Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Înființarea unei secții de oncologie în zona Apusenilor, în vizorul deputatului liberal Dan Simedru

Bogdan Presecan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Alba, deputatul Dan Coriolan Simedru a readus în discuție demersurile pe care le face la Ministerul Sănătății pentru realizarea unui studiu la nivelul județului Alba, care să identifice cauzele incidenței foarte ridicate a îmbolnăvirilor de cancer și stabilirea unor direcții de acțiune în acest sens, privind prevenția și asigurarea unor servicii medicale adecvate.

Vă reamintim faptul că studiul făcut de Institutul de Sănătate Publică Mureș și Timiș despre bolnavii de cancer din Regiunea Centru, plasează județul Alba pe poziția I, cu cel mai mare procent de bolnavi de cancer, respectiv 39%, din regiune.

Deputatul Simedru s-a referit și la necesitatea înființării unei secții de oncologie în zona Munților Apuseni, respectiv la Zlatna, unde se înregistrează numeroase cazuri de cancer, iar bolnavii sunt obligați să se deplaseze pentru tratament la Alba Iulia sau Cluj-Napoca. Soluții mai concrete în acest sens, se vor putea găsi, potrivit parlamentarului, după ce va fi adoptată noua Lege a Sănătății.

„Datorită acestor boli profesionale, cei din Zlatna, cei din Abrud sunt într-o situație neplăcută de a veni la Alba Iulia, chiar dacă aici s-a făcut o secție nouă de oncologie. Eu cred că în Apuseni este absolut necesar să fie un spital special pentru acești bolnavi datorită condițiilor de muncă poluante în care și-au desfășurat activitatea. Sunt convins că după adoptarea noii Legi a Sănătății vor exista soluții. Mă voi lupta pentru soluții și pentru Zlatna și pentru toată zona Apusenilor”, a explicat parlamentarul.

O soluție pentru redeschiderea spitalului din Zlatna (FOTO) ar fi, în opinia deputatului, o investiție privată. În acest sens Dan Simedru a mărturisit că a avut discuții cu un om de afaceri care dorește să investească în unitatea sanitară de la Zlatna.

„Am purtat discuții cu un întreprinzător privat care a declarat că în anumite condiții, dacă ajunge la o înțelegere cu Consiliul Local Zlatna, ar fi interesat să investească, respectiv să redeschidă spitalul din Zlatna, în condițiile contractuale pe care le au în general spitalele cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a mai spus liberalul.

Rămâne de văzut când și cum se vor putea materializa aceste proiecte, aflate în prezent la stadiul de intenție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie! A trecut deja o săptămână de campanie, iar actualul președinte al Consiliului Județean Alba este, de dimineața până seara, în campanie. Dorind să dea dovadă de vitalitate electorală, domnul Dumitrel își suprapune campania peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea