Instituția Prefectului a contestat în instanță hotărârea prin care a fost schimbat din funcţie un viceprimar ALDE din Alba

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Instituția Prefectului a contestat în instanță hotărârea Consiliului Local Lupşa prin care a fost schimbat din funcţie viceprimarul ALDE al comunei, Radu Penciu.

O cauză civilă cu obiect anularea hotărârii nr. 60/27.07.2018 a fost înregistrată la Tribunalul Alba în 21 august 2018. Instanţa urmează să aloce un prim termen de judecată în perioada următoare. Contestaţia Prefecturii Alba este cel puţin ciudată având în vedere că prefectuprovine din acelaşi partid (PSD) cu primarul din Lupşa, acuizat de viceprimar că ar fi ”orchestrat” schimbarea sa din funcţie.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Din cei 13 consilieri locali din Lupşa, au votat pentru schimbarea viceprimarului 10 consilieri, unul s-a opus, iar doi şi-au anulat votul. În principal, voturile au fost exprimate de consilierii PSD şi PNL. ”Schimbarea mea din funcţie s-a făcut la ordinul primarului Dănuţ Bârzan şi a consilierului Gheorghe Giurgiu pe motiv că am devenit o concurenţă pentru ei. Am fost sunat ulterior de alţi consilieri care şi-au cerut scuze.

Tot timpul am fost blocat de primar pentru a-mi exercita atribuţiile de viceprimar”, a spus Radu Penciu. Fostul viceprimar a contestat, la rândul lui, tot la Tribunalul Alba, hotărârea prin care a fost demis din conducerea Primăriei.

Potrivit procesului verbal al şedinţei din 27 iulie, consilierul local acuzat de Penciu a spus următoarele: ”Viceprimarul este ales de Consiliul local nu de cetăţeni şi poate fi schimbat din funcţie de Consiliul local. Se cere schimbarea din funcţie de majoritatea consilierilor locali”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419