Rămâi conectat

Ştirea zilei

Închisoare cu suspendare pentru un șofer din Alba care a spulberat un bărbat în timp de conducea cu peste 90 de km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Închisoare cu suspendare pentru un șofer din Alba care a spulberat un bărbat în timp de conducea cu peste 90 de km/h

Un bărbat din Războieni Cetate a fost condamnat de Judecătoria Aiud la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Tragedia s-a produs în 17 august 2018. În jurul orei 15:27, în localitatea Unirea, inculpatul, în timp ce conducea autoturismul cu o viteză de circa 93 km/h, observă victima care s-a angajat în traversarea străzii printr-un loc neamenajat și fără să se asigure, iar datorită faptului că inculpatul a circulat cu o viteză peste limita legală de 50 km/h, l-a surprins și accidentat pe acesta din urmă.

În urma impactului, bărbatul a fost proiectat în afara părții carosabile, pe taluzul șanțului din partea dreaptă a drumului, cu consecința decesului acestuia, iar autoturismul, accidentat pe partea dreaptă s-a oprit pe carosabil pe direcția Războieni Cetate – Unirea.

Conform raportului de expertiză tehnică judiciară, viteza autoturismului condus de către inculpat constituie producere a accidentului. Astfel, inculpatul putea evita producerea accidentului dacă circula cu o viteză legală de 50 km/h sau dacă frâna și reducea din timp viteza autoturismului.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală moartea bărbatului a fost violentă și s-a datorat tamponadei cardiace prin ruptură aortică în cadrul unui politraumatism, iar leziunile traumaticeconstate la autopsie s-au putut produce prin lovire de către un autovehicul și proiectare pe un plan dur și au legătură de cauzalitate directă cu decesul.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea