Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Interlopul „Pricu” este căutat de INTERPOL pentru a da declaraţii într-un dosar de corupţie. Vezi despre ce este vorba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti unde se judecă dosarul de corupţie al fostului medic şef de la Penitenciarul Aiud, Mirel Vasile Duda, în care este implicat şi interlopul albaiulian Pricu, au sesizat la termenul din 23 noiembrie Biroul INTERPOL. Din august când a început procesul şi până acum nu s-a reuşit audierea tuturor celor cinci inculpaţi din dosar, motiv pentru care judecătorii au solicitat sprijinul Poliţiei Internaţionale pentru aducerea lor în faţa instanţei. Pe lângă Mirel Duda, în dosar mai sunt inculpaţi şi Raul Nicolae Hancheş, fost Rus zis „Pricu” trimis în judecată pentru complicitate la dare de mită, Sorin Gabriel Moldovan fost ofiţer la Penitenciarul Aiud judecat pentru complicitate la luare de mită, Ionel Marin, fost deţinut acuzat de dare de mită şi Marian Stanciu învinuit de complicitate la dare de mită. Procurorii DNA au dispus în iulie 2011 trimiterea în judecată a medicului şef al Penitenciarului Aiud, Mirel Vasile Duda. Potrivit rechizitoriului, în perioada mai – iunie 2010, medicul Mirel Vasile Duda a pretins şi primit de la Ionel Marin suma de 500 de euro pentru a-i facilita transferul la Spitalul Penitenciar Dej unde Ionel Marin spera să obţină un termen mai scurt de rediscutare a propunerii de liberare condiţionată. Marin se afla încarcerat în Penitenciarul Aiud, fiind în executarea unei pedepse de 10 ani închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată. Banii au fost remişi către medicul şef prin intermediul ofiţerului Sorin Gabriel Moldovan şi Raul Hancheş zis “Pricu”. La rândul său, Marian Stanciu, un alt inculpat în dosar, i-a înlesnit lui Ionel Marin legătura cu Moldovan şi Hancheş, cunoscând intenţiile lui Ionel Marin şi asigurându-se de colaborarea lor.

Pe numele lui „Pricu” şi a soţiei sale Geanina există deja mandate de urmărire internaţionale emise de judecători în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” care se află pe rolul Tribunalului Alba. Cei doi sunt acuzaţi că au racolat şi au obligat mai multe fete din Alba să meargă la produs în străinătate. Pricu şi soţia sa au plecat din ţară înainte de octombrie 2010 când poliţiştii şi procurorii au efectuat reţineri în acest dosar. Pe profilul său de Facebook Pricu spune că se află în Dubai.

Ioana PITICARIU

Foto: Facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea