Rămâi conectat

Actualitate

Încălzirea pe bază de lemne nu va fi interzisă în România. Precizări din partea Comisiei Europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Încălzirea pe bază de lemne nu va fi interzisă în România. Precizări din partea Comisiei Europene

Comisia Europeană a publicat o serie de precizări legate de controversa privind încălzirea cu lemne. Potrivit comunicatului, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu prevede nicio dispoziţie care să oblige autorităţile române să impună interzicerea încălzirii pe bază de lemne până în 2023.

„Nu există nicio dispoziţie specifică în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) care să oblige autorităţile române să impună interzicerea încălzirii pe bază de lemne până în 2023. Planul de redresare şi rezilienţă al României cuprinde reforme şi investiţii privind sistemele de gestionare şi de guvernanţă ale pădurilor menite să abordeze problema exploatării forestiere ilegale intensive a pădurilor din România, din cauza căreia asistăm la o reducere a absorbţiei naturale de carbon de către păduri, la pierderea semnificativă a biodiversităţii şi la o creştere a riscurilor de dezastre (componenta ‘Păduri şi protecţia biodiversităţii’)”, se menţionează în comunicat.

O nouă strategie naţională pentru păduri

În precizare se mai arată ce spun, de fapt, prevederile din PNRR privind exploatările forestiere și reforma sistemului de încălzire-răcire. Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti arată că, în mod similar, reforma privind decarbonizarea sectorului de încălzire-răcire asigură sustenabilitatea şi trasabilitatea biomasei, pentru a preveni orice impact negativ al utilizării bioenergiei asupra biodiversităţii şi pădurilor şi pentru a diversifica mixul energetic utilizat, pe lângă biomasa forestieră, pentru încălzire şi răcire.

Prin urmare, o nouă strategie naţională pentru păduri şi legislaţia secundară ulterioară vor stabili criterii de durabilitate pentru biomasa forestieră utilizată în scopuri energetice şi vor include acţiuni specifice de combatere a exploatării forestiere ilegale şi de îmbunătăţire a gestionării pădurilor, se precizează în document.

sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea