Rămâi conectat

Actualitate

Înscriere la școlile militare – Armata recrutează tineri pretendenți la uniforma militară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înscriere la școlile militare

Tot 100 de locuri pentru băieți și 20 de locuri pentru fete la liceul militar albaiulian. În acest an, județul Alba se mândrește cu 34 de cadeți admiși în școlile militare! armata

Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, a început întocmirea dosarelor pentru participarea la selecție în vederea susținerii admiterii la instituţiile militare de învăţământ liceal, postliceal şi universitar, ne-a declarat lt. col. Cornel Oltean, șeful BIR Alba Iulia. Potrivit sursei citate, pentru anul școlar 2016 – 2017, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia vor fi scoase la admitere 120 de locuri, din care 100 de locuri pentru băieți și 20 de locuri pentru fete, termenul de întocmire a dosarului de candidat fiind 5 aprilie 2016. În învăţământul militar postliceal, situația locurilor ce vor fi scoase la admitere este următoarea: Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – 204 locuri (din care: 156 pentru băieți, 13 pentru fete şi 35 indiferent de gen); Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene Boboc „Traian Vuia” (BZ) – 150 de locuri (din care 24 pentru fete); Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa – 60 (din care 4 pentru fete).

Pentru școlile de maiștri militari termenul de întocmire a dosarului de candidat este 17 mai 2016, iar 25% din numărul total de locuri vor fi rezervate absolvenţilor colegiilor naţionale militare declaraţi neadmiși la admiterea la studii militare de licență. Pentru anul universitar 2016 – 2017, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu vor fi 226 de locuri (din care: 180 pentru băieți, 32 pentru fete şi 14 indiferent de gen); Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov – 101 locuri (din care: 58 pentru băieți, 10 pentru fete şi 33 indiferent de gen); Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – 37 de locuri (din care 4 pentru fete); Academia Tehnică Militară Bucureşti – 142 (din care: 109 pentru băieți, 20 pentru fete şi 13 indiferent de gen); Institutul Medico-Militar Bucureşti/ Târgu Mureş – 56 de locuri, indiferent de gen.

Termenul de întocmire a dosarului este data de 29 aprilie 2016. „Pentru informaţii suplimentare, cei interesaţi sunt rugaţi să ne contacteze la noul sediu al Centrului Militar Judeţean Alba, situat în Alba Iulia, str. Regina Maria nr. 6, în apropierea Tribunalului Alba sau la telefon/fax: 0258/81.22.91”, a mai spus lt. col. Cornel Oltean. În anul școlar curent, județul Alba a oferit în total școlilor militare de nivel liceal, postliceal și universitar 34 de cadeți: 19 la liceul militar albaiulian, 7 la Academia Forțelor Terestre Sibiu, 2 la Academia Forțelor Aeriene Brașov, 3 la Academia Tehnică Militară București, 2 la școlile de maiștri militari și unul la cursul de subofițeri sanitari de la Focșani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea