Rămâi conectat

Actualitate

Între 14 și 15 miliarde de lei, datoriile persoanelor fizice către stat. Ministerul Finanțelor vrea să stimuleze achitarea lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Persoanele fizice au datorii către stat de 14-15 miliarde de lei, acumulate în ultimii cinci ani, iar Ministerul Finanțelor vrea să stimuleze achitarea lor anul acesta, a anunțat, marți, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, la o conferință de specialitate.

”Am vorbit de acest lucru la început acestui an când am făcut declarația unică și la acea dată vorbeam de restanțe, de faptul că ANAF nu a trimis în ultimii cinci ani de zile decizii de impunere către anumite categorii de persoane, de contribuabili. Și atunci e normal ca fiecare să știe într-un final ce are de dat către stat și undeva prin toamnă să avem o centralizare a acestor informații fiscale pentru care fiecare contribuabil să aibă această imagine. După care e normal, ca și stat, pentru că ai avut o parte de vină ne-notificând contribuabilul, dar și contribuabilul trebuia să știe foarte bine legea și să plătească față de stat, deci undeva la mijloc, să putem propune un mecanism care să încurajeze plata acestor sume în marea lor parte în acest an”, a spus Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a spus că la persoanele fizice datoriile pe ultimii cinci ani se ridică la 14-15 miliarde de lei și sunt din diferite zone, inclusiv amenzi de circulație. Termenul de plată va fi în martie anul viitor însă aceia care vor achita datoriile până la sfârșitul lui 2018 vor beneficia de o reducere a sumei de plată. Valoarea bonusului urmează să fie stabilită în urma analizei structurii datoriei.

”Trebuie să găsim un mecanism ca să stimulăm oamenii și cei care vor dori să plătească în acest an vor primi această reducere atunci când vor face plățile”, a explicat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a precizat că recuperarea acestor sume face parte din soluțiile găsite pentru menținerea deficitului bugetar sub 3% în 2018.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea