Rămâi conectat

Actualitate

Început de an prost pentru construcţii, comerţ şi servicii

Alexandra Mates

Publicat

în

Primele trei luni ale anului 2013 nu vor fi prea bune pentru sectorul construcţiilor, al comerţului şi al serviciilor. În schimb, industria prelucrătoare va avea o tendinţă de stabilitate relativă, estimează managerii societăţilor comerciale, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Conform estimărilor din luna ianuarie 2013, în activitatea de construcţii se va înregistra, în primele trei luni ale acestui an, o scădere a volumului producţiei şi a stocului de contracte şi comenzi. Managerii estimează reducerea numărului de salariaţi, iar în ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează o creştere moderată.

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o stabilitate relativă a volumului producţiei. Pentru fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor se va înregistra tendinţă de creştere.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creştere moderată a acestora în intervalul de referinţă, în timp ce numărul de salariaţi va fi stabil.

În sectorul de comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru primele trei luni o tendinţă de scădere moderată a activităţii economice şi a volumului total al vânzărilor de mărfuri. Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o diminuare moderată. Angajatorii prognozează o stabilitate a numărului de salariaţi, şi creşteri pentru preţurile de vânzare cu amănuntul.

Conform estimărilor din luna ianuarie 2013, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte scădere moderată. În sectorul de servicii se estimează pentru următoarele trei luni scădere moderată a numărului de salariaţi. Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată.

Sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea