Rămâi conectat

Actualitate

Închisoare cu suspendare pentru fostul adjunct al ITM Alba, Zsolt Calman

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Fostul director adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, Zsolt Calman, are de ispășit o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare şi interzicerea unor drepturi, cu suspendare, pentru săvârşirea unor infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice.

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât condamnarea acestuia la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, pentru fapta din 10 iulie 2011, 10 luni închisoare pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni în data de 9 noiembrie 2011, 1 an şi 4 luni închisoare pentru părăsirea locului accidentului şi 4 luni închisoare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat, fapte săvârşite în 9 noiembrie 2011.

”În urma contopirii pedepselor stabilite Curtea de Apel Alba Iulia aplică inculpatului pdepsea cea mai grea de 1 an şi 4 luni închisoare. Curtea de Apel Alba Iulia aplică inculpatului pedepsele accesorii constând în interzicerea exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi  a dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Curtea de Apel Alba Iulia dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate şi suspendarea executării pedepselor accesorii pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 4 luni”, precizează reprezentantul instanței, Cosmin Muntean.

Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Reamintim că Zsolt Calman, de profesie avocat, în prezent suspendat din funcţia publică de inspector şef adjunct al ITM Alba, a fost trimis în judecată în 27 martie 2012, la Curtea de Apel Alba Iulia, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, două fapte, care au fost comise la intervale de timp diferite, una în 10 iulie 2011 şi una în 9 noiembrie 2011 dar şi pentru conducerea pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat şi părăsirea locului accidentului, fapte comise în 9 noiembrie 2011.

La termenul de judecată din 5 iulie a.c. inculpatul a declarat în faţa instanţei că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în rechizitoriu şi solicită să fie judecat prin procedura simplificată prevăzută de art.3201 din Codul de Procedură Penală în situaţia recunoaşterii vinovăţiei, în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea