Rămâi conectat

Actualitate

Înscrierea copiilor în ciclul primar decurge fără probleme în Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Procedura înscrierii copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I decurge fără probleme în Alba. Până acum au fost depuse 1.564 de cereri de înscriere din care au fost validate 1.470, restul fiind în curs de aprobare.

Astfel, peste 50% din copiii care trebuie înscrişi în ciclul primar se află deja pe listele unităţilor de învăţământ din Alba. Pentru clasa I, au fost depuse 45 de cereri pentru copii care vor avea vârsta de 7 ani până la 31 august şi 51 de cereri pentru cei care vor împlini această vârstă între 1 septembrie şi 31 decembrie 2013.

În ceea ce priveşte evaluarea psihosomatică a copiilor, până acum au fost testaţi 433 de micuţi, din care 339 pentru clasa pregătitoare şi 82 pentru clasa I. În 12 cazuri, comisia de evaluare a decis rămânerea copiilor în grupa mare la grădiniţă, deoarece aceştia vor împlini vârsta de 6 ani după data de 1 ianuarie 2014.

Evaluarea psihosomatică a copiilor se va face până pe data de 19 aprilie şi sunt programaţi pentru zona Alba Iulia 57 de copii, Aiud – 7 copii, Câmpeni – 6 copii, Sebeş – 3 copii, iar pentru celelalte zone doar 1 – 2 copii. Părinţii trebuie să ştie că evaluările nu se fac exclusiv pe bază de programare.

Inspectorul şcolar general Dorin Sandea dă asigurări că fiecare copil va avea un loc în clasa pregătitoare sau clasa I, la terminarea etapelor de înscriere.

Anul acesta este ultimul an în care copiii mai pot fi înscrişi direct în clasa I. Grădiniţele nu vor mai avea posibilitatea de a păstra micuţii care au vârsta de 6 ani, la data de 31 august.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O parte dintre pensionari ar putea să returneze ajutorul social primit: Anunțul Casei de Pensii

Bogdan Ilea

Publicat

în

O parte dintre pensionari ar putea să returneze ajutorul social primit: Anunțul Casei de Pensii Anunț îngrijorător, transmis de Casa de Pensii, pentru anumiți pensionari. Aceștia ar putea să fie puși să înapoieze ajutorul social primit, în cazul în care nu respectă anumite obligații. Citește și: Legea pensiilor 2024: Perioadele care nu se iau în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea