// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor în lei, a urcat la 2,08%

Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a urcat joi pe piața interbancară la nivelul de 2,08%, de la 2,06% cât era miercuri, reiese din datele Băncii Naționale a României (BNR).

În ceea ce privește indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a rămas la nivelul înregistrat miercuri de 2,39%. O situație similară este și în cazul ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, indicele fiind la nivelul din 28 martie, respectiv 2,48%.

Indicele ROBOR la 12 luni a rămas constant la 2,53%.

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR se situa la 2,05% în condițiile în care, în perioada similară a anului trecut indicatorul era la 0,87%. Cea mai mare valoarea a acestui indicator a fost înregistrată în luna octombrie a anului 2014, 2,20%.

Indicele se stabilește zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotațiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Națională.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor în lei, a urcat la 2,08%

  1. Petrica 29.03.2018 la 22:14

    Ce tot faceti atata taraboi,mai demagogilor?Ce inseamna 0,02 %?,adica 2 lei la 10000 lei,pai va dati seama ca aceasta majorare este nesemnificativa,doar pentru cei cu milioane de lei credite,acolo da ,este ceva,dar in rest faceti doar stres,cicaliti oamenii fara rost!