Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Înființarea unei secții de oncologie în zona Apusenilor, în vizorul deputatului liberal Dan Simedru

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Alba, deputatul Dan Coriolan Simedru a readus în discuție demersurile pe care le face la Ministerul Sănătății pentru realizarea unui studiu la nivelul județului Alba, care să identifice cauzele incidenței foarte ridicate a îmbolnăvirilor de cancer și stabilirea unor direcții de acțiune în acest sens, privind prevenția și asigurarea unor servicii medicale adecvate.

Vă reamintim faptul că studiul făcut de Institutul de Sănătate Publică Mureș și Timiș despre bolnavii de cancer din Regiunea Centru, plasează județul Alba pe poziția I, cu cel mai mare procent de bolnavi de cancer, respectiv 39%, din regiune.

Deputatul Simedru s-a referit și la necesitatea înființării unei secții de oncologie în zona Munților Apuseni, respectiv la Zlatna, unde se înregistrează numeroase cazuri de cancer, iar bolnavii sunt obligați să se deplaseze pentru tratament la Alba Iulia sau Cluj-Napoca. Soluții mai concrete în acest sens, se vor putea găsi, potrivit parlamentarului, după ce va fi adoptată noua Lege a Sănătății.

„Datorită acestor boli profesionale, cei din Zlatna, cei din Abrud sunt într-o situație neplăcută de a veni la Alba Iulia, chiar dacă aici s-a făcut o secție nouă de oncologie. Eu cred că în Apuseni este absolut necesar să fie un spital special pentru acești bolnavi datorită condițiilor de muncă poluante în care și-au desfășurat activitatea. Sunt convins că după adoptarea noii Legi a Sănătății vor exista soluții. Mă voi lupta pentru soluții și pentru Zlatna și pentru toată zona Apusenilor”, a explicat parlamentarul.

O soluție pentru redeschiderea spitalului din Zlatna (FOTO) ar fi, în opinia deputatului, o investiție privată. În acest sens Dan Simedru a mărturisit că a avut discuții cu un om de afaceri care dorește să investească în unitatea sanitară de la Zlatna.

„Am purtat discuții cu un întreprinzător privat care a declarat că în anumite condiții, dacă ajunge la o înțelegere cu Consiliul Local Zlatna, ar fi interesat să investească, respectiv să redeschidă spitalul din Zlatna, în condițiile contractuale pe care le au în general spitalele cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a mai spus liberalul.

Rămâne de văzut când și cum se vor putea materializa aceste proiecte, aflate în prezent la stadiul de intenție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea