Rămâi conectat

Politică Administrație

Întâlnire cu primari, directori și persoane interesate de granturi europene la biroul europarlamentarului Victor Negrescu din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, 15 februarie, la biroul europarlamentarului Victor Negrescu din Alba Iulia a avut loc o întâlnire pe tema granturilor europene la care au participat primari, directori de deconcentrate și alte persoane interesate de accesarea fondurilor europene gestionate direct de Uniunea Europeană.

Intalnire la biroul europarlamentarului Negrescu02La întâlnire a participat și deputatul Ioan Dîrzu, respectiv vicepreședintele PSD Alba, Victor Negrescu, cel care a lansat platforma online pentru accesarea unor fonduri de peste 35 de miliarde de euro administrate de Comisia Europeană. Europarlamentarul va organiza, în perioada următoare, în mai multe județe din România, conferințe de informare despre accesarea fondurilor europene gestionate direct de Uniunea Europeană.

În prezent, Uniunea Europeană gestionează direct aproximativ 24% din fondurile europene, ceea ce reprezintă 35 de miliarde de euro anual, sumele fiind distribuite sub formă de granturi și contracte europene.

Europarlamentarul Victor Negrescu a demarat acest proiect având în vedere faptul că numărul de beneficiari români ai granturilor și contractelor europene este redus, iar procedura accesării acestor fonduri direct de la Uniunea Europeană este, în mare parte, necunoscută în România.

www.GranturiEuropene.ro este o platformă de informare, utilă administrațiilor publice, agenților economici, ONG-urilor, agențiilor media sau simplilor cetățeni, pe care se află colectate informații despre oportunitățile de finanțare oferite de Comisia Europeană și instituțiile subordonate. Prin intermediul acestui portal toți cei interesați pot afla o primă informație în limba română și sunt direcționați către apelurile de proiecte detaliate aflate pe site-urile instituțiilor.

‘Există linii/ axe/ granturi de finanțare în aproximativ 60 de domenii, regrupate în 800 de surse de finantare diferite. Pentru a înțelege cât de importante sunt aceste fonduri trebuie să vedem doar că România are alocată anual, pentru perioada 2014-2020, o sumă de aproximativ 7,16 miliarde de euro, o sumă mică în comparație cu potențialul granturilor și contractelor europene ce se ridică la nu mai puțin de 35 de miliarde de euro anual.

Potențialii beneficiari cuprind administrații publice locale, administrații centrale, companii private, IMM-uri, start-up-uri, cercetători, universități, persoane fizice.

Există proiecte care permit, spre exemplu, unui tânăr să beneficieze de o bursă pentru a învăța să devină antreprenor într-un stat european într-un anumit domeniu, dar și proiecte care pot genera, spre exemplu, inovări în domeniul transportului public’, a spus Victor Negrescu, imediat după lansarea platformei online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Europarlamentar Victor Negrescu, coordonator PSD Alba: Oamenii din Apuseni au nevoie de fapte. DN 74A, surpat în urma ploilor, consolidat și reparat până la sfârșitul lunii mai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Europarlamentar Victor Negrescu, coordonator PSD Alba: Oamenii din Apuseni au nevoie de fapte. DN 74A, surpat în urma ploilor, consolidat și reparat până la sfârșitul lunii mai „Oamenii din Apuseni au nevoie de fapte. Am locuit în zonă și știu că s-au săturat de vorbe și de pliantele pe care le primesc la fiecare patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea