Inter Unirea este fermă în privința reluării fotbalului în Liga a 4-a! Antrenorul Ionuț Pereat: “Play-off, cu șase echipe, dar fără înjumătățirea punctelor”

Clasată pe locul al șaselea al ierarhiei Ligii a 4-a, în momentul întreruperii campionatului, Inter Unirea așteaptă o decizie dinspre Asociația Județeană de Fotbal Alba în privința modului cum se va încheia această stagiune.

Se știe că din partea a doua a campionatului s-au disputat numai două runde și esta clar că timpul nu va permite derularea tuturor jocurilor rămase, caz în care AJF Alba trebuie să clarifice modul cum se va derula play-off-ul adresat echipele din partea superioară a ierarhiei, cu 4 sau șase participante.

ELIT

Ionuț Pereat, antrenorul echipei Inter Unirea (ajutat pe banca tehnică de Ovidiu Maier), are un mesaj ferm în provința posibilității reluării sezonului în Liga a 4-a. “Din punctul meu de vedere, forma firească ar fi un play-off cu șase echipe. Pe noi nu ne interesează atât de mult bătălia la vârf, dar nu ar fi corectă înjumătățirea punctelor. Ne supunem deciziilor, știm că depindem de autorități, însă vrem să jucăm. La Inter Unirea drepturile financiare sunt achitate în funcție de meciurile jucate, indiferent de rezultate, așa sunt făcute contractele și e clar că suntem <<pentru>> a juca”, a spus antrenorul jucător al formației ce dispută meciurile interne pe terenul din “curbă”, un stadion ce suportă ample modernizări în această perioadă.

După 16 runde, Inter Unirea a strâns 27 de puncte, cu 17 mai puțin decât prima clasată, „Soda dragă”, rivala locală, și este clar că nu poate emite pretenții la locurile fruntașe, însă poate încurca socotelile pretendentelor la promovarea în eșalonul terț. “Interiștii” sunt la egalitate de puncte cu CIL Blaj, ocupanta locului șapte, dar sunt avantajați atât de golaverajul mai bun (52-34, respectiv 33-24), cât și de rezultatele înregistrate în jocurile directe (5-2 și 0-1, insucces consemnat în ultimul joc oficial, etapa a 17-a, în 8 martie).

Inter Unirea este singura formație din actuala ediție a Ligii a 4-a ce nu a are în dreptul său nici o remiză, rezultând un parcurs tranșant, cu 9 succese și 7 înfrângeri. “Așteptăm să începem pregătirile și să se reia campionatul undeva în jurul datei de 1 iulie. Momentan echipele sunt împărțite în al 4-lea eșalon, s-au format două tabere. Sezonul nu trebuie să se încheie pe hârtie, după părerea mea se poate juca. Tocmai de aceea la ședința online cu reprezentanții echipelor nu am înțeles poziția unor conducători, care au venit din start cu propunerea să închidem campionatul, fără a căuta sau accepta și alte soluții”, a mai spus Ionuț Pereat (posesor al licenței B UEFA), cel care în 2018 a cunoscut cu CS Ocna Mureș promovarea în Liga a 3-a (fără a disputa barajul), pregătind echipa în primele runde petrecute pe a treia scenă.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...