Inculpaţii din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”, eliberaţi la Tribunalul Alba

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Decizie surprinzătoare a magistraţilor de la Tribunalul Alba care au respins ieri solicitarea procurorilor DIICOT de prelungire a mandatelor de arestare pentru 11 inculpaţi din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” şi au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Zece dintre ei vor fi eliberaţi efectiv din arest doar dacă judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia vor menţine hotărârea colegilor de la Tribunal, procurorii putând formula recurs până inclusiv azi în jurul amiezii. Este vorba despre Gabriel Antoniu Bakai, Adrian Bălan zis „Bălănel”, Sergiu Cândea, Ioan Decean, Gheorghe Lupu, Nicolae Muntean, Ioan Roşca, Teodor Şchiop, Petru Şerpu şi Claudiu Vulpe zis „Fox”. George Dura, deşi eliberat şi el în acest dosar, va rămâne în arest pentru că execută o altă pedeapsă cu închisoarea, pentru tâlhărie. Un alt inculpat reţinut de procurori în acest dosar, Adrian Trifa, a fost eliberat din arest în urmă cu o lună, tot prin decizie a Tribunalului Alba menţinută ulterior de Curtea de Apel Alba Iulia. Cel de-al 12-lea inculpat, Raul Nicolae Hancheş (fost Rus) zis „Pricu” nu a fost încă prins de anchetatori, presupunându-se că el este fugit în străinătate încă din luna septembrie 2010. Toţi cei menţionaţi fac parte dintr-o reţea de criminalitate organizată care acţiona pe raza judeţului, specializată în proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori şi şantaj, grupare destructurată de procurorii DIICOT în 19 octombrie 2010 când au fost făcute mai multe descinderi şi s-au emis mandate de reţinere pe numele lor.
lMinore şantajate sexual şi recuperări cu „cocktail-uri Molotov”
Decizia de lăsare în libertate a celor 11 inculpaţi care mai rămăseseră în stare de arest preventiv este cu atât mai surprinzătoare cu cât, la momentul arestării, faptele prezentate şi descrise de anchetatori au şocat opinia publică prin duritatea lor dar şi prin prisma calităţii unora dintre persoanele arestate, printre cei reţinuţi aflându-se şi un fost ofiţer SIE. Astfel, s-a reţinut faptul că 10 dintre cele 20 de fete care practicau prostituţia în folosul membrilor grupării erau minore. Mai mult, unele dintre ele, fete de liceu, au fost răpite şi drogate în vederea obligării contra cost la săvârşirea de acte sexuale, susţin anchetatorii. Din anchetă a reieşit că fetele erau plasate pentru a întreţine relaţii sexuale fie la localuri din Alba Iulia şi din apropierea municipiului, fie direct acasă la clienţi. Surse din rândul anchetei susţin că de serviciile grupării de proxeneţi au beneficiat oameni de afaceri români şi străini, medici, dar şi politicieni – consilieri locali, consilieri judeţeni, directori de instituţii deconcentrate din Alba. Cel mai probabil numele lor vor ieşi la iveală după încheierea cercetărilor şi trimiterea în judecată a inculpaţilor, moment în care rechizitoriul procurorilor va deveni public. În ce priveşte celălalt obiect de activitate al grupării şi anume infracţiunile comise cu violenţă (recuperări la comandă, şantaje, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie), din investigaţii a reieşit că gruparea infracţională a şantajat la comandă mai multe persoane în vederea recuperării unor datorii. În scopul intimidării, membrii grupării au aruncat cu „cocteiluri Molotov” asupra locuinţelor a două victime. De asemenea, aceştia sunt suspectaţi şi de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal, fapte comise asupra unor clienţi ai prostituatelor care lucrau în folosul grupului infracţional.
Ioana PITICARIU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

5 Comentarii

reddnex 12 ianuarie 2011 at 17:41

oricum …nu se va publica numele celor „mari” care au dat si ei la „buka”…..

tot e bine ca isi fac treaba procurorii…desi cu 25%- din salar….la ei chiar se simte diferenta…..

rosca 12 ianuarie 2011 at 17:45

De necrezut ca justitia din tara asta isi bate joc de contribuabilul de rind care din taxele si impozitele lor, platesc salariile si pensiile mesimtite din justitie sau fosta armata care nu facea altceva decit defilari, canale si puscarii !
Pina cind cei care impart dreptatea isi bat joc de oamenii care le platesc MOFTURILE ?
ORE SE IMPUNE O NOUA REVOLUTIE CARE SA PUNA CAPAT ABUZURUILOR CELOR AFLATI LA PUTERE ?

vigilante 12 ianuarie 2011 at 18:31

pana ii lumea nu se mai pune ordine in tara asta. si io astept de vre-o 21 ani…si acum ma gandesc serios sa emigrez. …definitiv

YO 12 ianuarie 2011 at 20:52

da asta e romania pana nu fac astia omor nu au ce vedea la bulau….si si atunci daca ai pile nu-i vezi fata la judecator ca nu-i nevoie!!!

adevaru vrem 20 ianuarie 2011 at 14:44

domna ioana piticaru mai dati si materiale adevarate nu ce va pune diicot sa dati si sa va faceti o impresie reala de adevarul din dosarele facute la comanda de diicot. sa vedeti declarati la oameni luate fortat sa decclare ce vor ei si sa vedeti magarii care in nicio tara din ue nu se practica. si ca sa mai stiti doamna piticaru din toate dosarele din ultimi 5 ani ale diicot alba nici unu nui definitiv condamnat. stiti de ce? pt k diicot sint incapabili sa faca dosar adevarat de criminalitate organizata. in romania politicieni si procurori sint adevarata mafie si mai uitativa doamna piticaru si la oameni care sint arestati sa vedeti dak au palate sau masini acasa. diicot alba iulia nu stiu decit sa keltuie bani publici aiurea si cind un judecator are timp sa vada ce magari fac ii pune pe liber pe cei arestati. adevaru doamna piticaru vrem intrun ziar k unirea de alba…adevaru gol golut

Comentariile sunt oprite