Investiţie demarată cu 3 ani întârziere la Blaj: Nemţii de la Karl Heinz Dietrich vor construi un depozit logistic imens care va deservi fabrica Bosch

O importantă investiție debutează la Blaj cu aproape 3 ani întârziere față de momentul anunțării ei. Nemții de le Karl Heinz Dietrich, una dintre cele mai importante companii din lume specializate în servicii de expediție și transport internațional de mărfuri, au demarat recent construirea unei platforme logistice în suprafață de peste 20.000 mp, compusă din depozit și spații de birouri.

Construcția se va realiza în perimetrul gestionat de Bosch și chiar va fi legată de unitățile de producție Bosch pe care urmează să le deservească. În iunie 2015 Primăria Blaj anunța această nouă investiție și crearea a circa 100 de noi locuri de muncă, precizând că investitorii germani de la Karl Heinz Dietrich au achizționat un teren în suprafață de 3,6 hectare în zona industrială a municipiului Blaj, pentru care au plătit 542.999 de euro, și că urma ca depozitul logistic să fie deschis în circa 7 luni de la data emiterii autorizației de construire. Se pare însă că planurile inițiale ale celor de la Karl Heinz Dietrich s-au schimbat, iar investiția a fost amânată cu aproape 3 ani. De asemenea, locația constuirii bazei logistice a fost schimbată, aceasta urmând să se realizeze în apropierea Bosch, pe un teren care aparține Bosch și nu în zona industrială a municipiului pe parcela cumpărată în 2015. Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Rotar, a precizat că nu cunoaște motivele schimbării locației și că ele țin strict de politica internă a investitorului, însă ”e important că se face”.

”Prin proiect se dorește realizarea unui Centru logistic pentru închirierea spațiilor de depozitare de către Fabrica BOSCH REXROTH din Blaj. Centrul va avea în componență un depozit, birouri și anexe tehnice. Construcția are ca funcțiune principală: depozitare; fluxul de aprovizionare cu marfă, dispus pe frontonul nordic, unde sunt amplasate docurile de încărcare-descărcare, pentru recepție-expediție marfă și, în viitor, prin fațada N-V, prin tunelul de legătură cu fabrica BOSCH, pentru depozitare piese din fabrică în depozitul care face obiectul prezentei documentații. Marfa este preluată și manipulată în intreriorul halei cu electrocarele. (…)

Acest nou depozit va fi operat în trei schimburi pentru furnizarea materialelor din zona de producție BOSCH. (…) Depozitul va fi operat de către asociații proprii Bosch pentru depozitarea materiilor prime, a pieselor și a produselor pentru producția Bosch pentru autoturisme și pentru producția Rexroth Linear Motion. Noua clădire de depozitare și logistică va fi legată de fluxul de producție din clădirile existente pe terenul învecinat, printr-un flux permanent de materiale cu trei treceri prin intermediul unui sistem de transfer asigurat de un coridor de transport”, se arată în proiectul depus de investitorul Karl Heinz Dietrich la Agenția pentru Protecția Mediului Alba în vederea obținerii autorizației de mediu.

Karl Heinz Dietrich este o companie germană specializată de peste 70 de ani în servicii de expediţie şi de transport internaţional de mărfuri. Compania are peste 1.600 de angajaţi dintre care aproape 800 în România la Cluj Napoca, Timişoara, Bucureşti, Sibiu, Arad sau Braşov. “Este absolut evident că atunci când în oraşul tău se află un concern de calibru mare, precum este Bosch la Blaj, pentru orice administraţie publică locală este dificil să mai spere în atragerea de noi investitori de aceeaşi mărime. Tocmai de aceea ne-am îndreptat atenţia către un alt palier investiţional”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar, în iunie 2015, la momentul anunțării noii investiții.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...