Rămâi conectat

Actualitate

Începe cea mai FIERBINTE săptămână a verii. Temperaturi de 40 de grade la umbră – avertismentul directorului ANM

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începe cea mai FIERBINTE săptămână a verii. Temperaturi de 40 de grade la umbră – avertismentul directorului ANM

Directorul ANM, Elena Mateescu, avertizează asupra faptului că va începe o săptămână extrem de fierbinte în România, cu temperaturi care vor ajunge și la 40 de grade.

„Chiar de la începutul acestei săptămâni vorbim de o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării și dacă mâine (luni – n.r.) considerăm că vremea va fi caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, în vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei – acolo unde și disconfortul termic va fi accentuat, pentru că este posibil ca indicele temperatură-umezeală să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități -, ei bine, de marți valul de căldură se va intensifica în partea de vest, sud, local în restul teritoriului, iar la mijlocul săptămânii să vorbim deja de val de căldură persistent, nu în ultimul rând, temperaturile resimțite să fie semnificative”, a declarat duminică la Digi24 Elena Mateescu, directorul ANM.

Citește și: Cum va fi vremea până în 1 august 2021, în Alba. Temperaturi crescute cu șanse de furtuni izolate, la nivel județean

Luni se vor înregistra deja în partea de vest și sud-vest a țării valori de temperatură de 35-36 de grade, dar începând de marți, de la o zi la alta, valorile vor fi în creștere: 37-38 de grade, posibil 39, chiar 40 de grade în Lunca Dunării miercuri, joi, vineri și sâmbătă. Inclusiv prima zi din luna luna august păstrează această caracteristică, cu 37-38 de grade în partea de vest, sud-vest și sud a țării, a precizat Elena Mateescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea