Ziarul Unirea

Investiție de peste 2.000.000 de lei pentru imlementarea unui sistem informatic integrat e-sănătate la Spitalul Județean Alba

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Alba, că Ministerul Informațiilor și Societății Informaționale a reevaluat proiectul Spitalului Județean Alba – Implementarea unui sistem informatic integrat e-sănătate – și l-a acceptat pentru  finanțare.

Inițial proiectul fusese respins din cauza neîndeplinirii punctajului necesar, însă, potrivit lui Florin Roman, datorită intervențiilor pe care le-a avut cu sprijinul deputaților PNL Teodor Atanasiu și Călin Potor, la nivelul secretarilor de stat și la ministrul Informațiilor și Societății Informaționale, proiectul a fost reconsiderat și declarat eligibil pentru finanțare.

ELIT

În acest sens, Nicoleta Coșarcă, directorul Spitalului Județean de Urgență Alba, a depus la minister o contestație în ceea ce privește respingerea proiectului, iar contestația a fost acceptată. Urmează ca în următoarele 60 de zile să fie deja semnat contractul dintre beneficiar și finanțator și să înceapă efectiv lucrările de implementare a sistemului informatic.

1.400.000 de lei din valoarea totală a investiției provin din fonduri europene nerambursabile. Acest sistem informatic reprezintă o investiție foarte importantă pentru eficientizarea serviciilor medicale oferite de spitalul din Alba. Se va putea realiza astfel o bază de date integrată, se va putea ține  o evidență clară pentru fiecare pacient, fiecare salon, etc.

Florin Roman a ținut să amintească faptul că instituția pe care o reprezintă, respectiv CJ Alba, a investit în anul 2012 peste 10.000.000 de lei în Spitalul Județean, dintre care 20.000.000 doar în recent inaugurata Secție de Oncologie.

„Am făcut o echipa cu cei doi parlamentari de Alba, pentru spitalul județean si am reusit sa ii convingem pe cei de la minister că proiectul îndeplinește condițiile de eligibilitate. Eu zic că este un pas important pentru spitalul județean și vreau să le mulțumesc lui Teodor Atanasiu și lui Călin Potor, fără de care acest lucru nu ar fi fost posibil”, a mai declarat Florin Roman.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Consilierii județeni PSD Alba: Eșec la licitația CJ Alba privind transportul public de persoane. Soluția propusă de PSD

Conducerea Consiliului Județean Alba înregistrează un prim eșec la licitația privind transportul public de persoane prin curse regulate, după ce… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

14 Comentarii

ulise 6 decembrie 2012 at 14:54

Deci numai cu pile si interventii se pot rezolva problemele. Sa fie asta „cel mai cinstit si corect guvern?” E o minciuna ca si cea cu bazinul de innot. In alte localitati au fost sechestrate scolile ca nu are guvernul bani sa plateasca constructorii iar in Alba ploua cu lapte si miere! Bravo!!!!!!!!

Costel* 6 decembrie 2012 at 15:43

Ce au facut Boc si Hava pentru Alba Iulia ? Au taiat … Bazinul de inot trebuia terminat in 2010 dar se pare ca doamna Elena Udrea cand la Alba Iulia a parcurs traseul celor trei fortificatii a avut ca tine cal pe col Ghete nu pe col Hava ca atunci poate dadea bani mai multi pentru bazin si nu mai dadeati acum vina pe Ponta.

@costel 6 decembrie 2012 at 17:41

Bai gunoiule comunist du-te si latra la stana si i-ati pastilele,pardon cacarezele!

Costel* 7 decembrie 2012 at 16:14

Ba pupincuristule problema este ca bani vor veni la Alba Iulia suficienti numai ca principele Hava va trebui sa stea la Primarie si sa mai dea din cand in cand si cu … subsemnatul … pupincuristule basist.

Ardelenii 6 decembrie 2012 at 17:41

Citesc şi nu mă dumiresc. .. Cum adică:” a investit în anul 2012 peste 10.000.000 de lei în Spitalul Județean, dintre care 20.000.000 doar în recent inaugurata Secție de Oncologie”.Dar sunteţi PeNibiLi de-a binelea… Mitomani(mincinoşi) , de prima clasă…Şi apoi, o femeie a reuşit ce nu visa dl. potor când conducea spitalul . Triste figuri sunteţi!!!

Status Quo 6 decembrie 2012 at 17:49

Deci lucrurile stau cam asa: initial proiectul nu era bun insa dupa interventia celor 2 a fost (re)considerat bun si va fi finantat.

Aha! Deci carevasazica asa: daca pune Atanasiu & Roman o vorba buna un proiect necorespunzator trece daca nu ba.

Eu zic c-ar putea fi cam asa: proiectul venea din orasul lui Hava (primarul nemuritor) deci era – absolut firesc !!! – nefinantabil.

Dar pentru ca-s alegeri si Atanasiu si Roman trebuie sa aibe cate ceva cu care sa se laude atunci inchidem ochii si il finantam.

Sophie 6 decembrie 2012 at 18:26

Felicitari !!! EU votez USL pe 9 decembrie !!

eu 6 decembrie 2012 at 19:57

dute-n mm

Aurelian 6 decembrie 2012 at 22:13

Numai un(una)hadicapat(a) mintal, ca tine poate vota cu „cei trei talhari”, de mai sus!

Costel* 8 decembrie 2012 at 14:00

Si uite iar a aparut securstul basist … cel cu implementarea …

Selena 6 decembrie 2012 at 19:21

E un pas inainte pentru imbunatatirea serviciilor medicale, care din pacate lasa mult de dorit. Este o investitie buna, si prin aceasta domnul Atanasiu a dovedit ca nu uitat de acest aspect important al vietii cetatenilor, sanatatea. Un vot pt USL

eu 6 decembrie 2012 at 19:58

bai vandutula sa imi igus alup

mike 6 decembrie 2012 at 19:53

Ce o fi aia -imlementare-?? cuvint nou in vocabularul limbi Romane?? de fapt nu ma mai mir — au intrat multe cuvinte (engl-romane -pocite in limbajul romanasilor)in vorbirea curenta. Ma gindesc ca, gazetarii si redactorii au ceva cunostiinte ale limbii romane —

Besnik 6 decembrie 2012 at 21:18

Totul inspre bine, in sfarsit vom avea si noi un spital performant si bine dotat.

Comentariile sunt oprite