Rămâi conectat

Ştirea zilei

Instalații noi de apă rece și canalizare la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud: Licitația în valoare de peste 800.000 lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru proiectare și execuție instalații apă rece și canalizare. Valoarea totală estimată a investiției este de 818.568,49 lei, fără TVA. Durata contractului de lucrări este de 6 luni.

Clădirea existenta are forma in U. Latura și talpa/ baza acestei configurații(cuprinsă între axele 1-7) și respectiv (axe 7-9) au regimul de înălțime D+P+l, iar cea de-a doua latură (axe 9-11) are înălțimea D+P+2.

Electrica Furnizare Discount

Pentru pavilionul central al spitalului (corp C3) cu regim de înălțime D+P+2EparțiaI se vor executa următoarele:

  • instalație interioară de apă rece pentru alimentarea consumatorilor existenți și propuși;
  • cămin de branșament care va ține seama de instalația de apă rece proiectată și instalația de stingere a incendiilor cu hidranți interiori de incendiu (prevăzută cu grup de pompare);
  • instalație interioară de canalizare apă uzată menajeră pentru preluarea tuturor consumatorilor existenți și propuși cu prevederea de echipamente de separare a grăsimilor pentru bucătărie;
  • rețea de canalizare exterioară de incintă ape uzate menajere;
  • instalație de dezinfecție pentru evacuarea apei uzate menajere evacuate în rețeaua de canalizare a localității.

Pentru centrala termică a spitalului (corp C5) cu regim de înălțime parter se vor executa următoarele lucrări de construcții:

  • hidroizolație;
  • igienizare interioară;
  • finisaje grup sanitar (gresie+faianță).

Instalație exterioară de canalizare ape uzate menajere

Debitele de ape uzate menajere preluate de la consumatorii obiectivului (spălătorie, bucătărie, grupuri sanitare) vor fi direcționate prin intermediul rețelei de canalizare menajeră exterioară proiectată în incinta spitalului pneumoftiziologie către căminele de vizitare din beton prefabricate DN 1000 mm proiectate.
Rețeaua de canalizare menajeră din incintă se va proiecta pentru un număr de cel puțin patru preluări din interiorul clădirii și va fi din PVC-KG SN8 De min 200 mm. Conductele de canalizare menajeră care fac cuplarea între obiectele sanitare din interior și căminele de vizitare, sunt din PVC-KG SN8 110-160 mm. Conductele vor fi prevăzute cu mufă și garnitură de cauciuc.

Instalație de dezinfecție pentru canalizare ape uzate menajere

Se va proiecta o instalație de dezinfecție cu hipoclorit. Instalația de dezinfecție va prelua și debitul de apă uzată menajeră de la dispensarul TBC. Containerul instalației de dezinfecție se va monta la limita de proprietate pe zona verde. Bazinul de reacție a instalației de dezinfecție va fi din polipropilenă care se va monta subteran. Camera tehnică pentru sistemul de stocare și dozare NaOCI va fi încălzită permițând ca temperatura pe timpul zilelor friguroase sa fie peste 5 grade, spațiul va fi ventilat și racordat electric.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| INUNDAȚII la Alba Iulia: Strada Primăverii, din centrul municipiului, sub ape

Publicat

în

FOTO VIDEO| INUNDAȚII la Alba Iulia: Strada Primăverii, din centrul municipiului, sub ape

Mai multe străzi din Municipiul Alba Iulia au fost inundate, în cursul zilei de miercuri, după ploaia torențială puternică, strada Primăverii fiind una din aceastea.

Electrica Furnizare Discount

Situații similare au mai fost întâlnite și anii trecuți, când străzi principale sau secundare au fost inundate după ploi puternice, iar oamenii și-au arătat nemulțumirile publicând fotografii și filmări pe rețelele de socializare.

Reamintim că județul Alba se află sub Cod Galben de furtuni, fiind anunțate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină.

Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| INUNDAȚII la Alba Iulia: Intersecția de lângă Gară, transformată, din nou, într-o „mică Veneție”

Publicat

în

LIVE VIDEO| INUNDAȚII la Alba Iulia: Intersecția de lângă Gară, transformată, din nou, într-o „mică Veneție”

Străzile din intersecția gării din Alba Iulia au fost inundate, în cursul zilei de miercuri, de ploaia torențială puternică abătută peste oraș.

Electrica Furnizare Discount

Astfel de situații au mai fost întâlnite și anii trecuți, când străzi principale sau secundare au fost inundate după ploi puternice, iar oamenii și-au arătat nemulțumirile publicând fotografii și filmări pe rețelele de socializare.

Reamintim că județul Alba se află sub Cod Galben de furtuni, fiind anunțate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| CNAIR: Raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 2. Se așterne stratul de uzură

Publicat

în

VIDEO| CNAIR: Raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 2. Se așterne stratul de uzură

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat un raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, unde, la momentul actual se așterne stratul de uzură.

În prezent, pe cei 24,5 kilometri ai acestui segment de autostradă este turnat stratul de binder (al doilea strat e asfalt), cu trei excepții: în zona alunecării de teren de al Oiejdea, kilometrul 26, în zona Teiuș și la Sâncrai, la kilometrul 42.

Zona alunecării de teren de la Oiejdea este punctul cheie al autostrăzii A10 Sebeș – Turda de finalizare a acesteia, depinzând deschiderea circulației rutiere fără nicio restricție. Vestea bună e faptul că totuși chiar dacă lucrările în această zonă nu ar fi finalizate în acest an, se va realiza o platformă înspre DN și se va deschide oricum traficul rutier, chiar dacă cu restricții și limitări de viteză.

La pasajul peste calea ferată de lângă nodul rutier Teiuș se lucrează la realizarea umpluturilor între zidurile de sprijin, structura fiind deja suprabetonată.

La Sâncrai, în zona relocării drumului judetean 142L, au fost făcute noi descoperiri arheologice, în zonă urmând să fie realizat un zid de sprijin la rampele supratraversării pe care drumul județean o are la autostradă.

Dacă lucrurile decurg normal, iar grecii vor reuși să toarne 2.000 de tone de aslfalt pe zi, până la sfârșitul lunii septembrie, aproape tot acest segment de autostrada va fi asfaltat.

Termenul pentru darea în circulație a acestui lot este până în decembrie 2021, iar termenul final pentru realizarea celorlalte lucrări, al CIM-ului sau orice alte intervenții care nu țin de corpul autostrăzii este la sfârșitul lunii aprilie 2022.

Există speranțe mari ca până la finalul acestui an să se circule pe autostradă de la Sebeș până la Florești, aproape de Cluj Napoca.

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea