Rămâi conectat

Ştirea zilei

Inovație CiuGOODeană: CITY HEALTH, aplicația prin care cetățenii pot sesiza rapid orice problemă care ar putea apărea după relaxarea măsurilor anti Covid-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Primăria Ciugud oferă cetățenilor o aplicație prin care pot sesiza rapid orice problemă care ar putea apărea după relaxarea măsurilor. Aplicația CITY HEALTH permite transmiterea unei sesizări în câteva secunde direct de pe telefonul mobil

Primăria Comunei Ciugud oferă din această săptămână cetățenilor aplicația City Health care le va permite să transmită orice sesizare sau orice posibilă problemă care ar putea apărea în contextul relaxării măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.

Aplicația informatică poate fi instalată gratuit pe telefonul mobil și cetățeanul poate transmite o sesizare în doar câteva secunde, mesaj care ajunge în timp real la echipa primăriei. De asemenea pot fi transmise către cetățeni sfaturi, informări sau avertizări.

Aplicația City Health este pusă la dispoziție Primăriei Ciugud gratuit de către compania de software Life is Hard (https://www.lifeishard.ro) din Cluj, în baza unui parteneriat care are ca scop testarea și îmbunătățirea acestei platforme. Pentru început cetățenii din Ciugud vor avea posibilitatea de a raporta probleme care ar putea apărea în contextul relaxării măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19, urmând ca ulterior să existe posibilitatea de raportări ample privind orice fel de probleme edilitare.

„Comuna Ciugud este un promotor activ al conceptului Smart Village care presupune în primul rând ca administrațiile locale să devină „smart” digitalizând serviciile publice oferite. Pandemia de la nivel mondial ne-a arătat în această perioadă că trebuie să facem pași rapizi spre digitalizare și să folosim tehnologia în beneficiul cetățenilor. Accesul la orice serviciu public trebuie să însemne pentru cetățean doar un simplu click. Acesta este motivul pentru care la Ciugud suntem deschiși oricărui parteneriat cu cei care vor să dezvolte sau să testeze în comunitatea noastră soluții inteligente pentru îmbunătățirea serviciilor publice”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

„Ciugudul poate fi considerat un exemplu de administrație locală inteligentă, astfel încât ne bucurăm să ne implicăm și noi în dezvoltarea serviciilor publice „smart” pe care le oferă cetățenilor. Platforma City Health este un ajutor pentru orice comunitate și permite administrațiilor publice locale să relaționeze mai ușor cu cetățenii, să afle și să rezolve rapid probleme acestora. Practic este un instrument digital util prin care administrația rămâne în contact cu cetățenii putând să primească sesizări de la aceștia, dar și să transmită anunțuri sau avertizări rapide”, a spus Erik Barna, manager general al companiei Life is Hard.

Platforma City Health permite relaționarea la distanță între cetățeni și administrația locală, pentru a rezolva problemele comunității. Prin intermediul CityHealth, cetățenii pot raporta (mesaje text, poze – inclusiv cu geolocație) problemele cu care se confruntă și pot solicita mai ușor asistență din partea administrației inclusiv când au nevoie de suport în situații speciale, precum izolarea la domiciliu.

Administrația locală preia solicitările simplu, prin notificările din platformă, și poate interveni pentru rezolvarea situațiilor sesizate. Tot prin platforma City Health, primăriile au posibilitatea să anunțe rapid cetățenii atunci când orașul are situații care limitează traficul sau accesul la anumite zone, ori când sunt luate decizii legate de funcționarea orașului care îi implică pe locuitori și vizitatori.

În contextul crizei actuale, cetățenii au la dispoziție în aplicația mobilă categoria de raportări speciale Coronavirus prin care pot sesiza situații în contextul pandemiei și pot solicita ajutor administrației locale.

Mai multe informații se regăsesc pe pagina oficială: https://www.cityhealth.io sau pe site-ul Primăriei Ciugud www.primăriaciugud.ro.

Cum poate fi descărcată aplicația:

Aplicația City Health poate fi descărcată astfel:
Apple Store:
https://apps.apple.com/ro/app/cityhealth/id1409713131
Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.lifeishard.cityhealth


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea