Rămâi conectat

Economie

ÎNVĂŢĂMINTE

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Politicienii români m-au  învăţat într-un an mai multe despre mintea omenească decât într-o viaţă întreagă de studiu şi înţelegere. Homo sapiens fiind, credeam că acţiunile noastre, fie ele şi politice, sunt guvernate de logică şi adevăr. Nici pomeneală! Se pare că singurul criteriu care contează în alegerea noastră – şi mă refer la noi, toţi românii – este INTERESUL. Freud teoretiza că viaţa omului este guvernată de libidou (instinctul sexual), Adam Smith – de egoism iar  Adler – de frică. Că Adam Smith a avut dreptate  au demonstrat-o mişcările de stradă ale pensionarilor „speciali”, scandalul sindicatelor legat de modificarea Codului Muncii dar, mai ales, găluşca fierbinte pe care au fost nevoiţi să o înghită euro-parlamentarii PSD şi PNL în timpul discutării Raportului Schengen în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Găluşcă servită cu eleganţă şi ironie de preşedintele Traian Băsescu. Cum poţi să te văicăreşti pe la uşile cancelariilor europene că preşedintele României refuză orice dialog cu opoziţia, când este de notorietate că eludezi cu obstinaţie orice invitaţie la Cotroceni şi pleci intempestiv chiar din aula Consiliului Europei?! Penibilul l-a suportat din păcate socialistul rus care a pus întrebarea, împins în faţă de politicienii lui Caragiale şi nu impostorii care ne fac de ruşine ţara. Eu unul, ca român, m-am simţit umilit de prestaţia aleşilor. Ce credeau reprezentanţii lui Crin şi Ponta, că în Occident cultura politică este aceeaşi ca în România?
Este adevărat că Guvernul Boc, confruntat cu o gravă recesiune şi dornic să scoată cât mai repede ţara din impas, dovedeşte uneori o incredibilă lipsă de logică şi profesionalism când promovează legi importante. Dacă ar fi adoptat sistemul noului premier britanic, David Cameron, şi ar fi pus pe site numele foştilor angajaţi din Ministerul de Interne şi Ministerul Apărării, pensia fiecăruia, şi ar fi calculat impactul bugetar  ar fi descoperit că cel puţin pentru primele 25.000 pensii recalculate, efectul bugetar era mai mare cu 8% faţă de cel anterior. Practic reforma pensiilor speciale a dorit să corecteze faptul că 3% din pensionarii respectivi consumă 10% din bugetul de pensii (plătit nu din fondurile CAS ci din taxele şi  impozitele noastre). Circa 150.000 de ofiţeri şi subofiţeri consumau de la buget circa un miliard euro anual, în timp ce 5,5 milioane de pensionari împărţeau 10 miliarde de euro din bugetul AS. Guvernul a dat o lege ca să corecteze greşelile din actele legislative anterioare şi a aflat după aceea că a greşit  mai tare. Prilej splendid pentru coloneii şi generalii care conduc sindicatul militarilor pensionaţi înainte de termen să manipuleze întreaga masă de pensionari şi să-i scoată în stradă. Manipulaţi la vedere şi de partidele din opoziţie, mai ales de PNL.
Modificarea Codului Muncii, care protejează lenea, indiferenţa şi lipsa de profesionalism a salariaţilor într-un moment când numai eficienţa economiei poate scoate ţara din criză este extrem de necesară. Nu poţi pretinde să fii ţinut într-un serviciu dacă nu ai performanţă. La uşă stă un altul care poate are. Este într-adevăr greu pentru cineva, care 45 de ani s-a obişnuit să tot ceară de la stat şi să-şi primească salariul după principiul „eu mă fac că muncesc tu te faci că mă plăteşti”, să înţeleagă că dacă vrem câştiguri mari trebuie să muncim mai mult şi, mai ales, mai bine. Vrem salariile din Occident dar  muncim cum ne-a învăţat comunismul. Chiar aşa, chinuit, în ultimii zece ani România s-a apropiat cu 20 procente de media UE în privinţa PIB per capita raportat la standardul puterii de cumpărare. Raportul de mai sus a ajuns la 46% din media celor 27 ţări din UE. Dacă dezvoltarea economică va fi anemică, iar inflaţia peste media UE, unde vom ajunge? Chiar este atât de greu de priceput că programul de austeritate iniţiat anul trecut a reprezentat o dovadă de curaj şi responsabilitate?
Mihai BABIŢCHI


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

ANUNȚ LANSARE PROIECT – „cerere finanțare” proiect nr. RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, beneficiar DULCERIA SRL

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț lansare proiect

Elit - Gustul Desăvârșit

DULCERIA SRL anunta lansarea proiectul cu titlul „cerere finanțare” proiect nr RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, instituită prin OUG nr 61/06 mai 2022.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu AIMMAIPE TG.MUREȘ, respectiv 20.06.2022.
Obiectivul   proiectului   îl   reprezintă   sprijinirea   beneficiarilor   din   domeniul agroalimentar a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

– menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 42,422.24 (valoarea totala) din care: 36,888.9000 lei grant si 5,533.3400 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor  sale  sociale  și  asupra  pregătirii  unei  redresări  verzi,  digitale  și  reziliente  a economiei, Prioritatea de investiții 4d – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și  de a se angaja în procesele de inovare Obiectiv Specific OS 4.1. – Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19, Acțiunea 4.1.2 Sprijin pentru capital de lucru.

DULCERIA SRL, CUI 37450730, Adresă sediu social: str.Barbu Lautaru, nr.18, oraș Teiuș, jud. Alba

Persoană de contact:

Nume, prenume: MODOL MARIANA-ELENA

Email [email protected], telefon 0766262011


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis duminică seara printr-un comunicat de presă că, creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.

„România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor, iar economia noastră oferă noi oportunități pentru antreprenori. Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit și de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene. Potrivit datelor Oficiului Național pentru Registrul Comerțului, cel mai mare număr de societăți cu participare străină aparține investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradițional în topul celor mai importanți parteneri economici ai României.

Dinamica investițiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important- orientarea către activități din sectoare profesionale, administrative, științifice, tehnice și telecomunicații. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme și investiții asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul de Guvernare.
Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, așa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, a transmis Nicolae Ciucă.

sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Comunicat de Presă: Începerea proiectului „Granturi pentru capital de lucru AGRI-FOOD la SC MONOPOLIS SA“

Andreea Ștefan

Publicat

în

Începerea proiectului “Granturi pentru capital de lucru AGRI-FOOD la SC MONOPOLIS SA“

din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 61 din 06 mai 2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile

Numele, date de identificare și sediul beneficiarului: SC MONOPOLIS SA, cu sediul în jud. Alba, localitatea Cîmpeni, str. Arieșului, nr.10, înregistrată sub nr. J 01/442/1998 la Oficiul Registrului Comerţului, CUI/CIF 11095545.

Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de: Acordarea de sprijin financiar fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, denumit în continuare POC, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru SC MONOPOLIS SA beneficiar din domeniul agroalimentar prevăzut de O.U.G. nr. 61 din 06 mai 2022 a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Elit - Gustul Desăvârșit

 

Principalele rezultate ale proiectului sunt:

  • mentinerea sau suplimentarea numărului de salariaţi faţă de data depunerii cererii de finanţare, pe o perioadă de minimum 6 luni de la data acordării ajutorului de stat, cu excepţia situaţiei în care utilizează lucrători sezonieri sau/şi zilieri.

 

Valoarea totala a proiectului (RON): 682.810,2

Valoare grant nerambursabil (RON): 593.748

Valoare cofinanțare (RON): 89.062,2

Data începerii şi finalizării proiectului (perioada de implementare): 03.11.2022 – 01.05.2023

Contract de finanțare: Nr. M2-AGRI-2130 din 20-06-2022

Proiect ID POC/1020/4/2/155768 IMM AGRI-FOOD

Proiect cofinanțat din Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și asupra pregătirii unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei Prioritatea de investiții 4d – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și de a se angaja în procesele de inovare Obiectiv Specific OS 4.1. – Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19 Acțiunea 4.1.2 Sprijin pentru capital de lucru.

SC MONOPOLIS SA,

Adresa de implementare: Jud. Alba, loc. Cîmpeni

 Str. Arieșului nr.10

Administrator Eugen David

Date contact: tel.0754.332.128, mail: [email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea