Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru 13 croassante, un kilogram de somon și 400 grame de biscuiți. Cum a fost prinsă o femeie din Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru 13 croassante, un kilogram de somon și 400 grame de biscuiți. Cum a fost prinsă o femeie din Alba

O femeie s-a ales cu 6 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, după ce a încercat să sustragă 13 croasanți, un kilogram de somon și 400 de grame de biscuiți, dintr-un supermarket din Alba Iulia.

În data de 10 februarie 2021, în jurul orei 09:00, inculpata a intrat în incinta magazinului Kaufland din Alba Iulia, ocazie cu care a pus în coşul de cumpărături mai multe produse şi s-a deplasat către casele de marcat expres, unde a scanat doar o parte din produse, în valoare de 134,54 lei, în timp ce restul produselor, în valoare de 151,99 lei, au fost lăsate în coş, fără a fi scanate.

Cu toate că inculpata nu a recunoscut săvârşirea faptei, arătând că nu a avut intenţia de a sustrage bunurile, crezând că le-a scanat, se reţine că această afirmaţie este contrazisă de declaraţia unui martor, care a arătat că a observat pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere că inculpata evita în mod intenţionat să scaneze anumite produse.

Mai mult decât atât, în urma analizei cuprinsului bonului fiscal pe care sunt menţionate bunurile nescanate iniţial, respectiv a bonului care cuprinde bunurile scanate de către inculpată, se observă că doar 3 dintre bunurile care nu au fost scanate fac parte din aceeaşi categorie precum cele scanate de către inculpată, mai precis şosete sport fete, zahăr Mărgăritar şi seminţe Mogyi, aspect care pune la îndoială apărarea acesteia.

Este dificil de crezut că aceasta nu a observat nici măcar faptul că nu a scanat un număr de 13 croasanți marca Kaufland, o cantitate de 0,973 kg somon norvegian şi nici o cantitate de 400 g biscuiţi, bunuri care fie aveau o valoare mai ridicată, fie aveau un volum mai ridicat.

În drept, fapta inculpatei care în data de 10.02.2021, în jurul orei 09:00, în timp ce se afla în magazinul Kaufland, a omis în mod intenţionat să scaneze bunuri în valoare de 151,99 lei întruneşte elementele constitutive ale infracțiunii de furt, prev. de art. 228 alin.1 C.pen.

Instanţa a avut în vedere faptul că inculpata nu a recunoscut săvârşirea faptelor nici în cursul urmăririi penale, nici în cursul judecăţii, precum şi faptul că aceasta a prezentat o altă modalitate de desfăşurare a faptelor, încercând să inducă instanţei ideea că nu a sustras bunurile, ci doar a omis să le scaneze.

Astfel, Judecătoria Alba Iulia a hotărât „În baza art. 396 alin. 1 şi 4 C.proc.pen. cu aplicarea art. 83 C.pen. stabileşte în sarcina inculpatei pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de furt, prev. de art. 228 alin. 1 C.pen”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea