Rămâi conectat

Politică Administrație

Investiție de peste 2.000.000 de lei pentru imlementarea unui sistem informatic integrat e-sănătate la Spitalul Județean Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Alba, că Ministerul Informațiilor și Societății Informaționale a reevaluat proiectul Spitalului Județean Alba – Implementarea unui sistem informatic integrat e-sănătate – și l-a acceptat pentru  finanțare.

Inițial proiectul fusese respins din cauza neîndeplinirii punctajului necesar, însă, potrivit lui Florin Roman, datorită intervențiilor pe care le-a avut cu sprijinul deputaților PNL Teodor Atanasiu și Călin Potor, la nivelul secretarilor de stat și la ministrul Informațiilor și Societății Informaționale, proiectul a fost reconsiderat și declarat eligibil pentru finanțare.

În acest sens, Nicoleta Coșarcă, directorul Spitalului Județean de Urgență Alba, a depus la minister o contestație în ceea ce privește respingerea proiectului, iar contestația a fost acceptată. Urmează ca în următoarele 60 de zile să fie deja semnat contractul dintre beneficiar și finanțator și să înceapă efectiv lucrările de implementare a sistemului informatic.

1.400.000 de lei din valoarea totală a investiției provin din fonduri europene nerambursabile. Acest sistem informatic reprezintă o investiție foarte importantă pentru eficientizarea serviciilor medicale oferite de spitalul din Alba. Se va putea realiza astfel o bază de date integrată, se va putea ține  o evidență clară pentru fiecare pacient, fiecare salon, etc.

Florin Roman a ținut să amintească faptul că instituția pe care o reprezintă, respectiv CJ Alba, a investit în anul 2012 peste 10.000.000 de lei în Spitalul Județean, dintre care 20.000.000 doar în recent inaugurata Secție de Oncologie.

„Am făcut o echipa cu cei doi parlamentari de Alba, pentru spitalul județean si am reusit sa ii convingem pe cei de la minister că proiectul îndeplinește condițiile de eligibilitate. Eu zic că este un pas important pentru spitalul județean și vreau să le mulțumesc lui Teodor Atanasiu și lui Călin Potor, fără de care acest lucru nu ar fi fost posibil”, a mai declarat Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea