Rămâi conectat

Cultură Educație

Instruire antreprenorială pentru elevii liceelor economice din Regiunea Centru

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 

Alba Iulia a găzduit astăzi sesiunea de informare cu privire la reperele metodologice privind organizarea si desfăsurarea Competiției Business Plan 2012-2013. La întâlnire au participat elevi din liceele cu profil economic din Regiunea Centru, care au răspuns provocării Asociaţiei Euro<26 de a elabora un plan de afaceri.

Specialiştii implicaţi în proiect le-au furnizat tinerilor o serie de sfaturi utile atât în elaborarea planului de afaceri, cât şi în ceea ce priveşte dezvoltarea unei gândiri constructive, menită să le asigure succesul pe viitor.

Faza judeţeană, cea regională şi mai apoi cea naţională ale competiţiei BUSINESS PLAN se finanţează atât pentru elevii participanţi, cât şi pentru cadrele didactice însoţitoare ale elevilor din firmele de exerciţiu, de către Asociaţia Euro<26 şi Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, prin proiectul POSDRU – ID 61193 “Centre Start-up pentru tineri/ Start-up Centers for Young People – Start – You”.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a elevilor şi studenţilor, printr-o serie de acţiuni cu caracter inovator care vor conduce la creşterea şanselor de ocupare şi de dezvoltare a competenţelor personale şi profesionale ale acestora în scopul îmbunătăţirii tranziţiei de la şcoală la o viaţă activă.

În anul şcolar 2012-2013, partenerii implicaţi în organizarea şi finanţarea competiţiei sunt: Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Centru Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, Centrala Naţională de Coordonare a Firmelor de Exerciţiu/ Întreprinderilor Simulate din România, Asociatia Euro<26, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) şi Kulturkontakt Austria.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea