Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Investiții în educație la Sebeș: În 80% din școli se derulează proiecte cu finanțări nerambursabile

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Investiții în educație la Sebeș: În 80% din școli se derulează proiecte cu finanțări nerambursabile

La începutul unui nou an școlar, primarul Sebeșului, Dorin Nistor, face un bilanț al investițiilor pe care municipalitatea le derulează pentru a veni în sprijinul educației. Majoritatea se bazează pe finanțări nerambursabile obținute de Primăria Municipiului Sebeș.

„S-a vorbit despre construirea noului liceu tehnologic de la Sebeș și suntem un model la nivel național prin această investiție. Într-un stadiu avansat se află și lucrările pentru transformarea vechii centrale termice din cartierul Valea Frumoasei într-o creșă și grădiniță. Printr-un program integrat finanțat prin POR 2014-2020, circa 22 milioane lei vor fi cheltuiți pentru reabilitarea mai multor școli. Sunt deja în derulare lucrările pentru modernizarea corpului B al Colegiului Național „Lucian Blaga” și pentru extinderea Grădiniței cu program prelungit de la Petrești (fotografiile au fost făcute în urmă cu câteva zile). Prin același program vom reabilita corpul de clădire A aparținând Liceului cu Program Sportiv situat pe bulevardul Lucian Blaga nr. 76, va fi construită sala de sport aferentă Școlii Gimnaziale Petrești și va fi transformat imobilul fostei centrale termice din cartierul Aleea Parc în creșă. Pentru modernizarea corpului E al Liceului cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” și pentru baza sportiva situată pe strada Tipografilor avem câștigate finanțările nerambursabile de peste 5,4 milioane lei” sintetizează primarul Dorin Nistor.

Să nu uităm că Școala Gimnazială din Răhău a fost modernizată tot printr-o finanțare nerambursabilă. Acolo unde, până în anul 2016, nu era nici apă curentă, nici toalete, acum elevii și preșcolarii beneficiază de săli de clasă luminoase, colorate, de sală și teren de sport, de grupuri sociale și cabinet medical școlar.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

La internatul Liceului Sportiv s-a finalizat o parte importantă a reparațiilor și amenajărilor interioare, resursele fiind alocate de la bugetul local.

„În ultimii doi ani, cu sprijinul echipei din primărie, au mai fost accesate finanțări nerambursabile în valoare de peste 650.000 lei pentru dotarea școlilor din Sebeș cu tablete destinate elevilor, care să faciliteze desfășurarea în bune condiții a activităților didactice, în contextul pandemiei de COVID-19″ mai precizează edilul Sebeșului.

Cu gândul că toate aceste proiecte care sunt deja asigurate financiar vor fi fructificate în beneficiul comunității locale, la Sebeș se pornește cu optimism într-un nou an școlar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Crăciunelu de Jos: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Crăciunelu de Jos: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni, 27 mai 2024, în localitatea Crăciunelu de Jos. Au intervenit pompierii cu o autospecială. Citește și: Incident rutier la Alba Iulia: Țeavă de gaz acroșată de un autoturism pe strada Petru Dobra Garda de intervenție Blaj intervine […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea