Rămâi conectat

Actualitate

Inspectorii de la Finanţe Mihail Sârbu şi Dănuţ Ispas au fost eliberaţi după UN an de arest preventiv

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Inspectorii DGFP Alba Mihail Sârbu şi Dănuţ Ispas au părăsit Penitenciarul Aiud luni seara, după ce decizia de eliberare pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia a fost confirmată şi de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni, 7 mai, recursul declarat de procurorii DIICOT Alba la decizia de eliberare dispusă în 26 aprilie 2012 de magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia pentru doi dintre cei patru inculpaţi arestaţi în dosarul “Pomponio-DGFP”, Mihail Sârbu şi Dănuţ Ispas. Ei au interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Ceilalţi doi inculpaţi arestaţi în dosar, Ioan Dobra şi Dorin Conţan, vor rămâne după gratii, urmând ca cel mai probabil să formuleze şi ei cereri de eliberare în perioada următoare. Până acum în acest dosar au fost formulate peste 10 cereri de eliberare însă toate au fost respinse.
Sârbu şi Ispas au fost arestaţi în luna mai 2011 alături de fostul director adjunct Ioan Dobra şi şeful de serviciu Dorin Conţan într-o cauză instrumentată de procurorii DIICOT Alba privind mai multe infracţiuni din sfera macrocriminalităţii economico-financiare de la grupul de firme Pomponio. Mihail Sârbu şu Dănuţ Ispas sunt inculpaţi şi într-un dosar de corupţie aflat pe rolul Tribunalului Alba. Ei au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Alba Iulia sub acuzaţia de luare de mită. În acelaşi dosar mai este judecat şi omul de afaceri albaiulian Eugen Lăpădat, acuzat de dare de mită. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

RESTRICȚII de circulație pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Rost de dilatație deteriorat din cauza caniculei

Ziarul Unirea

Publicat

în

RESTRICȚII de circulație pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Rost de dilatație deteriorat din cauza caniculei Se circulă cu restricții de viteză pe autostrada A1- Sebeș-Turda, din cauza unor lucrări la rostul de dilatație, deteriorat din cauza caniculei, a anunțat DRDP Cluj. Citește și: 15-16 iulie 2024 | COD ROȘU de CANICULĂ în Alba: Maximele ajung la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea