Învăţătorii şi educatorii, obligați să aibă studii superioare pentru a le preda copiilor din clasele primare
Învăţătorii şi educatorii, obligați să aibă studii superioare pentru a le preda copiilor din clasele primare
Învățătorii vor fi obligați să aibă studii superioare pentru a le putea preda copiilor din clasele primare, conform noilor legi ale educației.Noile legi ale educației ar urma să fie aprobată de Guvern pe 23 martie.
Învățătorul Vasile Brașovanu a precizat, la podcastul Digi Context. că România este singura țară din Europa în care învățătorii pot intra la clasă doar cu studii medii.În opinia sa, un proaspăt absolvent al unui liceu pedagogic nu este pregătit îndeajuns emoțional și pedagogic pentru a prelua o clasă cu până la 30 de copii.”Există păreri pro și contra. Sunt absolvent de liceu pedagogic, Școala Normală din Iași. Îmi este dragă, știu câte eforturi se întâmplă în multe colegii pedagogice din țară.
În același timp, nu pot să nu îmi pun întrebarea cât de pregătit este un om la 18-19 ani și emoțional și pedagogic, să preia nu doar o clasă de copii, pentru că a fi învățător nu înseamnă să relaționezi numai cu cei 15, 20, 30 de copii pe care îi ai în sala de clasă. Înseamnă să te deschizi și către comunitate, să ai relații constructive cu părinții. Ori câtă pregătire emoțională poate avea un om pentru a prelua în mâinile lui, până la urmă, destinul unor copii?!”, a declarat Vasile Brașovanu.
Acesta a adus în discuție și unele cercetări care arată că, cu cât ai acces la o educație de mai lungă durată, cu atât succesul în viață este mai ridicat.”Când spun succes, ne referim la mai mulți indicatori, inclusiv calitatea vieții, inclusiv accesul la joburi bine plătite și așa mai departe. (…) Studiile de neuroștiințe ne arată că un creier se dezvoltă până în jurul unei vârste de 25 de ani. Ori, într-un fel, vorbim de un adult la 18-19 ani”, a adăugat învățătorul Vasile Brașovanu, potrivit Digi24.
Sursa: ziare.com
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
VIDEO | Direcția Generală Anticorupție lansează campania națională ” E timpul să NU mai dăm și noi ceva”: Practicile de dare și luare de mită, descurajate
VIDEO | Direcția Generală Anticorupție lansează campania națională ” E timpul să NU mai dăm și noi ceva”: Practicile de dare și luare de mită, descurajate Direcția Generală Anticorupție (DGA), în parteneriat cu platforma Stop Contrabanda inițiată de BAT România, lansează pe 13 decembrie 2024 campania națională de prevenire a corupției „E TIMPUL SĂ NU […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Actualitateacum 5 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Ştirea zileiacum 17 ore
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului