// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Incendiu puternic într-o gospodărie din Lupșa: Tavanul, acoperișul și alte bunuri, distruse în prag de sărbători

Marți dimineața, la ora 04.44, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o casă de locuit, proprietatea lui C.E din localitatea Mușca, comuna Lupșa.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Stației de pompieri Cîmpeni, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD.

Ca urmare a acestui eveniment, au fost distruse tavanul și acoperișul casei de locuit confecționat din lemn  cu învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 45 mp, instalația electrică și sanitară și s-a deteriorat instalația de încălzire.

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 30.000 lei. În urma cercetărilor, s-a stabilit ca și cauza probabilă de incendiu, un coș de fum necurățat de funingine.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri, şi anume:

  • Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419