Actualitate
Inspectorii de la Finanţe Mihail Sârbu şi Dănuţ Ispas au fost eliberaţi după UN an de arest preventiv
Inspectorii DGFP Alba Mihail Sârbu şi Dănuţ Ispas au părăsit Penitenciarul Aiud luni seara, după ce decizia de eliberare pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia a fost confirmată şi de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni, 7 mai, recursul declarat de procurorii DIICOT Alba la decizia de eliberare dispusă în 26 aprilie 2012 de magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia pentru doi dintre cei patru inculpaţi arestaţi în dosarul “Pomponio-DGFP”, Mihail Sârbu şi Dănuţ Ispas. Ei au interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Ceilalţi doi inculpaţi arestaţi în dosar, Ioan Dobra şi Dorin Conţan, vor rămâne după gratii, urmând ca cel mai probabil să formuleze şi ei cereri de eliberare în perioada următoare. Până acum în acest dosar au fost formulate peste 10 cereri de eliberare însă toate au fost respinse.
Sârbu şi Ispas au fost arestaţi în luna mai 2011 alături de fostul director adjunct Ioan Dobra şi şeful de serviciu Dorin Conţan într-o cauză instrumentată de procurorii DIICOT Alba privind mai multe infracţiuni din sfera macrocriminalităţii economico-financiare de la grupul de firme Pomponio. Mihail Sârbu şu Dănuţ Ispas sunt inculpaţi şi într-un dosar de corupţie aflat pe rolul Tribunalului Alba. Ei au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Alba Iulia sub acuzaţia de luare de mită. În acelaşi dosar mai este judecat şi omul de afaceri albaiulian Eugen Lăpădat, acuzat de dare de mită. (I.P.)

Actualitate
De noaptea minții: Salarii mai mari cu 50% pentru bugetarii care lucreaza cu fonduri PNRR
De noaptea minții: Salarii mai mari cu 50% pentru bugetarii care lucreaza cu fonduri PNRR
Angajații bugetari din instituţiile şi autorităţile publice nominalizați în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile precum și cei implicați în implementarea Mecanismului de redresare şi rezilienţă vor beneficia de majorarea salariilor de bază cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat, se arată într-un proiect al Ministerului Muncii.
Practic, această majorare se afla deja în lege, diferența este că au fost introduși cei care se ocupă de implementarea PNRR.
Această majorare se va aplica proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.
Prevederile nu sunt aplicabile demnitarilor, cu excepţia funcţiilor de preşedinte și vicepreşedinte al consiliului judeţean şi primar și viceprimar.
Conform legii, se pot înființa posturi în afara organigramei pe perioadă determinată. Ei bine, potrivit documentului Ministerului Muncii, condițiile de înființare a posturilor în afara organigramei și criteriile pe baza cărora se stabilește procentul de majorare salarială pentru persoanele care își desfășoară activitatea în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile în implementarea Mecanismului de redresare și reziliență se va realiza pe baza unui regulament-cadru elaborat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului.
Pentru că vorbim de „procentul de majorare salarială”, de precizat că acestea rămân la fel:
• până la 20 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 10%;
• între 21-40 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 20%;
• între 41-60 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 30%;
• între 61-80 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 40%;
• peste 80 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 50%.
Angajații din structurile cu rol de organisme intermediare pentru programele operaționale, pe durata desfășurării activității în acest domeniu, în loc de majorarea de până la 25 de clase de salarizare, respectiv de majorarea salariilor de bază cu până la 75%, beneficiază de majorarea salariului de bază, soldei de funcție/salariului de funcție, indemnizației de încadrare cu până la 50%.
“Având în vedere complexitatea și răspunderea activităților desfășurate de Corpul controlorilor delegați, imposibilitatea cooptării controlorilor delegați în echipele de proiect, precum și pentru asigurarea echității la acordarea drepturilor salariale pentru personalul implicat în gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, propunem acordarea unei majorări a salariilor de bază a personalului Direcției generale de control financiar preventiv cu până la 25%, în baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului finanțelor”, scrie în preambulul documentului.
Actualitate
FOTO|Se ascultă în sfârșit vocile celor de pe Racoviță sau e doar ”praf în ochi”?
FOTO | Se ascultă în sfârșit vocile celor de pe Racoviță sau e doar ”praf în ochi”?
Acum două zile prezentam situația dezolantă de pe strada Emil Racoviță, astăzi prezentăm rezultatele prezentării. Pe stradă s-au început lucrări de refacere a drumului deplorabil, iar utilajele au fost puse la loc de mare cinste!
Gropile de pe strada Emil Racoviță au fost acoperite cu piatră și pământ, iar drumul a fost tasat cu compactorul. Locuitorii din zonă nu se mai lasă păcăliți și așteaptă să vadă o schimbare adevărată: ”Nu o mai mușcăm și nu ne mai facem speranțe”.
În ciuda minusurilor privind lipsa canalizării pe toată strada, respectiv a iluminatului public pe jumătate de stradă, cartierul în devenire se poate mândri cu un lucru! Pe 25% din lungimea străzii dispune de cel mai nou trotuar din oraș, de 2 metri lățime, desigur! Proaspăt ”inaugurat”, trotuarul se oprește la intersecția cu strada Petre Ispirescu, unde de altfel, se termină și asfaltul de pe strada Emil Racoviță.
Actualitate
COD GALBEN de ceață în zona joasă a județului Alba: Vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 100
COD GALBEN de ceață în zona joasă a județului Alba: Vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 100
Meteorologii AMN au emis miercuri, 9 noiembrie o nouă avertizare de tip nowcasting cod galben de ceață, pentru județul Alba și alte județe, până la ora 10.00.
Potrivit meteorologilor, se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 100 m.
Este vizată zona joasă a județului Alba.
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
FOTO| ACCIDENT rutier în Alba Iulia: O șoferiță a dărâmat un semafor pe strada Tudor Vladimirescu
-
Ştirea Taacum 12 ore
VIDEO ȘTIREA TA| Alba Iulia, ”raiul” șmecherilor pe 4 roți, după lăsarea serii. Demaraj în trombă și zgomote pe măsură, pe Bulevardul 1 Decembrie
-
Actualitateacum 19 ore
Un polițist și-a pierdut încărcătorul cu 15 gloanțe de la arma de serviciu. Era în prima zi de muncă
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
9 noiembrie: Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului
-
Ştirea zileiacum 16 ore
Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa amendat de Poliția Locală pentru parcare neregulamentară. A contestat în instanță amenda și astăzi a pierdut procesul
-
Ştirea Taacum 13 ore
VIDEO ȘTIREA TA| Vandalism în pasajul subteran din Cetate: Mai mulți tineri se „distrează” distrugând panourile din tavan
-
Curier Județeanacum 2 ore
VIDEO| Neglijență pe o strada din Alba Iulia: O mașină blochează drumul după ce a ieșit din parcare și a lovit alt autoturism
-
Actualitateacum 20 de ore
OFICIAL| Polițiștii locali ar putea avea puteri similare cu ale poliției naționale în cazul contravențiilor rutiere: Impact major în cazul parcărilor ilegale