Adrian Popa și-a lansat a doua serie de poeme ”Biblicele”, după patru ani de la prima experiență.

Ioan Adrian Popa09Volumul a fost prezentat vineri, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în cadrul primului spectacol de teatru ce a marcat finalul proiectului ”Stagiunea cu Skepsis”.

Volumul de față conține 44 de poeme cu 11 mai mult decât precedentul.

”Biblicele sunt un proiect literar pe care l-am demarat în anul 2001. Între 2001 și 2009 am publicat prima serie a ”Biblicelor”. Publicarea lor s-a făcut în anul 2010. Pe parcursul celor 8 ani am întâmpinat dificultăți spre a duce la bun sfârșit proiectul. Aici mi-am adus aminte de o afirmație a lui Paulo Coelho: ”Orice om are dreptul să se îndoiască de misiunea lui și să o părăsească din când în când. Cine nu se îndoiește de sine este demn de dispreț, căci are încredere oarbă în puterile sale și păcătuiește prin trufie”. Și eu am avut momente de cumpănă, dar într-un final am răzbit asupra lor. Seria a doua, spre deosebire de prima a fost scrisă într-o manieră mai puțin tensionată, dat fiind faptul că am avut experiență și probabil și eu m-am maturizat, astfel încât scriitura a decurs de la sine, ideile au venit mai ușor. Am plecat de la premisa că, ”un om atâta prețuiește câtă apropiere de Dumnezeu și-a câștigat în sine”. Prin scrierea Biblicelor am încercat să-l înfățișez pe Dumnezeu lumii și totodată să-l regăsesc în mine însumi”, a spus autorul.

Ioan Adrian Popa a terminat Facultatea de Drept ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, respectiv un masterat în Instituții de drept privat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea