Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Într-o atmosferă de vis, în Sala “Avram Iancu”: CSȘ Blaj, calificare la turneul final, între primele 6 din țară la juniori!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSȘ Blaj a reușit să se califice la turneul final al juniorilor, respectiv între primele 6 formații din țară, în urma turneului găzduit în Sala “Timotei Cipariu”.

Echipa condusă de antrenorul Alexandru Man și-a adjudecat toate partidele susținute, în ordine, 3-0 cu CSȘ Câmpulung Muscel, 3-1 cu CSȘ Zalău și 3-2 cu Arcada Galați. Ultima partidă era decisivă în economia calificării, iar amfitrionii aveau nevoie de două seturi, revenind de la 1-2 și câștigând cu 3-2 în compania unei echipe ce și-a jucat ultima șansă.

Două au fost aspectele relevante ale turneului din “Mica Romă”: o atmosferă de senzație creată de galeria campioanei feminine Volei Alba Blaj, determinantă în partidele cu CSȘ Zalău și Arcada Galați, respectiv prestațiile extraordinare ale ridicătorului Tudor Balu (component al prim-divizionarei SCM Zalău).

Este o generație de aur a voleiului blăjean, în condițiile în care cu excepția acelui an de pandemie, am realizat 9 calificări consecutive la turnee finale la diverse categorii de vârstă. Le mulțumesc suporterilor pentru această atmosferă senzațională. Așa ceva am mai trăit doar când jucam la «U» Cluj! Ne propunem să luăm medalia de bronz”, a declarat “Delu” Man pentru  ziarul „Unirea„, care în actuala ediție a suferit un singur eșec (la Caransebeș)!

Blajul respiră volei, iar după cel de-al 6-lea titlu național cucerit de fetele de la Volei Alba Blaj a venit această calificare, o performanță de apreciat la adevărata valoare. Pentru titlul național se vor bate, între 18 și 22 mai, CTF Mihai I (campioana ultimelor 3 ediții) și CSȘ Buzău (calificate din Grupa E), CSȘ Blaj și CSȘ Zalău (grupa F), LAPI Dej și LPS Bistrița (grupa G), iar CSȘ Blaj își va depune candidatura pentru a obține găzduirea meciurilor pentru medalii.

Echipa juniorilor este alcătuită în mare măsură pe efectivul cu care în luna mai 2021 s-au cucerit medaliile de bronz la naționalele de cadeți, la turneul final de la Tulcea, când Tudor Balu fiind desemnat MVP-ul competiției. Lotul este compus din Tudor Balu, Cristian Bălău, Gabriel Bărbat, Marian Chiorean, Antonio Jidveian, Răzvan Oltean, Octavian Orian/cpt., Sebastian Roșianu (foștii cadeți), plus Iustin Nicoară, Andrei Toacșe și Krisztian Polgar.

Ediția precedentă, juniorii de la CSȘ Blaj au terminat pe locul 5, la turneul de la Dej.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea