ÎNCHISOARE cu suspendare, sub supraveghere, pentru un bărbat din Alba, acuzat că a furat, din gelozie, informaţii de pe un cont privat de Facebook

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

ÎNCHISOARE cu suspendare, sub supraveghere, pentru un bărbat din Alba, acuzat că a furat, din gelozie, informaţii de pe un cont privat al reţelei de socializare Facebook.

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Alba a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pentru furtul unor informaţii de pe un cont privat al reţelei de socializare Facebook

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

O. Mihai este judecat pentru săvârşirea a trei infracţiuni: acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi transfer neautorizat de date informatice. Decizia a fost pronunţată la Tribunalul Alba şi nu este definitivă. Inculpatul a intrat în contul de Massenger al prietenei sale de unde a copiat discuţii private purtate cu alte persoane pe care le-a postat, ulterior, pe pagina personală a tinerei de pe Facebook şi le-a transmis altor ultilizatori ai reţelei.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Dosarul a fost instrumentat de procurori DIICOT Alba Iulia, în colaborare cu poliţişti de la BCCO. Potrivit informaţiilor din rechizitoriu, în data de 30 ianuarie 2018, ”în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la intervale diferite de timp”, inculpatul O. Mihai a accesat fără drept contul Facebook al unei femei în scopul obţinerii de date informatice, accesul la cont fiind restricţionat pentru alte categorii de utilizatori în afara titularului său. De asemenea, în aceeaşi zi, bărbatul a modificat parola de acces, apoi a restricţionat accesul la datele informatice din conţinutul contului Facebook al tinerei, după care a transferat neautorizat date informatice din sistemul informatic al persoanei vătămate către alte persoane care nu erau îndreptăţite să le primească şi să le vizualizeze.

Concret, O. Mihai a intrat în contul de Massenger al tinerei de unde a copiat discuţii private purtate cu alte persoane pe care le-a postat, ulterior, fie pe pagina personală a tinerei de pe Facebook, fie le-a transmis altor ultilizatori ai reţelei. ”În declaraţia dată în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa. Acesta a declarat că, din cauza faptului că persoana vătămată îl evita constant şi nu-i spunea adevărul cu privire la situaţia ei, în sensul că ar fi avut şi o altă relaţie în afară de prietenia cu el, a devenit foarte gelos.

În data de 24.01.2018, în timp ce se aflau împreună la localul Lutsch 2000, persoana vătămată l-a rugat pe inculpat să-i închidă pe o perioadă de 7 zile contul Facebook, aspect pe care acesta l-a şi realizat. În acel moment inculpatul a văzut parola de acces a persoanei vătămate la contul său de socializare. După data de 24.01.2018, suspectul nu a mai vorbit cu persoana vătămată, dar din cauza geloziei a hotărât să se răzbune.

A decis ca pentru început să acceseze fără drept contul Facebook al acesteia şi să vadă dacă are discuţii cu alte persoane, lucru pe care l-a făcut în data de 30.01.2018 în timp ce se afla la serviciu. Folosind parola, inculpatul a accesat fără drept contul Facebook al persoanei vătămate, a văzut discuţiile utilizatorul ”M”, apoi le-a expediat către utilizatorii T. B. şi N. J.”, se precizează în motivarea sentinței.

 

 

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei