Rămâi conectat

Actualitate

Încep concediile în diaspora: Românii se întorc în țară pentru a-și construi case

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încep concediile în diaspora: Românii se întorc în țară pentru a-și construi case

În vacanță, comunele din România prind viață deoarece românii plecați în străinătate se întorc acasă și încep construcțiile la casele pe care doresc să le aibă aici.

Odată cu începerea verii, românii din diaspora iau drumul spre casă, însă nu doar pentru a îşi vizita rudele şi pentru a petrece timp cu ele, ci şi pentru a îşi contrui casa visurilor.

În comuna Ştiuca din Timiş, zeci de tineri lucrează de zor, deşi sunt în concediu.

De mai bine de şapte ani, gemenii Adrian şi Marius sunt plecaţi la muncă în Gemania. Trudesc mult şi pun ban pe ban pentru a reveni în ţară. Administraţia locală le-a dat gratuit un teren pentru a îşi construi fiecare câte o casă. Nu au stat pe gânduri şi au venit acasă pentru a începe lucrările.

În aceeaşi situaţie se regăsesc şi alte câteva zeci de tineri. Unii sunt la început de drum, alţii sunt mult mai avansaţi în construcţie. Străzile comunelor prin influenţe clare din zonele unde sunt plecaţi tinerii la muncă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba, până la ora 24.00: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba, până la ora 24.00: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis marți după-masa o atenționare hidrologică cod galben de inundații în Alba, valabilă în intervalul orar 16.55-24.00. Citește și: 23 iulie | COD GALBEN de furtună în județul Alba: Vijelii, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea