Rămâi conectat

Ştirea zilei

Investiții de 4,6 milioane de euro, în 2018, la Spitalul Județean din Alba Iulia și la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud: Consiliul Județean modernizează mai multe secții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cheltuielile pentru activitatea ”Sănătate”, pe anul 2018, se stabilesc în sumă de 21.343.000 de lei  și sunt repartizați 20.517.000 (circa 4,46 milioane de euro) pentru Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Alba Iulia, respectiv 686.000 (circa 150.000 de euro) pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, se arată într-un proiect de hotărâre ce va fi supus spre aprobare în ședința extraordinară, din 1 februarie, a Consiliului Județean Alba.

La Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia sunt aprobate, în total, în acest an, 1.430 de posturi, în vreme ce la Spitalul Pneumoftiziologie (TBC) Aiud un număr de 130 de posturi.

Astfel, din acești bani, mai multe secții ale SJU Alba Iulia vor fi reabilitate, modernizate sau reparate, iar dacă este cazul va fi achiziționată și aparatură medicală. Spre exemplu, pentru secțiile de cardiologie și medicină internă este alocată suma de 2.300.000 de lei, pentru mansardare corpuri C și D suma 5.210.000 de lei, iar în pentru secțiile de recuperare medicină fizică şi balneologie este alocată suma de 3.000.000 de lei.

De asemenea, SJU Alba Iulia se modernizează și din Alba fonduri. La sfârșitul lunii august, reprezentanții acestuia anunțau că lucrează la un proiect cu finanțare europeană pentru extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe, astfel încât timpul de așteptare al pacienților să fie mult mai mic. Valoarea proiectului este de 1,5 milioane de euro.

Totodată, și la Compania Națională de Investiții (CNI) a fost depus un proiect și se solicită finanțare pentru construirea noului sediu al secției de psihiatrie, pentru a degreva Consiliul Județean de o sumă importantă de bani, care ar urma să fie folosiți tot în investiții pentru sănătate. Se pare că CJ Alba va cofinanța acest proiect.

La Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud sunt finanțate, în mare parte, reparațiile curente.

Cele două unități spitalicești se află în subordinea Consiliului Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea