Înscrierea copiilor în ciclul primar decurge fără probleme în Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Procedura înscrierii copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I decurge fără probleme în Alba. Până acum au fost depuse 1.564 de cereri de înscriere din care au fost validate 1.470, restul fiind în curs de aprobare.

Astfel, peste 50% din copiii care trebuie înscrişi în ciclul primar se află deja pe listele unităţilor de învăţământ din Alba. Pentru clasa I, au fost depuse 45 de cereri pentru copii care vor avea vârsta de 7 ani până la 31 august şi 51 de cereri pentru cei care vor împlini această vârstă între 1 septembrie şi 31 decembrie 2013.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În ceea ce priveşte evaluarea psihosomatică a copiilor, până acum au fost testaţi 433 de micuţi, din care 339 pentru clasa pregătitoare şi 82 pentru clasa I. În 12 cazuri, comisia de evaluare a decis rămânerea copiilor în grupa mare la grădiniţă, deoarece aceştia vor împlini vârsta de 6 ani după data de 1 ianuarie 2014.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Evaluarea psihosomatică a copiilor se va face până pe data de 19 aprilie şi sunt programaţi pentru zona Alba Iulia 57 de copii, Aiud – 7 copii, Câmpeni – 6 copii, Sebeş – 3 copii, iar pentru celelalte zone doar 1 – 2 copii. Părinţii trebuie să ştie că evaluările nu se fac exclusiv pe bază de programare.

Inspectorul şcolar general Dorin Sandea dă asigurări că fiecare copil va avea un loc în clasa pregătitoare sau clasa I, la terminarea etapelor de înscriere.

Anul acesta este ultimul an în care copiii mai pot fi înscrişi direct în clasa I. Grădiniţele nu vor mai avea posibilitatea de a păstra micuţii care au vârsta de 6 ani, la data de 31 august.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

1 comentariu

mamik 11 aprilie 2013 at 10:09

Ce se intampla cu micutii care nu pot merge la scoala anula acesta din diverse motive (desi au 6 ani impliniti). Legea nu ne sanctioneaza….ma gandesc ca e loc pentru ei intr-o forma de invatamant, fiindca nu-si doreste nimeni abandon scolar (si aici ma gandesc ca ei pot fi dusi la gradinita inca 1 an).Ce spuneti dragi inspectori? Aveti solutii? Deoarece Ministerul v-a dat voua sarcina sa solutionati aceste probleme, izolate.

Comentariile sunt oprite