Rămâi conectat

Politică Administrație

Înființare comitet de dezvoltare economică pentru Munții Apuseni. Sunt invitați primari, oameni de afaceri, ONG-uri

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, 11 martie, de la ora 11.00, la sediul Primăriei Orașului Câmpeni, Consiliul Județean Alba organizează o întâlnire cu caracter consultativ, având ca scop analizarea și discutarea soluțiilor de dezvoltare a zonei Munților Apuseni.

Potrivit unui comunicat remis presei de CJ Alba, “la întâlnire sunt invitați să participe atât agenți economici, cât și reprezentanții celor 24 de administrații locale din această zonă, ONG-uri și reprezentanți ai instituțiilor publice.

Una dintre finalitățile întâlnirii va fi crearea Comitetului de Dezvoltare Apuseni. Acest comitet urmează să funcționeze după modelul Comitetului de Dezvoltare Economică a Județului Alba, ocupându-se însă exclusiv de problematica Munților Apuseni.”

„Chiar dacă Comitetul de Dezvoltare Economică al județului Alba acoperă întreaga arie a județului, s-a considerat că un Comitet care să se ocupe exclusiv de zona Munților Apuseni și care să regrupeze toți actorii din această zonă ar putea răspunde mai bine provocărilor de aici, având în discuție o zonă cu un caracter aparte și cu necesități specifice.” –  a spus domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Tot în cadrul întâlnirii de luni se va dezbate și etapa de analiză și diagnostic a stării actuale de dezvoltare economică din cadrul Strategiei de Dezvoltare Economică a județului Alba. Consultările vor fi folosite ca punct de plecare pentru redactarea viziunii și obiectivelor strategice ale acestui document programatic, prin care se vor stabili scenarii și direcți strategice de dezvoltare pentru perioada 2014-2020. Vor putea fi astfel formulate politici și programe care să abordeze cei trei poli de dezvoltare ai zonei Munților Apuseni: Abrud, Baia de Arieș și Cîmpeni.

 

„Comitetul de Dezvoltare Economică al Județului Alba este un organism fără personalitate juridică, ce are rol consultativ şi funcţionează ca o interfaţă şi un cadru organizat de cunoaştere reciprocă destinat promovării celor mai bune politici, metode si practici de dezvoltare economica.

El reprezintă un proiect al CJ Alba demarat în anul 2006, destinat dezvoltării economice a judeţului, misiunea sa fiind asigurarea creşterii nivelului şi a calităţii implicării mediului de afaceri împreună cu administraţia publică în dezvoltarea economică a judeţului Alba.

Comitetul îşi desfăşoară activitatea pe comisii de specialitate, membrii săi participând la dezbateri pe teme diverse. Ei pot propune măsuri şi recomandări pentru rezolvarea nevoilor şi disfuncţionalităţilor, activitatea Comitetului urmând să se materializeze prin declaraţii, analize și propuneri”, se mai arată în comunicatul de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea