Investitorilor străini care sună la instituţiile româneşti pentru proiecte de infrastructură, li se închide telefonul în nas de către angajaţi care le răspund că nu vorbesc engleză

Paul Voicu - Primar 2020

Investitorilor străini care sună la instituţiile româneşti pentru proiecte de infrastructură, li se închide telefonul în nas de către angajaţi care le răspund că nu vorbesc engleză

Investitorii străini care sună la instituţiile româneşti, fiind interesaţi de proiecte de infrastructură, spun că li se închide telefonul în nas de către angajaţi care le răspund că nu vorbesc engleză, povesteşte Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham Romania).

ELIT

„Sunt clienţi care vin la noi şi ne spun: Domnule, am sunat la agenţia aia de 100 de ori. «Hello, do you speak english?» Răspuns: «No!» Şi îi închide telefonul”, a declarat joi Ionuţ Simion, în cadrul unei conferinţe.

Calitatea infrastructurii de transport considerată cea mai mare limitare pentru creştere economică sustenabilă a României, arată răspunsurile date de investitori, cuprinse într-un studiu al AmCham publicat joi.

Mihail David - 2020

„Este evident din aceste răspunsuri că sursa de îngrijorare pentru mediul de afaceri se află în zona politicilor publice care s-au orientat preponderent către stimularea consumului, prin majorarea cheltuielilor curente ale statului, şi au lăsat în planul al doilea investiţiile deşi calitatea infrastructurii fizice este precară. Lipsa de investiţii publice acţionează ca o frână pentru creşterea sănătoasă a economiei şi, mai mult, creează vulnerabilităţi din cauza deficitelor şi a datoriei publice în creştere care restrâng tot mai mult posibilităţile de finanţare a investiţiilor şi generează riscuri în cazul unei recesiuni economice”, a mai declarat Ionuţ Simion.

Sursa: adevarul.ro

Foto: arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...