Rămâi conectat

Actualitate

Înscrieri clasa pregătitoare 2022: Părinții își vor putea înscrie copiii din luna martie. CONDIȚII

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înscrieri clasa pregătitoare 2022: Părinții își vor putea înscrie copiii din luna martie. CONDIȚII

Din luna martie, părinții își vor putea înscrie copiii în clasa pregătitoare în anul școlar care începe în septembrie 2022, au declarat surse din ministerul Educației pentru Edupedu.ro.

Înscrierile la clasa pregătitoare vor fi anunțate tot în primele săptămâni ale lunii martie, ca și anul trecut.

Condiții de înscriere la clasa pregătitoare

  • Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2021, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale prezentei metodologii.
  • Procesul de înscriere în învățământul primar nu este condiționat de frecventarea grupei mari a învățământului preșcolar.
  • Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător. La fel și cei care nu au frecventat grădinița sau se întorc din străinătate. Aceștia vor fi consiliați înainte de înscriere. Urmează să se stabilească perioada în care părinții pot completa cererile de evaluare.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Înscrierea în învățământul primar se face prin depunerea unei cereri-tip de înscriere însoțită de documente justificative. Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poștă sau se poate depune la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea