Rămâi conectat

Actualitate

Interesul față de produsele naturiste, o tendință tot mai accentuată la nivelul județului Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Achiziția de produse cosmetice și alimentare naturiste prezintă din ce în ce mai mult interes în județul Alba conform unor studii referitoare la evoluția numărului de căutări pe Internet pentru achiziția acestora. Numărul căutărilor online pentru produse naturiste a crescut în acest an cu aproximativ 22% spre deosebire de aceeași perioada a anului precedent, iar acest lucru se datorează în principal faptului ca locuitorii județului Alba arată astăzi un interes mult mai sporit pentru tot ce înseamnă un stil de viată sănătos. Cele mai multe căutări online pentru produse naturiste sunt înregistrate în Alba Iulia, lunar numărul acestora ajungând în medie la 2502 (41,6%), urmat de Sebeș cu un număr de căutări de 897(14,9%) și respectiv Aiud cu 642 (10,7%).

publi3În urma acestui studiu reiese faptul că un număr tot mai mare de persoane adopta astăzi un stil de viața echilibrat, mai ales atunci când vine vorba despre alimentație.

Unul dintre factorii determinanți care au contribuit la o schimbare atât de drastică în ceea ce privește căutările online de produse naturiste se datorează apariției tot mai frecvente a unor boli asociate direct cu o alimentație nesănătoasă. Conform experților din domeniul medical, una dintre bolile care sunt asociate în mod direct cu o alimentație nesănătoasă este cancerul, boală a cărei frecvență este din ce în ce mai accentuată la nivelul județului Alba conform unor date publicate de către DSP Alba. La finele anului 2015 era înregistrat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia un număr de 6900 de pacienți diagnosticati cu cancer. Din totalul de 6900 de persoane diagnosticate, 4131 dintre acestea aveau domiciliul în Alba Iulia și respectiv Sebeș. Acest număr reprezintă un procent de 59,87% din numărul total de cazuri înregistrate la nivelul județului. Din totalul celor 6.900 de cazuri, un număr de 2.963 (adică 42,87%) au fost întâlnite la persoane din Alba Iulia, iar 1.168 (17%) la persoane care aveau domiciliul în Sebeș.

Conform datelor de specialitate, această boală poate fi favorizată de către factori interni precum mutații moștenite și hormoni, cât și de factori de mediu cum ar fi dieta, radiațiile, infecțiile, poluarea. Printre factorii importanți dictați de stilul de viață care afectează incidenta și letalitatea acestei boli se numără tutunul, alcoolul, dieta, obezitatea, agenții infecțioși, poluanții din mediu și radiațiile. Referitor la dietă, aceasta este asociată cu 70% din decesele în cazul cancerului corectal. S-a demonstrat că în jur de 30-35% din decesele provocate de cancer în SUA erau asociate cu dieta. Pe fondul acestei situații, din ce în ce mai mulți oameni adopta un stil alimentar sănătos, bazat pe produse naturiste care nu conțin substanțe nocive organismului sau care să contribuie la creșterea riscului de cancer.

“Observăm un număr din ce în ce mai mare de persoane care doresc să își îmbunătățească imunitatea și starea de sănătate consumând produse naturiste cum ar fi: fibre, vitamine, fructe și semințe uscate, produse cosmetice naturale, cafea verde, ceaiuri, siropuri, produse pentru detoxifiere, produse de sănătate pentru bărbați, femei și copii, etc.” a declarat Mălina Ianta,  manager al Charme Cosmetics companie care se ocupă cu vânzarea de produse cosmetice și alimentare naturiste.

“În ultimii ani, din ce în ce mai mulți părinți aleg pentru copiii lor produse bio cum ar fi: uleiuri, creme, săpunuri, unguente. Această tendință de a adopta un stil de viață mai sănătos poate fi observată și în rândul produselor demachiante, a parfumurilor, a cosmeticelor și observăm cu mare mândrie că numărul de produse cosmetice organice românești sunt din ce în ce mai căutate” a declarat Laura Călin, manager VforVerde.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere pentru alimente 2023: LISTA actualizată a magazinelor în care pot fi folosite cardurile sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vouchere pentru alimente 2023: LISTA actualizată a locurilor în care pot fi folosite cardurile sociale O nouă listă a magazinelor în care pot fi folosite voucherele sociale a fost publicată de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. MIPE urmează a vira, în prima jumătate a lunii decembrie 2023, ultima tranşă de bani din acest an […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare