Rămâi conectat

Economie

Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor în lei, a urcat la 2,08%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a urcat joi pe piața interbancară la nivelul de 2,08%, de la 2,06% cât era miercuri, reiese din datele Băncii Naționale a României (BNR).

În ceea ce privește indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a rămas la nivelul înregistrat miercuri de 2,39%. O situație similară este și în cazul ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, indicele fiind la nivelul din 28 martie, respectiv 2,48%.

Indicele ROBOR la 12 luni a rămas constant la 2,53%.

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR se situa la 2,05% în condițiile în care, în perioada similară a anului trecut indicatorul era la 0,87%. Cea mai mare valoarea a acestui indicator a fost înregistrată în luna octombrie a anului 2014, 2,20%.

Indicele se stabilește zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotațiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Națională.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea