Rămâi conectat

Ştirea zilei

Închisoare cu executare pentru un bărbat care a accidentat un biciclist de 18 ani, pe un drum din Alba și a părăsit locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Închisoare cu executare pentru un bărbat care a accidentat un biciclist de 18 ani, pe un drum din Alba și a părăsit locul accidentului

Un bărbat din Târgu Mureș care a acroșat un biciclist de 18 ani pe o șosea din Aiud și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție a fost condamnat la 2 ani de detenție de către magistrații Judecătoriei Aiud.

„În actul de sesizare, s-a reținut sub aspect factual că, în data de 08.07.2019, în jurul orei 15:00, inculpatul A.A.C, în vârstă de 49 ani, în timp ce conducea autoutilitara marca VW, nu păstrează o distanță laterală suficientă în momentul efectuării manevrei de depășire a numitului D.D.M., în vârstă de 18 ani, care se deplasa pe bicicletă în aceeași direcție de mers, acroșându-l, după care a părăsit locul producerii accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, se arată în motivarea instanței.

În urma coliziunii, a rezultat vătămarea corporală ușoară a numitului D.D.M., acesta suferind leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare un nr. de 2-3 zile îngrijiri medicale și care s-au putut produce prin lovire-cădere în condițiile unui accident rutier.

„S-a menționat că din probele administrate a rezultat că, după acroșarea victimei, inculpatul a oprit autoutilitara ce o conducea, a coborât din aceasta, s-a deplasat la locul unde se afla victima, a constatat că aceasta are leziuni și că acuză dureri la mâna stângă, nu a discutat cu aceasta despre depunerea/nedepunerea vreunei plângeri penale și i-a dat victimei numărul său de telefon pentru a discuta a doua zi, afirmând că se grăbește, după care a plecat de la locul accidentului, fără a anunța imediat evenimentul rutier la cea mai apropiată unitate de poliție sau a aștepta organele de poliție pentru clarificarea împrejurărilor producerii accidentului și a urmărilor acestuia ori pentru a cere încuviințarea acestora de a părăsi locul accidentului”

Instanța reține că inculpatul fost condamnat în 1990 la pedeapsa de 24 de ani de închisoare, pentru comiterea unor infracțiuni de omor deosebit de grav și tâlhărie. Acesta a fost liberat condiționat în data de 24.07.2007, cu un rest rămas de executat de 2893 de zile.

Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea