Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Între 31 mai și 2 iunie, ”Gustos de Transilvania” vine de la Cluj în ”Cealaltă Capitală”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Municipiul Alba Iulia găzduiește, în perioada 31 mai – 2 iunie, evenimentul regional ”Gustos de Transilvania” în care vor fi cooptați și producătorii tradiţionali din Asociaţia Alba Transilvania şi nu numai. 

Vor fi prezenţi aproximativ 120 de producători tradiţionali şi totodată va fi pus în scena unul dintre cele mai vaste concerte de muzică folclorică, cu invitaţi din mai multe regiuni ale ţării. Primăria Albă Iulia având calitatea de gazdă, va consolida componenta logistică a evenimentului, prin suport tehnic şi de organizare.

”După expunerea regională şi naţională de care s-a bucurat în ultima perioadă municipiul Alba Iulia, tot mai mulţi organizatori de evenimente considera Alba Iulia o destinaţie mai mult decât potrivită pentru conferinţe, congrese sau manifestări din sfera socio-culturală. Cel mai recent exemplu îl reprezintă evenimentul “Gustos de Transilvania” un eveniment cu caracter regional, având ca punct de plecare judeţul Cluj. O dovadă în plus că în această zonă perspectivele de colaborare între instituţii sunt reale şi nu intra în “coliziune” din pricina factorului politic. Odată demarate discuţiile între preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, s-au pus bazele unui parteneriat instituţional între Primăria Alba Iulia flancată de cele două administraţii judeţene: Consiliul Judeţean Cluj şi Consiliul Judeţean Alba”, precizează Mihai Coșer, purtător de cuvânt al administrației locale.

Evenimentul “Gustos de Transilvania” este un concept generos, care se ramifica pe mai multe direcţii, segmentul de baza fiind reprezentat de producătorii de produse tradiţionale, în special cele alimentare. Având la baza acest nucleu, s-au adăugat ingrediente în cantitate suficientă pentru a face din această manifestare una extrem de gustata de public, dar care răspunde şi nevoilor acestor producători.

Prin promovarea şi punerea în valoare a acestui sector transilvănean, care în prezent nu duce lipsă de resurse, se direcţionează interesul consumatorului spre o comunitate de întreprinzători privaţi care au ales să păstreze şi să promoveze ceea ce este specific zonelor din care provin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea